Curiozitate....
Pagini: 1, 2

aztec11us

E adevarat ca multi romani se declara ortodocsi

insa, pt cat se da ca onesta si curata religia.....cateva chestii ma zgaraie pe creier mai ceva ca unghia pe tabla (deh! ratiunea...bato-a-r focul de lucru diavolesc tongue.gif):

a) de ce se plateste OBLIGATORIU din buzunarul TUTUROR, inclusiv al ne-ortodoxilor, bani pt Biserica ?
Biserica ortodoxa ar tre sa fie auto-finantata.... si asa, au mai multi bani ca parlamentarii

cu alte cuvinte, daca X nu e ortodox...de ce sa plateasca pt servicii pe care nu le primeste ?!
si nu, justificarea ,,suma e mica oricum'' nu tine ... e vorba de principiu, pt ca asa procedeaza si Mafia...ia bani pt servicii neoferite sub pretextul protectiei ...

Biserica noastra o face sub pretextul ca iti trimite sufletul in Rai

cool.gif oare cati dintre credinciosii devotati stiu ca Biblia pe care o venereaza atat de mult, e diferita fata de materialul original, cum e limba chineza fata de limba romana ?!

c) oare cati dintre credinciosii devotati stiu ca forma actuala a Bibliei se bazeaza 95 % pe interesele geo-politice din perioada paganului imparat COnstantin cel Mare (voia sa mentina imperiul unit, iar capii bisericilor dominante sa isi intareasca pozitia dominanta) ?

d) si mai important....cati stiu faptul ca minunile (mersul pe apa, schimbarea apei in vin, invierea mortilor etc) sunt metafore pt schimbarea omului in mai bine ?
atunci ca si azi, e f obisnuit ca o grupare religioasa sa pretinda ca membrii ei sunt ,,vii'', detin secretul, restul fiind morti ...

chiar insusi iisus spunea ca lor (apostolilor) le sunt menite sa auda anumite lucruri, dar nu si maselor ! oare de ce ?!

e) cati credinciosi piosi stiu numele REAL al lui iisus ?
nu e in niciun caz iisus hristos !

fiind evreu, numele lui real evident, respecta gramatica si morfologia limbilor arabe, evreiesti..... jehosua ben joseph ( jehosua fiul lui joseph)

f) cati credinciosi stiu ca peste 90 % din icoane sunt GRESITE profund ?
jehosua nu are cum sa fie caucazian..... era nascut din parinti de fiziologie araba (mici, cu ten masliniu, par cret etc)

culmea e ca si in biblie sunt pasaje unde e descris ca mic de inaltime - tragea de barba, abia il zaream in multime etc

g) ceva ,,suculent'' pentru inchidere... nu pricep faza cu pedeapsa INFINITA pt pacate FINITE....

de ce sa arda X in iad pt vesnicie, doar pt ca desi a auzit ,,oferta Bibliei'' nu accepta ?!

unde e LIBERUL ARBITRU ?

Liber Arbitru -- posibilitatea de a face o alegere (in masura in care nu lezezi constient pt altcineva) fara teama de represalii

ceea ce Biblia propovaduieste NU e liber arbitru ci se numeste ,,consimtamant viciat''

termenul deriva din dreptul civil, dar are aplicabilitate si aici .... practic, inseamna ca o persoana e CONSTRANSA sa aleaga ceva, atlfel suporta consecintele

mai pe scurt....daca eu va pun o arma la cap si va zic: ,,ai de ales...dai portofelul si scapi sau poti alege sa nu il dai, dar atunci iti zbor creierii''
unde e liberul arbitru aici ?!

chestii de rumegat smile.gif

a nu se intelege ca sunt ateu

deloc

cred si sunt convins ca exista CEVA.... insa acel CEVA in niciun caz nu cred ca e un zeu arogant, razbunator ce te arunca in Iad pt ca nu i te ai inchinat

cred ca acel CEVA e o forma de energie, o stare de constiinta suprema

la fel ca si gravitatia, inertia etc, e ,,oarba'', adica nu tine cont de rasa, sex, culoare, religie, bogatie etc

exact ca si fortele din fizica clasica, se supune TUTUROR principiilor lor

acest lucru reiese pana si din Biblie!

