Sfaturi in privinta unui magazin specializat de difuzoare si a unui electronist bun

ravy21

Salut tuturor. Am cumparat acum cateva zile o pereche de boxe Infinity Beta 10 la cutie noi (cel putin asa mi s-a spus). Greseala mea a fost ca le-am cumparat pe incredere de la un tip de pe un forum (user vechi ce-i drept pe acel forum ca si mine dealtfel) si mi-am luat teapa in sensul ca inalta (tweeter-ul) de la una din boxe nu se aude mai deloc. Asta inseamna ca trebuie reparata sau inlocuita, trebuie oricum vazuta de un electronist (mai priceput).

Stiti cumva vreun magazin de difuzoare (cu exceptia celor de pe Maica Domnului) cu piese mai de calitate si un electronist bun care poate repara un difuzor sau poate rebobina asa ceva?

Multumesc anticipat.
Header
Tweeter de bobinat nu cred ca mai exista,un tweeter chiar sa spunem bobinat nu se aude identic cu cel din boxa cealalta.
Este recomandat sa iei o pereche,pune cateva poze cu boxele si tweeter-ul ars si suma maxima pe care esti dispus apoi trebuie sa existe cineva aici care in limita sumei tale iti vor recomanda tweetere de calitate compatibile cu boxele tale.

Daca e un user mai vechi al acestui forum mie greu sa cred ca ar face asa ceva,totusi poate te intelegi cu el daca este asa sa-ti returneze o mica suma din cea data pe boxe pentru costul acelor tweetere.

ravy21
Nu este de pe acest forum. Sincer nu stau sa ma milogesc de el pt ca nu-mi sta in caracter. As da in jur de maxim 50 ron pe unul. Nu vreau sa imi iau o pereche pt ca celalalt functioneaza fara probleme si nu prea mai sunt dispus sa dau o suma mare de bani pt asa ceva. Momentan nu am poze cu boxele dar atasez una de pe internet.
Header
Nu cred ca ai sanse sa-ti bobineze cineva,nici nu cred ca se mai ocupa cineva cu asa ceva ca nu se merita pretul incasat nici pentru client si nici pentru service.
Poti desface fata de la boxe pentru o poza cu acel tweeter ?
Poate nu s-a ars totusi sa fi dezlipit condensatorul filtru,un contact imperfect,desfacand boxa poti verifica,o poza din interior cu acel tweeter totusi se poate ?
ravy21
Am desfacut boxa. Am scos tot din ea (tweeter, difuzorul de bass si placa cu condensatori), a mai ramas doar incinta de lemn. Am facut si cateva poze cu tweeter ul si placa ca sa va faceti o idee. A venit cineva la mine asta seara ( o cunostinta care lucreaza de multi ani in electronica) si mi-a verificat inalta cu placa si difuzorul de bass. Din cate am inteles de la el totul pare ok cu exceptia tweeter-ului care pare sa aiba o problema. NIci el nu stie exact ce ar putea fi dar mi-a sugerat sa-l schimb pt ca de umblat in el nu prea se mai poate umbla pt ca este capsulat. M-a lamurit de nu se poate. sad.gif
istratei
am si eu 2 arse , tot din Infinity , alt model , difera sistemul de prindere . n-am gasit ceva asemanator prin magazinele din Bucuresti . ceva care sa se potriveasca , cu bobina si la diametru am gasit pe afara de la 60 euro - cat am dat pe boxe..
Header
Uite,poti cumpara astfel de tweetere care oscileaza pe la 20 lei perechea,important este sa le montezi pe ambele,adica al inlocuiesti si pe cel de la boxa care are tweeterul bun ca ambele boxe sa sune identic.
Pentru o mai buna montare care sa arate bine,poti face rost de o plasa precum cea care este montata pe tweeterele din imagine apoi peste acea plasa adaugi tweeterul.
Iti vor merge,stiu ai fi vrut sa ai originalele,e regretabul faptul dar pana cand faci rost poti profita sa folosesti boxele.

In unele tweetere fierbe pur si simplu bobina intreaga,in altele insa se arde doar o spirala,daca ai sansa sa adai de cineva care cat de cat se pricepe consider ca mai ai sanse sa-l repare,eu am tras o spirala dintr-o casca de ureche de telefon care evident este mult mai mica.
Chiar daca este capsulat sunt sanse de desfacere.

ravy21
Multumesc Header. Totusi tweeterele alea sunt niste pocnitori dupa parerea mea. Prefer sa stau asa cu boxa decat sa pun 2 tweetere de genul ala. Oricum mi-a recomandat cineva azi un electronist bun care repara si rebobineaza cam orice tip de difuzor (fie el si capsulat). O sa ma duc la el sa vedem daca se mai poate face ceva. Eu sunt optimist. smile.gif
Header
Normal ca-s prastii,ideea era sa nu investesti niste bani pe termen scurt,sa te poti folosi de boxe cu inalte pana remediezi problema cu tweetere originale ori reparat cel actual.
De bobinat,reparat se poate dar asta daca spui ca ai pe cineva care stie ce face e mai mult decat ok.
Asteptam vesti de curiozitate daca si cum s-a rezolvat.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.