malefick9215
2nd October 2009, 19:37
Buuun. Vreau să-mi înrămez fotografiile ( a4 mai mici sau mai mari putin) nu știu nimic în legătură cu subiectul ăsta și am următoarele întrebări :
*Unde le scot? ( pe cel fel de hartie; mată- lucioasă)
*Cum le pregatesc ? (la ce rezoluție să le las pentru a4, de exemplu)
*Cu ramă, fără rama; în ce fel de tablou ...
*Și cam ce ar mai trebui să știu, înainte să mă duc la o imprimerie? ( cred că așa se numește )
Semper Pri
3rd October 2009, 09:24
*Unde le scot? ( pe cel fel de hartie; mată- lucioasă) - Depinde de gusturi. Eu prefer mată sau cu fir de mătase.
*Cum le pregatesc ? (la ce rezoluție să le las pentru a4, de exemplu) - If dSLR then 6Mp
*Cu ramă, fără rama; în ce fel de tablou ... - Depinde de gusturi și de locație. Eu prefer passepartout dublu cu adâncime de 5mm pt A3.
*Și cam ce ar mai trebui să știu, înainte să mă duc la o imprimerie? ( cred că așa se numește ) - Ar trebui să știi ce vrei.
tim2003
3rd October 2009, 22:47
1. stabilesti exact pe ce fel de suport le scoti si in ce marime
2. stabilesti exact unde vrei sa le scoti
3. ceri oamenilor de acolo sa iti spuna in ce format sa le dai materialul.
ralcr
3rd October 2009, 22:48
tari raspunsuri. eu le-as lasa la rezolutia maxima si cu un oversharpening, chiar daca pe monitor o sa arate urat.
malefick9215
4th October 2009, 17:32
Mulțumesc frumos de răspunsuri!
Cred că cel mai bine ar fi să mă duc într-un astfel de centru și să văd exact ce și cum. Vorbind așa ipotetic nu mă ajută cu nimic
Minunat, deci.
Și acum îmi recomandă și mie cineva un centru bun de printare fotografii în București? eventual să scot pe mai multe tipuri de hartie și în diferite tablouri, de test așa, să văd ce ma coafează.
steph
4th October 2009, 20:35
@ralcr
Poti sa dai mai multe detalii. Ce intelegi prin oversharpening? Adica cam cat de mult sharp fata de un sharp aplicat de exemplu la o poza redimensionata?
malefick9215
5th October 2009, 15:54
^ up
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.