Salut! Am cautat I-netul in lung si-n lat si n-am gasit o schema pentru un aparat de masurat CO2. Am gasit senzori dar ceva palpabil precum o schema, nu. Ma puteti ajuta voi ? Multumesc anticipat!
mister_rf
4th October 2009, 00:13
Schema se poate construi in jurului unui senzor. De exemplu http://www.hwsensor.com/English/PDF/sensor...ensor/MG811.pdf Acesta are nevoie de o sursa de tensiune de 6V/200mA si produce o tensiune de ordinul milivoltilor pe o impedanta de masura foarte mare: 100-1000Gohmi. Asta implica amplificatoare diferentiale, citirea tensiunilor, efectuarea conversiei A/D, etc. Click pentru a vizualiza atașamentul
Multumesc pentru promptitudine, asta in primul rand. Toti senzorii ce i-am gasit pe Goagal erau de tipul NDIR dar nu si o schema pentru un aparat care sa foloseasca acesti senzori. Daca ma puteti ajuta cu o schema pentru senzorii de tipul NDIR pentru masurat CO2 v-as ramane foarte indatorat.
mister_rf
4th October 2009, 15:01
Exista pe site-urile producatorilor si indicatii pentru folosirea acestor senzori. Asta implica cunoasterea teoriei si metodele prin care se pot corecta/elimina anumite erori. Uite cateva date
Schema electrica nu este completa, dar in foaia de aplicatie sunt prezentate cerintele necesare montajului electronic: Click pentru a vizualiza atașamentul