sugestie circuit

tatarduka

Salut,

Treaba sta cam asa: am un hdd, un adaptor IDE-USB 2.0 si un microcontroller. Am nevoie de un circuit integrat (sau mai multe) ca sa pot comuta liniile de date si de comanda ale hdd-ului si microcontrolerului. Circuitele sa fie comandate de microcontroler. Ca sa explic mai pe larg ce vreau sa fac: microcontrolerul va lucra cu hdd-ul. Cand va detecta prezenta tensiunii de 5V de la adaptor (IDE-USB), sa termine ce avea de facut cu hdd-ul si apoi sa-l decupleze (prin intermediul circuitelor) si sa-l cupleze adaptorului. La fel, cand dispare tensiunea de 5V, sa-l cupleze inapoi. Ce circuite pot folosi tinand cont ca liniile de date sunt bidirectionale?

Multumesc!

LE: Eventual e ok daca setez toate liniile microcontrolerului pe input (sa aiba impedanta cat mai mare) si sa cuplez adaptorul cu ceva circuite?
tatarduka
Am atasat foaia de catalog a controlerului din adaptorul IDE-USB. Oare pot folosi pinul 21 (PWR_CTL) pentru a decupla HDD-ul de la adaptor ca sa-l pot controla cu microcontrolerul meu?
Click pentru a vizualiza atașamentul

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.