Cele mai bune sosele din Romania
Pagini: 1, 2

Courage

Cele mai bune șosele din România

Suntem cu toții de acord că infrastructura rutieră din România nu este formată din șosele foarte bune. Ba dimpotrivă, sunt nenumărate șoselele și drumurile naționale pline de gropi, prost marcate, cu benzi insuficiente și iluminate necorespunzător.

Cu toate acestea, există câteva porțiuni de drumuri care ar fi mai aproape de ceea ce se înțelege prin șosea occidentală, mai ales în condițiile în care au fost modernizate până în prezent 2.500 km de drumuri naționale, alți peste 4.000 fiind asfaltați în cadrul „Programului de reabilitare primară“.

Capital.ro vă propune o listă a celor mai bune șosele din România din punct de vedere al asfaltului, al iluminatului și al marcajului, criterii foarte importante pentru orice șofer.

Porțiunea DN5 Adunații Copăceni - Giurgiu. DN 5 face parte din coridorul Pan European IV ce traversează România sub indicativul Drum European E70, ce realizează puntea de legătură între Orient și Europa de Vest.

DN7 Pitești - Târgoviște. Porțiunea spre Târgoviște dinspre Pitești este destul de bine asfaltată și este marcată corespunzător, însă este foarte intens circulată, fapt ce determină de multe ori aglomerații pe un sens sau altul.

DN1 Brașov - Sibiu. Deși până acum puțin timp avea mari probleme din punct de vedere al calității asfaltului, această porțiune a primului drum național al țării arată mult mai bine decât în urmă cu doi ani.

DN13 Brașov - Sighișoara - Târgu Mureș - Câmpia Turzii -Turda

DN2 București - Iași. Drumul arată extrem de bine, însă trebuie remarcat că se ciruclă inclusiv pe banda de refugiu, ceea ce face imposibilă staționarea în caz de nevoie.

DN6 Pitești - Craiova. Asfalt foarte bun, însă destul de îngust și foarte frecventat de camioane, motiv pentru care depășirile sunt destul de periculoase, mai ales că porțiunea cuprinde și foarte multe curbe.

DN1F E81 Cluj - Zalău - Satu Mare, mai precis până în dreptul localităților Supuru de Jos și Supuru de Sus, unde drumul se bifurcă.

DN1 E60 Cluj - Oradea. Este reabilitat recent, însă drumul are foarte multe curbe.

Sursa: Capital.ro
Klasse
Americanii au pe site-urile departamentelor de transport ale statelor baze de date cu starea tehnica a drumurilor si a podurilor. Asteptam si noi asa ceva...

turkkkkku
exista asa ceva ?
Klasse
Da. Ia vezi centura Pitestiului. Si nu prea multe altele.
AcidMan
cea mai "buna" sosea din romania este bucata dintre pitesti si rm valcea.

2 curbe la 360 grade, multe ace de par... criminala  cool.gif

qudatheo
QUOTE (Courage @ 4th October 2009, 20:26) *

DN6 Pitești - Craiova. Asfalt foarte bun, însă destul de îngust și foarte frecventat de camioane, motiv pentru care depășirile sunt destul de periculoase, mai ales că porțiunea cuprinde și foarte multe curbe.

Pitesti-Craiova - my ass. Ala e drum ? Atunci imi inchipui cum sunt celelate.
Astia de la Capital sunt tot aia care sustineau ca Fecali e cel mai bogat roman anu trecut, nu ?
domnul_ionescu
Degeaba sunt șosele cu asfalt bunicel dacă trec prin 3424325 de sate. Te caci în ea infrastructură.

