Incident auto

Dark_Myhay

Buna ziua,vin si eu cu o problema:ieri seara dorind sa intorc masina (un renault Symbol ) am lovit-o de un stalp.Mentionez ca sunt incepator de aprox. 6 luni si masina este pe numele tatalui meu.Masina nu este lovita f rau,putin tabla indoita si farul stanga spate putin crapat,insa se observa doar daca dai cu mana peste.Am casco la masina,insa nu stiu exact pasii pe care terbuie sa ii urmez,stiu ca trebuie sa ma duc la politie sa constate "accidentul" ca mai apoi sa sun la firma de asigurare.
Acum vin cu cateva intrebari :
1.daca poate sa imi explice cineva ,pe scurt,pasii pe care trebuie sa ii urmez
2.ar fi mai bine sa zic ca am gasit asa masina in parcare ?
3.tata,propietarul de drept al masinii nu se poate duce la politie/asigurare...etc,pe motiv ca este plecat din tara si se intoarce sapt. viitoare,as putea sa ma duc eu ?
Multumesc anticipat!
tomtom
Atata timp cat nu au fost implicate alte masini sau victime n-are niciun rost sa te duci la politie.
Te duci direct la societatea unde ai Casco si vorbesti cu ei.

De ce sa declari ga ai gasit-o asa in parcare?
De ce sa se duca taicatu' daca tu ai lovit masina? mellow.gif

Dark_Myhay
CITAT (tomtom @ 30th September 2009, 10:49) *
De ce sa declari ga ai gasit-o asa in parcare?
De ce sa se duca taicatu' daca tu ai lovit masina? mellow.gif

Asa am fost sfatuit de "prieteni".
Am crezut ca este nevoie de proprietarul de drept al masinii.
SPF
Eu zic sa nu apelezi la casco pentru astfel de dauna. Fa-o pe banii tai si apeleaza la casco doar cand o faci muci. Cu airbaguri sarite, stalpi indoiti, faze din astea. Nu stopuri crapate.
aalinn
deci te duci la asigurator direct (casco), pentru ca nu mai ai ce cauta la politie pentru ca este fara victime
acolo ceri formularul si il completezi , apoi stai la coada pana iti vine randul(in jur de 2 ore deci suc si tigari la greu) si vb cu un constatator care iti face poze la masina si iti da hartia cu care te duci in service.
cel mai bine este sa declari ca asa ai gasit-o si nu stii ce sa intamplat.
si tot cel mai bine este sa te duci la un service care are decontare directa cu casco , adica ii ceri lista constatatorului si iti alegi tu un service din acea lista , de preferat o reprezentanta renault
unde ai casco ?
Dark_Myhay
Casco am la asiban.
Sper sa nu ajung vreodata la "airbaguri sarite, stalpi indoiti, faze din astea".As prefera totusi sa apelez la casco,mai ales ca o platesc de 3 ani si nu m-am dus nici macar o data la ei.
SPF
Iar eu iti zic sa nu privesti casco ca pe o afacere in care bagi bani dar trebuie sa mai si scoti. Priveste casco ca pe o protectie a proprietatii tale si nu ca pe un valeting center care are sarcina sa iti faca tie masina sa arate cat mai frumos.

drucker
vezi ce declari la politie, daca declari ca ai lovit un stalp te pune sa te duci la insitutia care are stalpul in administrare sa iei dovada....uita-te pe polita casco daca ai franciza, daca ai trebuie sa achiti intai franciza care poate sa fie 100 - 200 de euro si important citeste atent contractul, sa prevada mai multi soferi ca utilizatori, daca este doar tatal tau nu te va despagubi societatea de asigurari....
aalinn
CITAT (drucker @ 30th September 2009, 13:17) *
vezi ce declari la politie, daca declari ca ai lovit un stalp te pune sa te duci la insitutia care are stalpul in administrare sa iei dovada....uita-te pe polita casco daca ai franciza, daca ai trebuie sa achiti intai franciza care poate sa fie 100 - 200 de euro si important citeste atent contractul, sa prevada mai multi soferi ca utilizatori, daca este doar tatal tau nu te va despagubi societatea de asigurari....

cum adica mai multi soferi ? stiam ca casco e pentru masina si nu pentru sofer
ciomo

Conditiile Casco difera de la o firma la alta. Sunt societati care pot sa-ti impute sa platesti o anuminta fransiza daca la volan se afla alta persoana decat asiguratul sau daca persoana care conducea masina are sub 25 de ani. Cel mai bine e mai intai sa citesti contractul de asigurare.
cosmin_miu
CITAT (aalinn @ 30th September 2009, 20:42) *
cum adica mai multi soferi ? stiam ca casco e pentru masina si nu pentru sofer

diferiti asiguratori au inceput sa apeleze la diverse clauze ptr reducerea pagubelor,sau ptr reducerea primei astfel incat au introdus:

-clauze prin care doar utilizatorul/propietarul beneficiaza de polita casco
-clauze prin care alt sofer decat utilizatorul/propietarul plateste o fransiza marita
-clauze prin care alt sofer decat utilizatorul/propietarul plateste xx% din valoarea daunei.

Toate astea sunt specificate in contract....deci initiatorul trebuie sa se ia de citit contractul rolleyes.gif
aalinn
am incurcat-o eu am semnat ca primarul ,
trebuie neaparat sa il citesc
ionut_p71
Eu zic sa cauti un tinichigiu si un vopsitor bun (de cartier) si ti-o fac ca noua la pret rezonabil. Vopseaua o poti procura de la Policolor (o prepara la fix, pe calculator). Si stopurile (triplele) se pot reconditiona (search pe google).
edmund.chevul
Nu vreau sa ma bag foarte adanc, dar voi de ce platiti CASCO? Sperati cumva ca, candva sa zdrobiti masina, numai atunci apelati la ea? Eu nu inteleg...
cosminnuss
eu zic sa o lasi asa cum este. Esti incepator, iar loviturile si atingerile sunt inerente.
cengherc
CITAT (cosminnuss @ 2nd October 2009, 16:39) *
eu zic sa o lasi asa cum este. Esti incepator, iar loviturile si atingerile sunt inerente.

N-au dat astia o lege ca trebuie sa-ti repari masina in 30 zile?
cosminnuss
Ba da, au dat. De parca nu poti spune ca tocmai te indreptai spre sectia de politie/constatari...
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.