Card debit BCR

liviu_np

Salut!
Salariul, ca multi altii, il primesc pe un card BCR
Acum cateva zile cand am vrut sa ridic toata suma disponibila, am avut surpriza ca "am fonduri insuficiente"
Stiam ca este un comision de 0.20 lei, dar pana la urma am constatat ca de fapt a fost un comision de aproape 8 lei.

Sincer, nu prea imi convine sa impart salariul cu cei de la BCR. Ce pot sa fac?
Sa-i dau in judecata sa-mi recuperez toate comisioanele pe care ei si le-au oprit din BANII MEI, sau ce altceva?

sad.gif
spare-me
pai comisioanele aferente din banii CUI ai vrea sa le opreasca !?
cand ti-ai facut cardul n-ai citit contractul si anexele sa vezi ce comisioane sunt ?

Thomas-
CITAT (liviu_np @ 30th September 2009, 19:14) *
Salut!
Salariul, ca multi altii, il primesc pe un card BCR
Acum cateva zile cand am vrut sa ridic toata suma disponibila, am avut surpriza ca "am fonduri insuficiente"
Stiam ca este un comision de 0.20 lei, dar pana la urma am constatat ca de fapt a fost un comision de aproape 8 lei.

Sincer, nu prea imi convine sa impart salariul cu cei de la BCR. Ce pot sa fac?
Sa-i dau in judecata sa-mi recuperez toate comisioanele pe care ei si le-au oprit din BANII MEI, sau ce altceva?

sad.gif

Pe mine m-au trecut ei abuziv la un nou pachet unde comisioanele erau mai mari. Verifica daca nu-i vorba de asta.
Dexter Dude
Suma pare corecta (potrivit BCR). Verifica si pe sit-ul BCR . E cam mare dar nu prea ai ce-i face .
Din amintiri : 0.2ron eliberare chitanta
3RON comision administrare
0.1% taxa suplimentara
liviu_np
CITAT (spare-me @ 30th September 2009, 19:20) *
pai comisioanele aferente din banii CUI ai vrea sa le opreasca !?
cand ti-ai facut cardul n-ai citit contractul si anexele sa vezi ce comisioane sunt ?

Spare-me, te rog citeste.
Sunt salariat si iau banii pe card. Eu NU am incheiat niciun contract, NU am semnat nimic. La o luna de la angajare, m-au chemat cei de la contabilitate si mi-au pus cardul in mana.

@thomas, cred ca asa s-a intamplat. Voi verifica. Daca se adevereste, cui sa ma adresez pentru rezolvarea problemei?
spare-me
ti-ai dat acordul sa primesti salariul in acel cont de la BCR la care ai un card !? ti l-ai dat.
cel putin in contractul de munca scrie asta la capitolul privind remuneratia.

daca nu iti convine poti merge la conta sa soliciti sa primesti salariul cash in mana.
daca sunt de acord. daca nu, poti renunta la el si iti faci altul la ce banca vrei tu si in orice conditii preferi si le dai ibanul noului cont sa-ti puna banii pe el.

mai mult de atat ce vrei ?! din moment ce tu nu ai semnat NIMIC si recunosti asta...BCR-ul ce vina ti se pare ca are !?
liviu_np
CITAT (spare-me @ 30th September 2009, 21:00) *
ti-ai dat acordul sa primesti salariul in acel cont de la BCR la care ai un card !? ti l-ai dat.
cel putin in contractul de munca scrie asta la capitolul privind remuneratia.
Nu mi-am dat acordul scris si nici verbal. Acum 6 ani am fost pus in fata faptului implinit. In contractul de munca probabil exista, nu sunt sunt sigur de asa ceva. Un exmplar de contract nu am pentru ca... politica firmei.

daca nu iti convine poti merge la conta sa soliciti sa primesti salariul cash in mana.
E mai usor pentru mine pe card pentru ca am rate, facturi pe care le platesc de la ATM. Evit in felul asta cozile de la ghiseu

daca sunt de acord. daca nu, poti renunta la el si iti faci altul la ce banca vrei tu si in orice conditii preferi si le dai ibanul noului cont sa-ti puna banii pe el.
Este o banca la ora actuala care are comision 0 la reteragere, pentru acest tip de card, indiferent de ATM-ul folosit. Prefer asta. Sa vorbesc mai intai cu seful contabil sa vad daca este de acord

mai mult de atat ce vrei ?! din moment ce tu nu ai semnat NIMIC si recunosti asta...BCR-ul ce vina ti se pare ca are !?
Tocmai! Nu am semnat. Daca nu semnez nimic inseamna ca pot face ei ce doresc? Daca s-a trecut la alt sistem de comision, de ce nu am fost anuntat intr-un fel?

floraur
Mult zgomot pentru nimic, asta e comisioane plateste toata lumea. Tu ai vrea sa iei bani min mana ca pana acum? Pai ce te faci daca angajatorul te pune sa platesti taxe de lichiditate. Sa stii ca banii costa mai mult cand circula fizic...