H725
acum citiva ani aratau la stiri ca cel mai bun drum de la oradea la satu mare merge prin... ungaria laugh.gif
bonygy
cele mai bune, pe care am circulat recent, sunt:
E85 Afumati-Suceava (exceptand localitatile mari)
E58 Campulung Moldovenesc-Reghin (calitate excelenta, drum de munte cu multe serpentine, dar extrem de placut)
Pitesti-Rm Valcea
gabrolio

Slobozia-Drajna-Calarasi drum foarte bun.
inside_spy
CITAT (Courage @ 4th October 2009, 22:26) *

Porțiunea DN5 Adunații Copăceni - Giurgiu.

Sursa: Capital.ro

Confirm.
rich1974
daca vreti sa vedeti cel mai bum asfalt pe care am circulat , mergeti pe soseaua motru-strehaia! o sa ramanati placut surprinsi!
rexkroki
Un articol de umplutura, o idee interesanta acest top dar tratat superficial.
ripper
Mie DN1 (E60) porțiunea București-Ploiești-Câmpina mi se pare cel mai bun drum! În rest, București-Iași e ok, dar e cam ciudat să circuli pe o bandă jumate... Tot DN1 până la Cluj e bunicel, cu mențiunea că în jud Mureș între Sighișoara și Tg Mureș mi se pare excelent!
inside_spy
CITAT (ripper @ 5th October 2009, 12:38) *
Mie DN1 (E60) porțiunea București-Ploiești-Câmpina mi se pare cel mai bun drum!

Păcat că e mai tot timpul aglomerat. sad.gif
ripper
Nu-i adevărat... sunt câteva puncte, însă drumul e lejer de parcurs cu o medie de 80 km/h, ceea ce e f bine! Nu vorbim aici de vineri și duminică seară când e calvar...
akeem
Urasc drumurile cu o banda - jumate. Toti zmeii care vin tare din spate iti dau flash-uri inchipuindu-si ca tu esti pe banda a doua si nu te dai la o parte sa le faci lor loc sa treaca. De parca ai avea unde. Mai bine 2 benzi clare, sa se bage in depasire normala, atunci cand nu vine nimeni din fata.
Totdeauna cand e lucru amestecat...

In Franta am vazut de vreo cateva ori (adica destul de rar) drumuri cu 3 benzi, unde cea de la mijloc e pentru depasiri. La noi asa ceva ar fi crima curata. Mai bine 2 decat 3. Pai n-ar merge toti numai pe cea din mijloc?
H725
CITAT (akeem @ 5th October 2009, 13:18) *
...
In Franta am vazut de vreo cateva ori (adica destul de rar) drumuri cu 3 benzi, unde cea de la mijloc e pentru depasiri. La noi asa ceva ar fi crima curata. Mai bine 2 decat 3. Pai n-ar merge toti numai pe cea din mijloc?

sa vezi ce s-ar intimpla daca in romania ar fi all-way stop:

CITAT
An all-way stop is an intersection system used predominantly in the United States of America, Canada and South Africa where traffic approaching it from all directions is required to stop before proceeding through the intersection. Within the United States, a stop sign at an all-way stop is required to have a supplementary plaque underneath indicating that the intersection is an all-way stop.
...
After a full-stop has been made, vehicles usually have the right-of-way to proceed through the intersection in the order that they arrived at the intersection.
...

wiki

s-ar certa care a ajuns primul in intersectie... bicycle.gif
marr
CITAT
DN1F E81 Cluj - Zalău - Satu Mare, mai precis până în dreptul localităților Supuru de Jos și Supuru de Sus, unde drumul se bifurcă.

Asta, cel putin in portiunea Cluj Napoca - Zalau pot confirma ce este bun.
Unul dintre rarissimele drumuri bine facute din Romania.
Merg rar pe-acolo (o data maxim de doua ori pe an) dar, desi drumul a fost terminat de vre-o 5-6 ani, asfaltul este in stare perfecta.
Daca nu ar fi marcajele ce mai trebuie reimprospatate din cand in cand, drumul ala cred ca nu a mai consumat vre-un ban de la terminarea lucrarilor.