INERTIA --- in biblie, e destul de grea trecerea dintr-o extrema in cealalta

LEGEA REACTIEI --- unei forte i se opune o forta egala ca intensitate si de sens contrar ....
celor buni li se pun in cale ispite la fel de puternica ca si credinta lor, pt testare
celor rai, cat de mult au decazut, li se dau sanse la fel de mari sa se ridice

LEGEA RESISTENTEI (sau a frecarii) --- in fizica, oricarei miscari i se opun forte ce tind sa o opreasca (frecarea cu mediul)
orice pt acest Dzeu se face cu efort mult, greu pe lungi perioade de timp

LEGI CUANTICE -- experimentul cu fantele de lumina, cand particulele unei fante se comporta identic ca cealalta fanta...desi cele 2 raze sunt separate clar
principiul nedeterminarii

cu cat incerci sa observi mai rational ,cu atat mai greu de determinat este
sau crede si nu cerceta cum ziceti voi....

deci modul meu de a crede e de fapt imbinarea perfecta a stiintei cu religia, fara a fi nevoie de fanatism sau abandonarea liberului arbitru sau a ratiunii
Golem
CITAT
) cati credinciosi stiu ca peste 90 % din icoane sunt GRESITE profund ?
jehosua nu are cum sa fie caucazian..... era nascut din parinti de fiziologie araba (mici, cu ten masliniu, par cret etc)

Wrong, Isus chiar era "caucazian" saten cu ochi albastri...citeste mai atent Biblia.Sau crezi ca Tatal nu a avut nici o "contributie"?! naughty.gif

Maryus_E
CITAT (aztec11us @ 26th September 2009, 02:58) *
fiind evreu, numele lui real evident, respecta gramatica si morfologia limbilor arabe, evreiesti..... jehosua ben joseph ( jehosua fiul lui joseph)

Wrong, fiind evreu si respectand gramatica si morfologia limbilor arabe, evreiesti, era chiar..... בנו של יהושע יוסף laugh.gif
aztec11us
CITAT (Maryus_E @ 26th September 2009, 08:32) *
Wrong, fiind evreu si respectand gramatica si morfologia limbilor arabe, evreiesti, era chiar..... בנו של יהושע יוסף laugh.gif

hahaha

mersi smile.gif

eu am aratat pronuntia sa fie mai usor de priceput pt latini smile.gif

nu de alta, da' aramaica nu e chiar engleza biggrin.gif
jeremiah
Este de neconceput cum de au făcut învățații din Iahveh Iehova și din Iahshua Ieshua, modificînd și alte noțiuni asemănătoare. Literele ebraice pentru Numele Domnului, IHVH, trebuie să fie aceleași atît în Vechiul, cît și în Noul Testament. Acestea nu permit o formulare inventată arbitrar. Iah este forma prescurtată pentru Iahveh - Domnul, așa cum El este forma prescurtată pentru Elohim - Dumnezeu. Cuvîntul Hallelu-Iah înseamnă: lăudați-L pe Iahveh. Iesha-Iah înseamnă: Iahveh este mîntuirea, Iah-shua înseamnă: Iahveh-Salvatorul, ș.a.m.d. Domnul S-a descoperit ca Dumnezeul lui Israel. Cuvîntul Isra-El înseamnă: luptătorul lui Dumnezeu; Isma-El înseamnă: Dumnezeu ascultă; Emanu-El înseamnă: Dumnezeu este cu noi etc. Acolo unde Dumnezeu Se descoperă cu adevărat, acolo El Se prezintă pe Sine însuși și Își face de cunoscut Numele Lui. Numai în acest Nume ne putem închina Lui.

