E adevarat ca multi romani se declara ortodocsi
insa, pt cat se da ca onesta si curata religia.....cateva chestii ma zgaraie pe creier mai ceva ca unghia pe tabla (deh! ratiunea...bato-a-r focul de lucru diavolesc
a) de ce se plateste OBLIGATORIU din buzunarul TUTUROR, inclusiv al ne-ortodoxilor, bani pt Biserica ?
Biserica ortodoxa ar tre sa fie auto-finantata.... si asa, au mai multi bani ca parlamentarii
cu alte cuvinte, daca X nu e ortodox...de ce sa plateasca pt servicii pe care nu le primeste ?!
si nu, justificarea ,,suma e mica oricum'' nu tine ... e vorba de principiu, pt ca asa procedeaza si Mafia...ia bani pt servicii neoferite sub pretextul protectiei ...
Biserica noastra o face sub pretextul ca iti trimite sufletul in Rai
c) oare cati dintre credinciosii devotati stiu ca forma actuala a Bibliei se bazeaza 95 % pe interesele geo-politice din perioada paganului imparat COnstantin cel Mare (voia sa mentina imperiul unit, iar capii bisericilor dominante sa isi intareasca pozitia dominanta) ?
d) si mai important....cati stiu faptul ca minunile (mersul pe apa, schimbarea apei in vin, invierea mortilor etc) sunt metafore pt schimbarea omului in mai bine ?
atunci ca si azi, e f obisnuit ca o grupare religioasa sa pretinda ca membrii ei sunt ,,vii'', detin secretul, restul fiind morti ...
chiar insusi iisus spunea ca lor (apostolilor) le sunt menite sa auda anumite lucruri, dar nu si maselor ! oare de ce ?!
e) cati credinciosi piosi stiu numele REAL al lui iisus ?
nu e in niciun caz iisus hristos !
fiind evreu, numele lui real evident, respecta gramatica si morfologia limbilor arabe, evreiesti..... jehosua ben joseph ( jehosua fiul lui joseph)
f) cati credinciosi stiu ca peste 90 % din icoane sunt GRESITE profund ?
jehosua nu are cum sa fie caucazian..... era nascut din parinti de fiziologie araba (mici, cu ten masliniu, par cret etc)
culmea e ca si in biblie sunt pasaje unde e descris ca mic de inaltime - tragea de barba, abia il zaream in multime etc
g) ceva ,,suculent'' pentru inchidere... nu pricep faza cu pedeapsa INFINITA pt pacate FINITE....
de ce sa arda X in iad pt vesnicie, doar pt ca desi a auzit ,,oferta Bibliei'' nu accepta ?!
unde e LIBERUL ARBITRU ?
Liber Arbitru -- posibilitatea de a face o alegere (in masura in care nu lezezi constient pt altcineva) fara teama de represalii
ceea ce Biblia propovaduieste NU e liber arbitru ci se numeste ,,consimtamant viciat''
termenul deriva din dreptul civil, dar are aplicabilitate si aici .... practic, inseamna ca o persoana e CONSTRANSA sa aleaga ceva, atlfel suporta consecintele
mai pe scurt....daca eu va pun o arma la cap si va zic: ,,ai de ales...dai portofelul si scapi sau poti alege sa nu il dai, dar atunci iti zbor creierii''
unde e liberul arbitru aici ?!
chestii de rumegat
a nu se intelege ca sunt ateu
deloc
cred si sunt convins ca exista CEVA.... insa acel CEVA in niciun caz nu cred ca e un zeu arogant, razbunator ce te arunca in Iad pt ca nu i te ai inchinat
cred ca acel CEVA e o forma de energie, o stare de constiinta suprema
la fel ca si gravitatia, inertia etc, e ,,oarba'', adica nu tine cont de rasa, sex, culoare, religie, bogatie etc
exact ca si fortele din fizica clasica, se supune TUTUROR principiilor lor
acest lucru reiese pana si din Biblie!
INERTIA --- in biblie, e destul de grea trecerea dintr-o extrema in cealalta
LEGEA REACTIEI --- unei forte i se opune o forta egala ca intensitate si de sens contrar ....
celor buni li se pun in cale ispite la fel de puternica ca si credinta lor, pt testare
celor rai, cat de mult au decazut, li se dau sanse la fel de mari sa se ridice
LEGEA RESISTENTEI (sau a frecarii) --- in fizica, oricarei miscari i se opun forte ce tind sa o opreasca (frecarea cu mediul)
orice pt acest Dzeu se face cu efort mult, greu pe lungi perioade de timp
LEGI CUANTICE -- experimentul cu fantele de lumina, cand particulele unei fante se comporta identic ca cealalta fanta...desi cele 2 raze sunt separate clar
principiul nedeterminarii
cu cat incerci sa observi mai rational ,cu atat mai greu de determinat este
sau crede si nu cerceta cum ziceti voi....
deci modul meu de a crede e de fapt imbinarea perfecta a stiintei cu religia, fara a fi nevoie de fanatism sau abandonarea liberului arbitru sau a ratiunii