Mac OS X pe desktop PC

razvan_77

pot pune un os apple pe un desktop normal??????????????
Courage
Da, insa e foarte greu de crezut ca vei gasi drivere pentru toate dispozitivele.

razvan_77
CITAT (Courage @ 9th October 2009, 08:01) *
Da, insa e foarte greu de crezut ca vei gasi drivere pentru toate dispozitivele.

la ce te referi?? la componentele hardware??? de ce apple ce are inauntru? componente din area51?
lenux
CITAT (razvan_77 @ 9th October 2009, 01:44) *
pot pune un os apple pe un desktop normal??????????????

Poti,dar mereu o sa ai probleme. E ca si cand ti-ai pune un prezervativ pe deget. smile.gif
razvan_77
CITAT (lenux @ 9th October 2009, 17:00) *
Poti,dar mereu o sa ai probleme. E ca si cand ti-ai pune un prezervativ pe deget. smile.gif

probleme de genul??erori sau?? da niste exemple
lenux
CITAT (razvan_77 @ 10th October 2009, 14:36) *
probleme de genul??erori sau?? da niste exemple

Crash-uri ,la greu, mare noroc sa gasesti drivere pt tot ce ai nevoie,incompabilitati,si cel mai important : sistemele de operare Leopard,Tiger,Panther sau care-o mai fi,sunt pt hardware-ul de la Apple.
E ca si cum ai emula un joc de PS 2 ,pe un calculator. E doar un mic exemplu. Daca tot vrei MAC,ia-ti un iMac,cele la 20" sunt la un pret cat de cat convenabil.
Ce calculator ai ? Hardware ? Esti gamer ? Daca esti gamer,eu te sfatuiesc sa ramai la PC ( eventual o consola ) dar nicidecum MAC.
proxxxy
din parti crashuri, crezi ca mac os x e windows? laugh.gif

lenux
CITAT (proxxxy @ 11th October 2009, 19:45) *
din parti crashuri, crezi ca mac os x e windows? laugh.gif

Cand e instalat ( piratat ) pe un PC,te asigur ca ai parte de multe neplaceri.
Cand vine vorba de un MAC OS X, pe hardware de la Apple,lucrurile se schimba !!
proxxxy
QUOTE (lenux @ 11th October 2009, 20:14) *
Cand e instalat ( piratat ) pe un PC,te asigur ca ai parte de multe neplaceri.
Cand vine vorba de un MAC OS X, pe hardware de la Apple,lucrurile se schimba !!

am instalat leopard pe 3 sisteme. Pe unul a mers bine(un laptop fujitsu), dar fara sunet si cu ventilatorul la maxim tot timpul. Pe celalalte 2 sisteme (un HP si un Fujitsu desktop) am folosit leopard timp de aproape jumatate de an ca default OS fara nici o problema. Toata treaba e sa mearga driverele, in rest e la fel de stabil ca pe un apple original (ce-i drept, trebuie si putin noroc).
razvan_77

nu stiam ca APLLE face si componente..ciudat din cate am citit pe net procesoare face intel placi video am vazut de la nvidia...ma rog..fac ei componente proprii??
Fratello_2007
Aveau inainte componente proprii din cate stiu.
Acum sunt facute de terti.
hubbabub1601
CITAT (razvan_77 @ 12th October 2009, 11:20) *
nu stiam ca APLLE face si componente..ciudat din cate am citit pe net procesoare face intel placi video am vazut de la nvidia...ma rog..fac ei componente proprii??

Apple produce componenta ce ruleaza EFI-ul sistemelor MAC. EFI reprezinta un "inlocuitor" pentru anticul BIOS de pe sistemele PC. Toate sistemele de operare Apple moderne interoghează EFI-ul pentru a configura si a primi configuratiile pentru componentele instalate in sistem. Asadar, un OSx86, un OS Apple instalat pe PC va trebui sa emuleze acest EFI. Cum codul sursa pentru componenta EFI nu este public, emularea se face prin trial-and-error, prin incercari... Mai pe romaneste, toti cei care modifica OSX-ul pt. a rula pe PC apeleaza la diverse artificii pentru a convinge sistemul de operare cum ca BIOS-ul PC-ului respectiv nu există. De aici o tona de probleme.
Mai departe. Intel produce CPU-urile pentru toata gama de computere Apple aflata in productie. Intel produce si chipseturile pentru sistemele MacIntosh (mai nou cu Northbridge NVidia 9400) insa acestea sunt custom-made pentru Apple. Desi nu difera ca si structura fizica si logica de echivalentele de pe PC, sunt adresate intr-un mod diferit de procesor, placa video etc.
In concluzie, tot ansamblul de componente dintr-un Mac este facut sa ruleze cu OS Apple iar OS-ul respectiv este conceput pentru a rula pe acele componente. D-asta nu ai nevoie de driveri la instalarea OSX pe un Mac.