Predicatul „ EU SÎNT ” , care se referă în Vechiul Testament la Dumnezeu, a fost evidențiat de către Domnul nostru în mod deosebit în Noul Testament. „ EU SÎNT Pîinea vieții.” (Ioan 6, 48). „ EU SÎNT Lumina lumii.” (Ioan 8, 12). Două versete din capitolul 8 sînt de o importanță deosebită. Așa vorbește Domnul nostru: „ De aceea v-am spus că veți muri în păcatele voastre; căci, dacă nu credeți că EU SÎNT, veți muri în păcatele voastre.” (cap. 8, 24). „ ‘N-ai nici cincizeci de ani’ i-au zis iudeii ‘și ai văzut pe Avraam!’ Isus le-a zis: ‘Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam SÎNT EU’ ” (cap. 8, 57-58). „ EU SÎNT Păstorul cel bun.” (Ioan 10, 4). „ EU SÎNT învierea și viața” (Ioan 11, 25). „ EU SÎNT adevărata viță.” (Ioan 51, 1).

Domnul nostru este totul în toate. De aceea El a putut reuni în „ EU SÎNT ” totul, ceea ce El era, este și va fi. Dacă comparăm în mod deosebit textele din proorocul Isaia în care este vorba, în mod clar, despre Domnul, Iahveh, care Se prezintă ca fiind Cel dintîi și Cel de pe urmă, formînd apoi puntea spre Noul Testament,atunci așa vorbește Mîntuitorul înviat, care va veni din nou: „ Nu te teme! EU SÎNT Cel dintîi și Cel de pe urmă.” (Apoc. 1, 17). „ ‘EU SÎNT Alfa și Omega, Începutul și Sfîrșitul’ zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era și Cel ce vine, Cel Atotputernic.” (Apoc. 1, 8). Înaintea Lui nu a fost nici unul, și după El nu va mai fi nici unul. Există doar un singur Atotputernic.
aztec11us
CITAT (Golem @ 26th September 2009, 03:46) *
Wrong, Isus chiar era "caucazian" saten cu ochi albastri...citeste mai atent Biblia.Sau crezi ca Tatal nu a avut nici o "contributie"?! naughty.gif

aici e baiul ...

multi oameni inca mai cred faptul ca Tatal, creatorul umiversului bla bla bla....e o fiinta ca noi, cu ochi etc.

Din finit NU se poate naste infinit.... punct! din niciun punct de vedere ( nici macar mistic )

ceea ce multi nu pricep, imaginea de ansamblu, e ca intre YHWH (Dzeul evreilor) si REALUL Creator al universului e o diferenta mai mare decat de la soldat la general !

sunt multe dovezi materiale care atesta ca in vechime, s-au dat lupte crancene intre zeii insisi, reprezentantii lor sau oamenii ce credeau in ei si luptau pt ei
( prin dovezi --- cetati carbonizate ca de foc nuclear, desene tehnologice ce rivalizeaza cu succes pe cele de azi, realizari imposibil tehnic azi, marturii de prima mana a conflictelor - desigur, in vocabularul acelor oameni, cat puteau ei descrie

sageata de foc = arma similara unei rachete, evident ca scribul acela nu avea educatia noastra de azi sa stie exact ce vede, a aproximat cat de bine a putut)

in mahabharata si vedele, avem descriere chiar tehnica si f precisa a unui astfel de vehicul aerian ce face de ras avioanele noastre de azi, chiar si alea de lupta, precum si marturii ale puterii devastatoare ale unor astfel de vehicule

un lucru interesant ... se descrie mercur sau un metal ca mercurul ce da forta de a zbura
(clar ca scribul acela habar nu avea ce vede si a descris comparand cu ceva ce stia si el)

despre area 51, bob lazar, intr-un interviu, vorbea de un element super greu, 115, similar mercurului, ce era folosit la navele OZN drept combustibil - gasiti usor interviul in carti etc

---------------------------------------------------------
legendele Olimpului, desi metaforice evident, exprima adevaruri incredibile --- atribuirea domeniilor pe Terra ( unul avea apele, altul cerul, altul pamantul etc)

