jokkergsm
1st October 2009, 23:11
sal
am un contor digital care de ceva timp mi se pare ca a luat`o razna....or` asa ar trebui el sa faca si nu stiu eu, pt ca din timp in timp se aprind toti digitii de pe ecran ....(EROARE ? )
pe el este un punct rotund care clipoceste (banuiesc ca este echivalentul unei rotatii la cel vechi)....si as vrea sa stiu daca e cineva care sa imi spuna daca e ceva in neregula pls....MAI ALES daca consumul este prea mare (pt ca asta e motivul pt care m`am "apucat" de el)
avand alimentate urmatoarele : 1 switch internet, 2 becuri 25w, 8 becuri a cate 6-8 leduri, si inca cateva ale caror consum ar trebui fie foarte mic... (1 tv in standby, 1 casa marcat in standby, 1 cantar electronic in standby, 1 sistem audio in standby, 1 sistem antena tv focus ) am inceput sa cronometrez :
dupa 27 sec de la prima "rotatie" apare eroarea, care dureaza cam 7 sec , apoi la secunda 59 ajung la "rotatie" iar....
o estimare a consumului in fct de ce am scris eu, se poate face ?? sau mai trebuie detalii ??
mersi anticipat !
SuperDuper
2nd October 2009, 00:55
Afisarea tuturor digitilor nu este o eroare, este confirmarea pentru cel ce citeste contoarul ca toate liniutele alea se aprind si nu face o citire eronata...
jokkergsm
4th October 2009, 22:23
cum pot face un calcul al puterii consumate ?? in functie de clipoceala(rotatie)...caci banuiesc ca se poate...
pun un consumator care stiu exact ce putere consuma..... si trebuie sa am 1 clipoceala la cat timp ??
alte variante de verificare daca stiti sant binevenite....
10x !
MAVERICK_SS
5th October 2009, 12:36
Eu am avut probleme cu un contor din acesta electronic, in sensul ca imi inregistra un consum mai mare de 2 chiar 3 ori decat cel normal. Mi-am dat seama ca e ceva in neregula in momentul in care aveam un consum de 250 kw/luna iar eu eram acasa cel mult 2-3 ore zilnic si singurele aparate care mergeau non-stop sa zic asa erau frigiderul si TV-ul in standby.
Dupa ce am cerut sa imi schimbe contorul cu unul analogic, consumul a scazut la 60-80 kw/luna cand nu prea sunt acasa si maxim 100-120 kw/luna cand sunt mai tot timpul acasa.
Degeaba a avut certificare metrologica contorul daca arata eronat consumul. La prima vedere electricianul de le Enel mi-a spus ca nu e nimic in neregula cu contorul. L-a schimbat cu unul analogic doar la insistentele mele.