Kusadasi
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104

DoubleG

Ideea asta ar fi. Sa mergem cu masina.
Insa doamna mea, zice ca mai bine mergem cu autocarul ca nu avem nici un stres.
Si sincer sa fiu, e primul drum asa de lung si nu stiu daca ma tine. Dar am vazut ca majoritatea s-au oprit in canakkale.

Si din primele calcule am iesit ceva mai scump cu masina decat cu autocarul (pe langa faptul ca in Turcia combustibilul este mai scump - din ce am inteles aici).
Trebuie sa ne incadram intr-un buget si ar fi pacat sa mergem cu masina dar sa nu putem vizita prea multe. Intelegi....
DoubleG
Si daca merg cu masina ce ma sfatuiti: sa merg cu ceva deja aranjat din tara sau sa merg acolo si sa caut. Mie unul mi se pare cam riscant. Insa repet, mergem pentru prima data acolo si nu vreau sa dorm in masina

Berti
DoubleG, asa cum ti-ai dat seama din poze, noi am fost cu autocarul.

Referitor la masina, nu stiu ce sa zic... chiar daca sunt genu de om care nu merge nici pana la alimentara din colt fara masina, parca pana-n Turcia n-as merge, acum depinde si de masina, de numarul de persoane, de numarul de masini, etc...

In autocar, te mai poti misca, mai faci cunostinta cu unii... noi la intoarcere ne-am distrat de minune, vreo 6 insi am jucat carti mai tot drumu...
touche
Am si eu o intrebare:
Cum e Hotel Club MERSIN 4 stele ?

Multumesc anticipat.
justy
ideal este sa mearga 2 familii cu masina si costurile sunt mai mici,. Categoric gasesti la fata locului.
gomez99
QUOTE(DoubleG @ Apr 16 2007, 21:07) [snapback]2707647[/snapback]
Si daca merg cu masina ce ma sfatuiti: sa merg cu ceva deja aranjat din tara sau sa merg acolo si sa caut. Mie unul mi se pare cam riscant. Insa repet, mergem pentru prima data acolo si nu vreau sa dorm in masina

Stai linistit, in zona litoralului imi pare imposibil sa nu gasesti cazare dupa dorinta.
Sigur ca in plin sezon poate nu nimeresti chiar camera pe care o vrei, dar gasesti cu siguranta ceva la fata locului. Cele mai multe hoteluri sint niste imensitati, au intodeauna camere libere. Si baiatu de la receptie sare imediat sa iti arate camera, poate-poate... Mai toate agentiile locale au oferte si de hoteluri si de apartmente. In zonele turistice oferta e foarte bogata, e hotel linga hotel. Dar poti rezerva si prin internet, unele hoteluri ofera un discount de 5% la booking prin internet. Singura chestie ar fi ca atunci cind faci reservare din timp poate te scoate o idee mai ieftin si stai mai relaxat, parca.
Noi am facut un tur de 2 saptamini cu un grup mai mare masini+moto si chiar am dormit o noapte la un fel de motel pentru camionagii. Un complex imens, cu autoservire, bai, chestii, aflat chiar pe autostrada. Iar la Ghiuzelcamli (parca) am vazut oferte cu 5eur/nopte/pers in gazda la familii de turci (habar n-am cum e, ca n-am incercat). Asta ca sa te linistesti ca in caz de stejar extrema urgenta nu dormi in masina.
Daca nu te streseaza prea tare ideea de a merge in necunoscut, o "aventura" din asta - mers undeva, stat la hotel pina vezi ce e de vazut, apoi mutat in alta parte - poate fi foarte placuta. Dar in mod sigur e ceva mai scumpa decit un "pachet" de la agentie.
DoubleG
Multam de sfaturi.

Am vazut ca in general unele agentii ofera discount-uri pana la sf lui Aprilie sau Sf. lui Mai.
Am inceput serios sapaturile sa vad cum renteaza sa mergem.
Exista posibilitatea sa mergem 2 familii cu o singura masina, insa a doua familie este inca, cu "?".
Daca nu vor merge, o sa merg eu si cu sotia.

Ideea pentru sejur ar fi:

- plecat din Bucuresti
- traversat Bulgaria fara opriri majore
- ajuns la Canakkale cu popas peste noapte (am cauta niste hoteluri si am gasit ceva, parca la 33€/camera - hotel 3*, chiar pe malul canalului cu vedere la Dardanele)
- sejur 6-7 zile in Kusadasi
- plecat inapoi spre Romania prin Istambul cu popas peste noapte (o sa vad ce hoteluiri gasesc)
- plecat din Istambul spre Romania fara alte opriri majore pe drum.

