Nevoie de sfat achizitionare laptop

josette

Aș dori să-mi achiziționez un laptop la vreo 2000-2500 lei, cu performanțe cât mai bune și de calitate.

Am găsit o ofertă la metro: un ACER aspire as5737z-424 g32mi, cu următoarele caracteristici:
display 15,6'' wxga crystalbrite tft lcd
procesor intel dual core T4200 2 Ghz
memorie 4 gb ddr3 sdram
hdd 320 gb sata
placă video dedicată nvidia geforce 9400m g 256 mb
inscriptor dvd dl
sistem de operare linux

boxe stereo
microfon
camera web
card reader 5 in 1
tastatura numerică
Bluetooth
port hdmi
interfete: 4xusb 2.0, rj-4s
comunicatii: wlan (ieee 802.11 b/g/draft-n)
acumulator Li-Ion 6 celule

preț: 2081,31, incluse geantă și mouse

Celelalte variante le-am găsit la magazinele online și mi-au plăcut modelele de la Dell:
dell Inspiron 1
dell inspiron 2 nu stiu exact care e diferenta intre acesta si anteriorul...

dell inspiron 3
dell inspiron 4 acesta are hdd 500 mb, dar memoria e de 2 gb. Cam cat si cum ar influenta acesti 2 gb in minus. Are si sistem de operare, dar asta nu mi-e chiar necesar (l-as lua de la windows si cred ca l-as putea instala pesta linux, nu?)

dell inspiron 5 -imi place ca are procesorul un pic mai bun, desi n-are decat 3 gb memorie, dar hdd mare (320 gb). Cineva imi zicea ca oricum windows-ul nu ar recunoaste/folosi decat maxim 3 gb memorie ram. E adevarat?

In orice caz, laptopul l-as folosi in calitate de student la informatica economica pentru programare, eventual stocare date si utilizare personala, internet etc.

Vă mulțumesc anticipat pentru sfaturi.

Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.