MaxSendQ
7th October 2009, 20:03
Salut . Am cateva intrebari :
RCA-ul celui vinovat imi plateste transportul masinii pana la prima reprezentanta Opel (aprox. 45 km) ? Dar daca acolo se va considera paguba totala?
Vor plati si transportul inapoi in caz de dauna totala? Multumesc.
colombo2003
7th October 2009, 21:06
Depinde la ce Asigurator are RCA cel vinovat, dar de regula NU. Depinde apoi de politica Asiguratorului in ceea ce priveste dauna totala. La mine de exemplu (nu dau nume!) se considera dauna totala numai daca valoarea reparatiei depaseste 75% din valoarea asigurata. Si mai depinde acum daca masina este pe leasing (ca nu prea mai vezi mare lucru din bani, pentru ca astia se duc la firmal de leasing, pana se acopera valoarea creditului si daca mai ramane ceva iti si tie) sau nu.
Daca e paguba totala, teoretic ti vor restitui banii (tie sau firmei de leasing) iar masina devine proprietatea lor. Deci nu prea te mai intereseaza. Se poate insa ca service-ul sa nu aiba loc unde sa-ti tina tie masina si cum, paguba totala fiind (deci aproape...) si ne mai putand sa o impingi sau muta, si trebuind sa o iei de acolo, sa apelezi la cineva, si deci, sa fii nevoit sa platesti (tot tu).
PS. Chiar asa de rau este?
MaxSendQ
8th October 2009, 12:09
Multumesc pt raspuns. Masina mea e un Opel Calibra din 94` . A fost lovita stanga spate.Cateva din piesele care se vad costa la reprezentanta Opel din Bacau(Masina este in Roman) in jur de 4000 de euro (masina a fost evaluata la firma de asigurari in jurul sumei de 2750 euro), piesele find originale de la GM.Nu am cum sa ma deplasez cu masina pt ca are puntea spate rupta sau indoita.
cosmin_miu
8th October 2009, 14:19
Art. 55. - Se acorda despagubiri si pentru:
1. acoperirea cheltuielilor facute in vederea limitarii pagubelor, daca au fost necesare ca urmare a accidentului si daca sunt probate cu documente justificative;
2. in cazul vehiculelor avariate care nu se mai pot deplasa prin forta proprie:
a) acoperirea cheltuielilor de transport al vehiculului, cu exceptia cazurilor de dauna totala, la unitatea de specialitate din Romania cea mai apropiata de locul accidentului care poate face reparatia sau la locul cel mai apropiat de adapostire a vehiculului;
b ) cheltuielile de transport pana la localitatea de domiciliu al persoanelor care au efectuat voiajul in vehiculul avariat, fara a se putea depasi tariful prevazut pentru transportul cu avionul - clasa economic;
c) cheltuielile de transport al marfurilor aflate in vehicul, inclusiv remorca/semiremorca tractata de acesta, pana la destinatie;
d) cheltuielile prevazute mai sus trebuie probate cu documente justificative.
P.S. daca ai aflat ca piesele costa aprox 4000 E si asiguratorul a evaluat masina la 2750 E ( aprox 2000E + epava) de ce nu o duci in alt service mai ieftin si incerci sa o repari cu piese sh ? Deasemeni varianta 2 ar fi reparatia in regie propie dar am impresia ca vei primi mai putini bani......oricum un calibra fara acte sau avariat in fata il cumperi cu 500 -800 E
MaxSendQ
8th October 2009, 17:55
Salut si multumesc Cosmine. Nu vreau sa o duc la un service mai ieftin pt ca nu exista service-uri sigure in orasul Roman(din propia experienta).Plus ca daca o repar nu stiu ce siguranta o sa mai am in masina asta...
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.