CITAT (Cyber-sapiens @ 30th September 2009, 20:44)

Cu privire la perspectiva personala asupra unor lucruri, unii de pe acest forum nici macar nu stiu ca in Maramuresul istoric verile sunt racoroase, ori mai exact spus, ploua mult si cerul este noros mai tot timpul, este o clima de altitudine, iar gacii morosenesti largi nu prea au practicitate.
Citeam de pe un forum al emigrantilor romani din Canada, cum cineva se plangea de iernile canadiene, evident persoana era din Bucuresti, caci daca ar fi fost din Sighetul Marmatiei ori de la Suceava, ori iasi, nu i s-ar mai fi parut nimic anormal in a trai o iarna autentica cu troiene de zapada si geruri persistente, viscol, etc, de fapt si la noi in zona Baii-Mari, iernile erau la fel de dure pana prin 2002, iar prin anii '50 cica era chiar mai rau.
Iata cat de subiectivi pot fi oamenii cand nu cunosc prea multe unii despre altii.
Majoritatea tinerilor nu mai cred intr-o Rom^nie reala, ci incep sa vada rom^nismul la fel precum cei din diaspora, adica ca ceva ce apartine istoriei, de aceea consider ca aceasta dezbatere-studiu cu privire la Originea rom^nilor este esentiala.
nu stiu unde ai vazut tu dramba la oseni ,dramba fiind un instrument originar din Asia de est(siberienii il folosesc la practicile samanice)
instrumentele erau vioara,o chitara(dar nu cea spaniola de azi facuta la Reghin
),plus o toba.
Iar stilul tropotit il gasesti si la dansul Capra(dans samanic desi si-a pierdut sensul) si la irlandezi(step)
Invartita mi se pare un dans mai modern ,probabil stramosii nostrii nu dansau asa in perechi,iar hora are parese o origine neolitica anatoliana.E posibil ca cel mai vechi dans european sa fie cel de tip samanic .