Ce parere aveti?

Intrebari (pentru cei care au mai fost cu masina persoanala):
- am pus cam 200€ pentru motorina si taxele la frontirere si de autostrada. E putin?
- daca nu plecam cu nimic aranjat din Romania, ce anume trebuie sa aratam la vama? Bani? Si cati de persoana?
- Sotia inca nu si-a schimbat pasaportul care este pe numele de fata. E ok daca merge cu el asa, insotit de certificatul de casatorie? Sau mai bine il schimba? A mai fost cineva plecat in felul asta?

Sper ca nu m-am lungit prea mult, insa am constatat pe pielea mea, ca mai bine intrebi pe mai multi inainte decat se te "frigi" dupa.... tongue.gif

oana8188
Double G, sa prezinti pasaport pe alt nume decat ala pe care il ai acu si sa si spui chestia asta prezentand si certificat de casatorie e cam...... identitate falsa, nu? Mentionez ca imediat dupa nunta am plecat in Italia cu sotu si am mers cu pasaportu' vechi, dar n-am suflat nici o vorbulita cum ca m-ar chema altfel.... L-am schimbat dupa ce m-am intors.

Referitor la planul tau, imi place la nebunie. Traseul e excelent, iar in Canakkale am mancat foarte bine, cel mai bine din Turcia si foarte ieftin.

Noi am fost anul trecut in Kusadasi, cu masina, patru persoane si am avut o libertate de miscare foarte mare; ne-am oprit de cate ori am vrut, unde am vrut, am mers unde am vrut pe toata durata concediului; statiunea e destul de marisoara si sincer, mi s-a parut destul de incomod sa tot mergi cu dolmus-ul de ici colo; distantele sunt destul de lungi. Insa noi suntem mai comozi, deci subiectivi din punctul asta de vedere. N-am pleca nicaieri in lumea asta cu autocarul, chiar daca am iesi muuult mai ieftin. Precizez din nou, asta e strict preferinta noastra.
gomez99
Taxe si alte alea imi e greu sa spun. Sint pe forum altii mai experimentati. Eu am fost intodeauna in grup, s-a impartit la mai multi… Eu am fost cu orientarea, altii s-au ocupat de partea financiara.

Dupa experienta mea, asa cum ti-ai impartit traseul o sa iasa bine.
La vama nu ne-au cerut niciodata nimic in afara pasaportului. Ne-au intrebat doar unde mergem, de ce, cit stam. Am platit 10 USD viza (e 10USD sau 10 EUR, la alegerea platitorului, asa ca daca esti in familie e mai rentabil sa platesti in USD)

Nu conteaza ca in pasaport e alt nume. Nu te intreaba nimeni cu cine mergi. Poate sa fie prietena, logodnica, sora, ce treaba au ei? Totul e ca pe parcursul drumului, la chestiile oficiale (vama, hotel) , sa foloseasca numele din pasaport.

Poate ca ar fi bine sa gindesti un traseu de 2-3 zile al kusadasi, 2-3 zile la antalya, 1 zi la pamukale. Esti cu masina, ai mobilitate, poti vedea mai multe. Si nici nu trebuie sa te limitezi la sejurul standard de 7 zile. Poti merge in sus spre bursa 2 zile, si de acolo la istambul. Turcii stiu sa traiasca din turism, sint saritori si dau din miini in toate limbile.

http://www.villakonakhotel.com/ e un loc in kusadasi care mi-a placut mult acum citiva ani. Din pacat au renovat-o de curind si au modernizat-o, ceea ce i-a cam luat din aerul rustic.

Ceva similar in antalya, la 60USD/cam/noapte, dar e in centru, departe de mare.
http://www.cheaphotel.eu/hotel/tr/alp-pasa...Antalya%20hotel
Ani Ivancescu

QUOTE(oana8188 @ Apr 17 2007, 11:24) [snapback]2709659[/snapback]
Double G, sa prezinti pasaport pe alt nume decat ala pe care il ai acu si sa si spui chestia asta prezentand si certificat de casatorie e cam...... identitate falsa, nu? Mentionez ca imediat dupa nunta am plecat in Italia cu sotu si am mers cu pasaportu' vechi, dar n-am suflat nici o vorbulita cum ca m-ar chema altfel.... L-am schimbat dupa ce m-am intors.

Referitor la planul tau, imi place la nebunie. Traseul e excelent, iar in Canakkale am mancat foarte bine, cel mai bine din Turcia si foarte ieftin.

