urgent:caut schema variere curent de iesire

adyshon

[B]
cine stie vreo schema de variatie a curentului care poate fi atasata la iesirea unei surse de alimentare care are curent variabil?

am sursa de tensiune,si as vrea sa o vac variabila si in curent(liniar sau in trepte),dar fara sa se modifice tensiunea variabila
Acta non verba
Un alimentator setat la o tensiune anume va furniza in functie de sarcina aplicata(deci in functie de consum), un curent conform relatiei:
I=U/R...
De aceea daca se cere si o tensiune fixa si un curent fix, rezultatul se obtine doar pentru o anumita rezistenta R=U/I, deci numai intr-un caz particular... rolleyes.gif
Sursele de tensiune variabila au posibilitatea limitarii curentului la iesire si nu varierea curentului... rolleyes.gif

...de obicei limitarea de curent se aplica tot tranzistorului care face stabilizarea in tensiune... de aceea adaptarea trebuie facuta pe schema ta, deci ar fi nevoie de schema ca sa-i poti adauga limitare in curent... cool.gif

goguferaru
Integratele de tip 78xx pot fi folosite si ca sursa de curent constant (reglabil), vezi datasheetul de la datasheetcatalog.com
Sir_Vaska
@adyshon ,
trebuie sa fi mai explicit in legatura cu montajul pe care il vrei. Daca luam spusele tale asa cum ai scris, fara interpretare , ceri un lucru imposibil. Nu poate fi variat simultan pe o sarcina constanta , atat curentul cat si tensiunea.
Acta non verba
...buna dimineata... rolleyes.gif
Si eu ce-am scris mai sus?... cool.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.