YHWH, ca si Moloh, zeii egipteni sau altii, desi fiinte incredibil de puternice dupa standardele noastre de oameni, erau totusi, si ei la randul lor, nimicuri fata de creatorul universal (acesta din urma fiind de fapt o forta, cam ca cele din fizica, dar cu constiinta, fara forma definita - afara decat ce ii dam noi - dar atot curpinzator)

practic, creatorul universal e o forma de constiinta, sursa daca vreti .... noi fiind picaturile din sursa.... nu are nevoie de sacrificii animale, rugaciuni etc
nici nu e posibil sa te lepezi de el in niciun caz, deoarece fortele fizice cunoscute descind din el

chiar si asa zisul Satana (satanos - adversar in greaca) e tot derivat din creator, si nu e decat un alt sistem de control, exact ca si ,,raiul''

cartile Bardo Todol, cartea egipteana a mortilor etc - arata clar ca raiul si iadul nu sunt in cer si nici sub pamant, cu chiar aici, dar practic, diferite ca stare de agregare
---------------------------------------------------------

revenind si terminand, nu am nicio indoiala ca si YHWH, Baal, Moloh, Azazel, Horus, Ra, Seth etc sunt cat se poate de reali ( si probabil, terifianti vazuti in realitate pentru un om nornal - de asta probabil nu se arata, ar avea un impact nimicitor asupra sclavilor lor, oamenii) dar cu toate astea, conform canonului divin, sunt doar fiinte limitate si supuse si ele liberului arbitru si deci si involutiei si evolutiei personale, ca noi

( insa puterilor lor sunt imense, probabil marite mult de tehnologii dincolo cu mult de priceperea noastra limitata)

INCLUSIV comportamentului tipic uman --- au orgoliu, se razbuna, isi ucid adversarii, preiau teritorii, fac sau indeamna la genocid etc
id_softpedia
vad ca faci pe desteptul ... ia zi-mi tu mie ce exista, in realitatea pe care o percepem noi, oamenii, FINIT sau INFINIT?

aztec11us
Jeremiah ...

confuzi ..

eu ma refeream in primul rand, cu Jehosua la iisus ...

si da, imi cer scuze daca i-am scris gresit numele, nu sunt ebraic de formatie si limba aia e ff grea ( face germana sa para ca engleza de usoara)

YHWH il denota pe creatorul genetic al lui Iisus....deci 2 mancaruri de peste diferite ( pun intended ! biggrin.gif )

-------------------------------------------------------------

ti-ai pus vreodata intrebarea RATIONALA.....de ce naibii e asa straniu dialogul Moise - Tufisul arzand ?

cand tu intrebi pe un om numele lui, si primesti drept raspuns .... sunt cel ce sunt..... ti se pare normal ?!?

nu e normal, evident

raspunsul vine insa ff usor si rapid DACA studiezi nitel trecutul lui Moise

Moise a fost crescut la curtea din Egipt, deci evident, formatia lui religioasa si preceptele sunt majoritar egiptene, oricum o dai ...

Or in religia egipteana (ca si in marea majoritate de pe glob) , aca stii numele real al unui zeu sau duh, ai putere asupra lui

Raspunsul ,,sunt cel ce sunt'' practic inseamna ceva de genul ,,vezi-ti de treaba ta! nu e treaba ta sa imi stii tu mie numele''

Iar daca tot o tii pe vechiul testament, poate observi ca Vechiul Testament e o colectie sinistra, dementa, dusa cu pluta, de VIOLURI, PUNCUCIDERI, GENOCIDURI, PRELUARI OSTILE DE TERITORII comise de prea-iubitii evrei si Moise la porunca lui YHWH

si nu, relatarile sangeroase NU sunt metafore, si NICI datorita faptului ca evreii au fost atacati ...ci pur si simplu, indemn la crima si preluarea terioriului

si azi, medianiti traiesc si crede-ma....nu au niciun respect sau reverenta fata de Vechiul Testament si pe buna dreptate

fii tu credincios....dar mie unul, nu mi se impaca deloc in cap imaginea unui Dzeu bland, bun, iuibtor, iertator etc, cu ACELASI ce a dat poruncile de violuri, distrugeri de orase ,,inclusiv pomii si animalele !'