Noi am fost anul trecut in Kusadasi, cu masina, patru persoane si am avut o libertate de miscare foarte mare; ne-am oprit de cate ori am vrut, unde am vrut, am mers unde am vrut pe toata durata concediului; statiunea e destul de marisoara si sincer, mi s-a parut destul de incomod sa tot mergi cu dolmus-ul de ici colo; distantele sunt destul de lungi. Insa noi suntem mai comozi, deci subiectivi din punctul asta de vedere. N-am pleca nicaieri in lumea asta cu autocarul, chiar daca am iesi muuult mai ieftin. Precizez din nou, asta e strict preferinta noastra.

Buna, Oana
Am vazut ca vorbesti despre Canakkale; la ce hotel se poate innopta inainte de a trece cu bacul dincolo? noi mergem (cu masina) spre Altinkum. Unde putem manca (avem si copii cu noi). Multumesc!
oana8188
Ani, nici la dus nici la intors nu am innoptat in Canakkale, alegere de care ne-am cam cait. La dus ne-a mancat in..... biggrin.gif sa mai mergem 30 km pana la Troia si sa stam acolo. Am avut surpriza neplacuta sa gasim o localitate mica, mica, cea mai mica (de Troia zic), in mijlocul campului; ni s-a oferit cazare intr-o camera mica si saracacioasa, intr-o casa pe pamant, fara urma de paza pt masina. Cand turcu' a facut remarca "Ooooh, Megane nou-nout!, sotu' a decretat: Hai ca nu-i de noi aici!" Asa ca a trebuit sa mai conduca inca vreo 2 ore pana sa gasim un hotel decent sa innoptam. La intors, poveste aproape similara.
In concluzie, cautati pe net sau rasfoiti paginile de anu trecut din subiectu' asta ca gasiti sigur sugestii de hoteluri din Canakkale.
Ani Ivancescu
QUOTE(oana8188 @ Apr 17 2007, 13:48) [snapback]2710319[/snapback]
Ani, nici la dus nici la intors nu am innoptat in Canakkale, alegere de care ne-am cam cait. La dus ne-a mancat in..... biggrin.gif sa mai mergem 30 km pana la Troia si sa stam acolo. Am avut surpriza neplacuta sa gasim o localitate mica, mica, cea mai mica (de Troia zic), in mijlocul campului; ni s-a oferit cazare intr-o camera mica si saracacioasa, intr-o casa pe pamant, fara urma de paza pt masina. Cand turcu' a facut remarca "Ooooh, Megane nou-nout!, sotu' a decretat: Hai ca nu-i de noi aici!" Asa ca a trebuit sa mai conduca inca vreo 2 ore pana sa gasim un hotel decent sa innoptam. La intors, poveste aproape similara.
In concluzie, cautati pe net sau rasfoiti paginile de anu trecut din subiectu' asta ca gasiti sigur sugestii de hoteluri din Canakkale.

Multumesc frumos, Oana si vacanta placuta in 2007!
oana8188
Am uitat sa iti zic de restaurant. Cum iesi cu masina de pe feribot mergi direct inainte pe strada principala. Nu mai tin minte exact, dar am virat pe prima sau a doua strada la dreapta, cam la 50-100 m am parcat masina tot pe dreapta, si am traversat; era un restaurant care nu arata extraordinar, arata mai mult a cantina. Am mancat extraordinar de bine (feluri mari si foarte gustoase) cu foarte putini bani, parca in jur de 20 euro 4 persoane cate 2 feluri si sucuri.
Sper sa te fi ajutat cat de cat, oricum indicatiile astea vor capata sens la fata locului.
Ani Ivancescu
QUOTE(oana8188 @ Apr 17 2007, 13:57) [snapback]2710364[/snapback]
Am uitat sa iti zic de restaurant. Cum iesi cu masina de pe feribot mergi direct inainte pe strada principala. Nu mai tin minte exact, dar am virat pe prima sau a doua strada la dreapta, cam la 50-100 m am parcat masina tot pe dreapta, si am traversat; era un restaurant care nu arata extraordinar, arata mai mult a cantina. Am mancat extraordinar de bine (feluri mari si foarte gustoase) cu foarte putini bani, parca in jur de 20 euro 4 persoane cate 2 feluri si sucuri.
Sper sa te fi ajutat cat de cat, oricum indicatiile astea vor capata sens la fata locului.

Multumesc mult! M-ai putea ajuta cu numele oraselor mari de la Edirne spre Canakkale? S-o tinem "drept" pe sosea, suntem 2 masini (6 adulti + un copil de 2 ani)?
oana8188
Nu imi mai aminteam exact, dar am dat search pe via michelin si traseul gasit acolo este exact cel pe care l-am urmat si noi.

