tavone
2nd October 2009, 10:05
Salutare.
Este vorba despre plafoanele a 3 dormitoare, de la etaj. Problema este ca podul este facut din lemn, adica capriori de 10x10 cu scandura de 2.5mm batuta. Initial am zis ca pun rigips pe tavanul dormitoarelor insa problema care se va ivi este la imbinarea placilor de rigips si anume gletul acela se va crapa de la prima vizita in podul casei, fiind de lemn.
Optiunile ar fi:
- in interiorul camerelor pus OSB batut de capriori si apoi :
--placi de tavan fals, cele care se lipesc cu adeziv sau
--lambriu din lemn masiv care va da o nota rustica in dormitoare, exact ceea ce nu vreau si mai este si scump, 46ron/mp2 sau
--lambriu din MDF (din cate am vazut se pune pe pereti si nu pe tavan) prins in cuie la capete si cleme ascunse cu cuisoare in rest, sau
--lambriu din pvc care imita lemnul dar care are o tenta lucioasa ca de gresie, asa erau cele vazute intr-unul din magazine de bricolaj.
- rigips insa in zonele de imbinare a placilor sa formez niste scafe cu spoturi luminoase, lucru care este incomod de facut si poate nu pe placul meu pozitionare scafelor;
- plafon metalic tip grilaj care se preteaza mai mult spatiilor comerciale si birourilor
- plafon din sticla cum sunt cele de prin baruri, restaurante, cazinouri. Am gasit o firma cu asa ceva dar nu stiu daca este rentabil in dormitoare;
si cam atat. Ce spuneti ce optiunile gasite de mine, astept sfaturi, pareri dar si alte variante. Daca ajuta cu ceva, mentionez ca lumina va proveni din spoturi si nu lustre.
tavone
5th October 2009, 17:02
inaltimea de la podeaua nefinisata (fara sapa si fara parchet) si pana in capriorul de lemn am 245cm. Mi-ai dat o idee interesanta cu lasatul spatiului intre placile de rigips. Mai am o varianta sa pun rigips doar pe o suprafata de 70-80% din tavan si sa formez niste scafe si cu lumini ascunse.