Aaaa - trebuie mentionat executantul : ITINERA - Italia.
Si faptul ca a fost terminat cu 6 luni inaintea termenului de executie stabilit prin contract.

Pacat ca nu au stiu cum sa negocieze in Romania si n-au prea prins alte lucrari ....
rexkroki
CITAT (akeem @ 5th October 2009, 13:18) *
Urasc drumurile cu o banda - jumate. Toti zmeii care vin tare din spate iti dau flash-uri inchipuindu-si ca tu esti pe banda a doua si nu te dai la o parte sa le faci lor loc sa treaca. De parca ai avea unde. Mai bine 2 benzi clare, sa se bage in depasire normala, atunci cand nu vine nimeni din fata.
Totdeauna cand e lucru amestecat...

In Suedia am vazut o rezolvare foarte eleganta, e drept si putin mai scumpa. Pe o portiune de cativa km un sens are doua benzi iar celalat una iar apoi invers. Sensurile sunt despartite insa de un fel de gard de jumatate de metru inaltime. Se circula foarte comod astfel.
akeem
CITAT (H725 @ 5th October 2009, 14:23) *
sa vezi ce s-ar intimpla daca in romania ar fi all-way stop:

wiki

s-ar certa care a ajuns primul in intersectie... bicycle.gif

Pentru ca la noi marlania este ridicata la rangul de comportament de urmat pentru a reusi in viata. "Uite ala, ce bine-i merge, daca e smecher...".
Marlanul nu iese in c**u gol pe strada pentru ca l-ar arata toata lumea cu degetul, de la apropiati si pana la ultimul copil care se uita la televizor. Daca s-ar face la fel si cu cei ce trec pe rosu, sau macar cu aia care au 7 dosare deschise si totusi sunt prinsi bauti la volan, ar fi amendati, tarati prin tribunal si s-ar prezenta toata tevatura asta la televizor de la inceput pana la sfarsit, asa cum s-a facut cu Becali de exemplu, atunci poate ca s-ar indrepta ceva in tara asta. Si peste ani, atunci cand ne-o intra in sange, poate ca ne-om invita unii pe altii in intersectiile de genul celei din exemplu.

Poate ca si in vest au inceput cu separarea sensurilor de mers cu ceva parapeti, iarba, etc; astfel incat sa nu se depaseasca pe contrasens. Oamenilor le-a intrat in sange si atunci cand mai intalnesc situatii inverse, se feresc sa calce linia continua.
Si la noi, daca unul da gardul jos sa faca altul nou, nu te apuci sa te plimbi pe la el prin curte cat n-are gard, ca nu scrie nicaieri ca nu e proprietatea lui.
NEOLITIC
Niste drumuri foarte bune sunt: Dej - Cluj Napoca - Targu Mures , Dej - Bistrita care au fost recent modernizate la standarde UE cool.gif
A_Ionut
Drumuri bune? Da, poate avem pentru cei ce s-au obisnuit cu gropi, asfalt denivelat si drumuri de piatra.
Dar pana cand nu voi putea parcurge 800 km in 8-10 ore respectand limitele legale nu consider ca avem drumuri.
Am ajuns sa ne bucuram ca avem asfalt bun pe un drum cu 1 banda pe sens plin de nebuni la volan. Halal oameni. Ar trebui sa sarim la gatul celor ce ne conduc si sa ii plimbam prin alte tari sa le aratam infrastructura.
Ca pentru asta platim vigneta si multe alte taxe.
Cu o singura chestie minora se poate rezolva problama traficului momentan fara a investi masiv in autostrazi.
Sosele de centura pentru fiecare sat si oras. Si cred ca am zis tot
inevitabil
Despre ce drum DN7 Pitesti Targoviste este vorba, ca nu am inteles?

Ala prin Gaesti Titu? Ruptura mai mare de drum rar mai gasesti!
Basarab
Centura Pitesti!

Craiova-pitesti!
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.