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
depashitu
Cine a fost si-mi poate spune cum e la Hotel Vera Le Prince Ada:
www.kusadasi.ro/hotel-vera-le-prince-ada-h169.html
cum e plaja, mancarea........mersi mult!
depashitu
pt. kerkyra@: cred ca pana la urma o sa merg la Turkad.
As vrea sa stiu daca in camera era uscator de par, seara la masa daca se serveau bauturi, apa, ceva, ai putut sa-ti alegi camera sau etajul, cum s-a facut cazarea...in ordinea sosirii sau cum?
sandy-CTA
Salut ma intereseaza hotelul Club Mersin de 4 stele. Imi puteti da mai multe detalii. Multumesc.
shakira
QUOTE(depashitu @ Apr 18 2007, 11:00) [snapback]2714529[/snapback]
pt. kerkyra@: cred ca pana la urma o sa merg la Turkad.
As vrea sa stiu daca in camera era uscator de par, seara la masa daca se serveau bauturi, apa, ceva, ai putut sa-ti alegi camera sau etajul, cum s-a facut cazarea...in ordinea sosirii sau cum?

kisstogether.gif inlove.gif
E MULT MAI MISTO LA TURKAD...
VREAU SI EU SA STIU CE SERVICII CONEXE AU LA HOTEL TURKAD ...IN ATENTIA LUI KERKYRA.. wink.gif EU SI PRIETENUL MEU PLECAM IN AUGUST IN KUSADASY SI NE CAZAM LA ACEST HOTEL...VREM CAT MAI MULT ROMANTISM!!!!SE SERVESTE SAMPANIE IN CAMERA LA ORICE ORA??? CE MANCARE AU SEARA LA CINA???CE MUZICA SE MAI ASCULTA LA TURCI???SPUNE-MI AU CADA SAU DUS LA TURKAD???E CURAT??MERCI wink.gif
ligia5
buna
si noi plecam in vara asta 3 masini in kusadasi la hotel sumerli efes.Imi puteti spune mai multe despre acest loc?\Plecam si cu copii mici si as vrea sa stiu cam la ce sa ne asteptam la fata locului.....in poze e super...dar acolo tot asa e?
shakira
QUOTE(Berti @ Apr 16 2007, 18:15) [snapback]2706805[/snapback]
Cand am fost anu' trecut prin august la Grand Ozcelik, hotelu asta de care zici era pe terminate, se curatau geamurile, se punea pavaj in parcare... probabil ca in cateva saptamani se deschidea!

Intr-adevar e destul de aproape de plaja, intre plaja si hotel e doar o casa, iar accesu se face printr-o alee, da' vezi ca am si niste poze facute de pe terasa hotelului unde am stat eu!

In caz ca te intereseaza locatia hotelului vazuta din satelit, cauta in topicu asta post-urile mele de anu trecut... unde am atasat screenshot-uri din Google Earth. Si cateva poze facute de mine cu imprejurimile gasesti aici

SINCER MIE NU MI SE PARE IESIT DIN COMUN ACEST HOTEL...PARCA E LA NOI LA MAMAIA!!!!PREA MARE...PREA SIMPLU...NIMIC EXOTIC,DOAR CA ARE PLAJA APROAPE!!!
ligia5
este intr-adevar destul de mare hotelul....dar vroiam sa stiu daca isi merita cele 5 stele......si cam cum este plaja.....cu nisip fin....intrarea in mare este lina ?.......anul trecut am fost la greci si am fost un pic cam dezamagiti.....anul asta am zis sa incercam turcia......mancarea cum este?....dar serviciile?
oana8188
Ligia, de hotel nu stiu sa iti spun, dar, din cate stiu eu, Turcia este un pic peste Grecia in ceea ce priveste serviciile. Cu alte cuvinte, pt aceiasi bani primesti mai mult (ca sa nu zic mult mai mult in unele cazuri). Iti urez vacanta frumoasa!
Berti
QUOTE(shakira @ Apr 18 2007, 13:23) [snapback]2715191[/snapback]
SINCER MIE NU MI SE PARE IESIT DIN COMUN ACEST HOTEL...PARCA E LA NOI LA MAMAIA!!!!PREA MARE...PREA SIMPLU...NIMIC EXOTIC,DOAR CA ARE PLAJA APROAPE!!!

1. Nu-i cazu sa strigi...
2. Despre care hotel e vorba? Grand Ozcelik sau Arora, ca nu-i foarte clar la care te referi?
3. Ai fost tu acolo? de-l compari cu Mamaia! Sau doar te dai cu parerea ca sa te afli in treaba?
4. Defineste simplu! Defineste exotic!
ligia5
eu intrebam despre hotel surmeli efes din kusadasi daca a mai fost cineva si imi poate spune ceva despre el si despre servicii
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.