athlon 2 x4 630 vs phenom x4 9950

crysgirl

Salut,

Imi cumpar sistem nou. A vrea la procesor sa ma inscriu in 500 RON dar daca e ceva peste pret care chiar merita mai mult decat am propus eu aici ascult..
Am "mers" pe amd ca sunt mai ieftine ... dar daca aveti si recomandari pentru intel e ok. Nu stiu intre cele 2 ce sa aleg:

AMD Athlon 2 X4 630
AMD Phenom X4 9950

Sunt la preturi apropiate...de fapt 9950 e mai scump si din testele de pe AnandTech Bench (SYS Mark 2007) am vazut ca Athlon-ul este mai bun la majoritatea testelor(cu exceptia a 2-3).

Dezavantajul major al athlonului este lipsa cache-ului L3. Voi ce ati alege?

Sistemul il folosesc pentru aplicatii uzuale, vreau sa vad filme la calitate buna, sa se miste bine in programe gen photoshop, 3dmax, programe compilate cu open mp, mpi. Gamer NU sunt, dar e posibil sa mai dau drumu la un joc...dar nu am pretentii mari smile.gif

yeeeeman
Mergi pe Athlon X4, este mai nou, si este bazat pe arhitectura revizuita a procesoarelor Phenom II.

Cap-shoot
CITAT (yeeeeman @ 10th October 2009, 21:17) *
Mergi pe Athlon X4, este mai nou, si este bazat pe arhitectura revizuita a procesoarelor Phenom II.

Athlon x4 votez si eu smile.gif Tehnologia isi spune cuvantul smile.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.