Se prea poate sa reusesti sa instalezi pe PC, eu iti recomand sa incerci cu o distributie Kalyway, este suficient de generica pentru a rula pe hardware diversificat. Iarasi, daca reusesti sa instalezi si iti place sistemul de operare, iti recomand sa cumperi licenta OSX, poate chiar un Mac "adevarat"
lenux
CITAT (hubbabub1601 @ 12th October 2009, 11:58) *
Apple produce componenta ce ruleaza EFI-ul sistemelor MAC. EFI reprezinta un "inlocuitor" pentru anticul BIOS de pe sistemele PC. Toate sistemele de operare Apple moderne interoghează EFI-ul pentru a configura si a primi configuratiile pentru componentele instalate in sistem. Asadar, un OSx86, un OS Apple instalat pe PC va trebui sa emuleze acest EFI. Cum codul sursa pentru componenta EFI nu este public, emularea se face prin trial-and-error, prin incercari... Mai pe romaneste, toti cei care modifica OSX-ul pt. a rula pe PC apeleaza la diverse artificii pentru a convinge sistemul de operare cum ca BIOS-ul PC-ului respectiv nu există. De aici o tona de probleme.
Mai departe. Intel produce CPU-urile pentru toata gama de computere Apple aflata in productie. Intel produce si chipseturile pentru sistemele MacIntosh (mai nou cu Northbridge NVidia 9400) insa acestea sunt custom-made pentru Apple. Desi nu difera ca si structura fizica si logica de echivalentele de pe PC, sunt adresate intr-un mod diferit de procesor, placa video etc.
In concluzie, tot ansamblul de componente dintr-un Mac este facut sa ruleze cu OS Apple iar OS-ul respectiv este conceput pentru a rula pe acele componente. D-asta nu ai nevoie de driveri la instalarea OSX pe un Mac.

Se prea poate sa reusesti sa instalezi pe PC, eu iti recomand sa incerci cu o distributie Kalyway, este suficient de generica pentru a rula pe hardware diversificat. Iarasi, daca reusesti sa instalezi si iti place sistemul de operare, iti recomand sa cumperi licenta OSX, poate chiar un Mac "adevarat"

De acord,in totalitate,la ce ai scris mai sus.
lenux
Azi am citit un articol ( as da copy-paste,dar e pe germana ) ,si scria acolo ca firma Apple a decis sa legalizeze MAC OS X,pe PC-uri,pt suma de 50 USD.
Inca se discuta despre hardware,compabilitati drivere,etc.
Am sa las link-ul,pt orice eventualitate. smile.gif http://news.magnus.de/hardware/artikel/app...-us-dollar.html
Acolo unde scrie " an dieser Stelle laden" ,se poate downloada ( doar 8 MB ??? ) o versiune DEMO,dar valabila doar 2 ore,cu functii limitate de hardware ( ?? ) Pt useri cu CPU Intel, doar de la C2D in sus. De AMD nu vad sa scrie nimic.
dacuburebista
bandit.gif
hubbabub1601
CITAT (lenux @ 23rd October 2009, 20:31) *
Azi am citit un articol ( as da copy-paste,dar e pe germana ) ,si scria acolo ca firma Apple a decis sa legalizeze MAC OS X,pe PC-uri,pt suma de 50 USD.
Inca se discuta despre hardware,compabilitati drivere,etc.
Am sa las link-ul,pt orice eventualitate. smile.gif http://news.magnus.de/hardware/artikel/app...-us-dollar.html
Acolo unde scrie " an dieser Stelle laden" ,se poate downloada ( doar 8 MB ??? ) o versiune DEMO,dar valabila doar 2 ore,cu functii limitate de hardware ( ?? ) Pt useri cu CPU Intel, doar de la C2D in sus. De AMD nu vad sa scrie nimic.

Te-as impusca si eu dar mi-am uitat prastia cu munitie de razboi in cutia de la PyStar, compania care creaza clonele Apple bazate pe o solutie de emulare EFI care costa 49.95USD si permite instalarea OSX pe masini ce ruleaza emulatorul ala de pe un stick USB si utilizeaza paltforme hardware identice cu MacBook Pro 4,1 sau Mac Pro 2,1...

Stiu ca textul este in germana dar daca tu nu vorbesti germana, de ce te apuci sa o traduci, zic?

Mare ti-e gradina, Doamne... iar unii ar trebui sa ramana dracului pe PC!
add2005
Oare merita sa instalez un MAC OS Leopard/Snow Leopard pe un Dell XPS 1530 ? smile.gif

Din cate am auzit probleme ar fi la Audio(Sigmatel)/Video(nvidia).

Are careva Mac pe XPS 1530 ?

Ar ajunge o partitie de 10GB pentru sistem ?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.