De ce nu folosesti cardul pentru plata utilitatilor, la cumparaturi sau pentru eu stiu ce altceva ai avea nevoie? Daca faci asta, mare parte din comisioane se topesc...
liviu_np
CITAT (floraur @ 30th September 2009, 23:15) *
Mult zgomot pentru nimic, asta e comisioane plateste toata lumea. Tu ai vrea sa iei bani min mana ca pana acum? Pai ce te faci daca angajatorul te pune sa platesti taxe de lichiditate. Sa stii ca banii costa mai mult cand circula fizic...

Poate nu am chef sa platesc comisioanele lor exagerate din salariul meu pentru a-mi incasa salariul. Este ca si cum ar fi o taxa pe salariu. Eu stiu ca am suma X salariu, vreau sa primesc suma X salariu, nu X minus comisionul lor pentru ca ei nu muncesc cot la cot cu mine. La ora 5 ei inchid portile si-i doare in c** ca eu as mai avea nevoie de serviciile lor, eu la 8 seara ajung acasa de la serviciu si mai stau "in interes de serviciu" pana pe la ora 11-12.

De ce nu folosesti cardul pentru plata utilitatilor, la cumparaturi sau pentru eu stiu ce altceva ai avea nevoie? Daca faci asta, mare parte din comisioane se topesc...

Daca ai fi citit raspunsul din postul de mai sus, scris cu rosu, nu ai mai intreba.

Thomas-

CITAT (floraur @ 30th September 2009, 23:15) *

Eu am cerut deja salariul in mana.
don_dannielo
QUOTE (liviu_np @ 30th September 2009, 20:54) *
Este o banca la ora actuala care are comision 0 la reteragere, pentru acest tip de card, indiferent de ATM-ul folosit. Prefer asta. Sa vorbesc mai intai cu seful contabil sa vad daca este de acord mei?

Daca acum ai cont la BCR, probabil si firma are la BCR pentru ca transferurile sunt gratuite (cred).

Daca iti faci la alta banca, nu mai e transferul gratuit, si din banii cui crezi ca o sa-l plateasca firma (in caz ca accepta) ?

Iar bullshit-ul cu orice ATM cum poti sa-l crezi? Poate nu te taxeaza banca ta, dar daca e bancomatul altei banci te taxeaza aia.

Si intereseaza-te daca nu exista taxa de incasare.
Thomas-
CITAT (don_dannielo @ 1st October 2009, 17:46) *
Daca acum ai cont la BCR, probabil si firma are la BCR pentru ca transferurile sunt gratuite (cred).

Daca iti faci la alta banca, nu mai e transferul gratuit, si din banii cui crezi ca o sa-l plateasca firma (in caz ca accepta) ?

Iar bullshit-ul cu orice ATM cum poti sa-l crezi? Poate nu te taxeaza banca ta, dar daca e bancomatul altei banci te taxeaza aia.

Si intereseaza-te daca nu exista taxa de incasare.

Are dreptate, exista asa ceva, e o banca ce are protocoluri cu toate celelalte banci (de-aia are si doar cateva bancomate), referitoate la ATM-uri. Comisionul de retragere = 0.
spare-me
liviu_np.
te rog nu mai folosi culoarea rosie in exces si nu mai raspunde IN quote.
ca se alege brambura si nu mai pricepe nimeni nimic.
multumesc
tudor_turcu
CITAT (Thomas- @ 1st October 2009, 18:09) *
Are dreptate, exista asa ceva, e o banca ce are protocoluri cu toate celelalte banci (de-aia are si doar cateva bancomate), referitoate la ATM-uri. Comisionul de retragere = 0.
ABN AMRO aveau asa ceva, insa doar fiindca aveau extrem de putine bancomate proprii instalate ...

Altfel, retragerea intregului salariu cash la un bancomat, sau a unei sume mari e intotdeauna o idee paguboasa - merita doar cand cineva trebuie sa plateasca cash o suma mare la un vanzator care nu accepta carduri sau transfer interbancar - din fericire astfel de cazuri sunt din ce in ce mai rare in ziua de azi..
liviu_np
@spare-me, sorry

@don_dannielo, este bancomatul BCR aflat in incinta gheretei portarului de la locul meu de munca. Scrie mare BCR pe el si cand bagi/scoti cardul zice ca "BCR va multumeste pentru..."

@tudor turcu, stii ce stiu si eu? ... mai ales ca nu se percepe comision pentru virarea banilor in contul meu de salariu de catre firma
Raduceanu
in UK comisionul este 0% pentru retragere bani de la bancomatul bancii.
si exista o retea, Link se numeste, si daca banca ta e in Link, poti scoate bani fara comision de la orice bancomat al bancilor din Link.
uite ce scrie pe link.co.uk "Over 96 per cent of all ATM cash withdrawals by UK cardholders in the UK are made free of charge."
la noi nu se poate domne, de unde sa scoata bancile profituri record?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.