referitor la acele pasaje, ca el e Lumina Vietii etc.... in acest context, sincer, imi par laudari de sine

nu uita ca si liderii politici (dictatorii) se numeau la un moment dat, Fii Zeului, din ei izvora totul etc.
e usor de vazut in istorie asta

acel YHWH face acelasi lucru.... isi asuma merite neavute (crearea pamantului, a universului, etc)
si chiar daca YHWH le-ar fi creat pe TOATE si TOT.... de ce apoi sa omori populatii intregi, masacrate pana la ultimul prunc si pom ?!
( inteleg soldatii, e rostul lor sa lupte si sa moara...dar femeile si copii ?!

problema e muult mai complicata decat se poate discuta aici, dar un lucru e important de retinut... e extrem de periculos a se lua de buna, fara nicio o coroborare si dovada din surse exterioara, doar o carte modificata de peste 600 de ori in cursul existentei sale

si te rog, nu imi da raspunsul ,,crede si nu cerceta'' sau ceva de genul ..... nu poti tu intelege actiunile Domnului etc!

in primele randuri ale Genezei, chiar la inceput, EI (PLURAL, NU SINGULAR!!! remarcati frazele !!!) se tem ca omul a devenit CA EI (ca NOI - PLURAL),
STIIND BINELE SI RAUL !

pai Jeremiah....suntem CA EI ! macar rational ...

deci IMI POT PERMITE sa judec actiunile domnului....am LICENTA sa imi dau seama personal daca ceea e face e normal sau nu, prin insasi admiterea lor

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRECIZARE -- babilonienii si persii sunt aici mai completi ca noi

ei retin miturile lui EA si IL (sau EL), ( EA nu e pronume feminin, e un nume pur si simplu)
EA era trimis pe terra sa supravegheza lucratorii, dar el a intuit potentialul lor
evident, asta nu a fost pe placul celorlalte puteri si de aici conflictul ...

din moment ce fiintele ca zeii pot transcede realitatea 3D in spatiul imediat urmator ( al asa zisilor ingeri) se intelege ca pt o astfel de fiinta, a fi incatusat pe Pamant, in realitatea 3D e ca o inchisoare
stifflerr
am si eu niste intrebari:
1.de ce platesc scump copii pentru greselile parintilor? de ce nu ii pedepseste pe faptasi?
2.se zice ca orice poti cumpara, numai sufletul nu, odata ce l-ai pierdut ADIO! DAR, exista un DAR. Maria Egipteanca a trait in desfrau 17 ani. Si cand a mers la Iersusalim ceva nu a lasat-o sa intre, fapt ce a facut-o sa se caiasca si totusi a fost iertata in ultimele sute de metrii. de ce?
3.mai aveam una dar am uitat-o. cand imi aduc aminte o pun
aztec11us

CITAT (stifflerr @ 26th September 2009, 20:31) *
1.de ce platesc scump copii pentru greselile parintilor? de ce nu ii pedepseste pe faptasi?
2.se zice ca orice poti cumpara, numai sufletul nu, odata ce l-ai pierdut ADIO! DAR, exista un DAR. Maria Egipteanca a trait in desfrau 17 ani. Si cand a mers la Iersusalim ceva nu a lasat-o sa intre, fapt ce a facut-o sa se caiasca si totusi a fost iertata in ultimele sute de metrii. de ce?

intrebarile tale sunt ff bune

ele arata de fapt, cat de screwed up sunt lucrurile cu religia oficiala actuala

insa daca privesti lucrurile dintr-un punct mai putin ortodox....lucrurile devin ff clare!

Din punctul de vedere aratat de mine mai sus (luptele intre zei pt teritorii, experimente genetice cu oameni drept subiecti etc) totul devine insa MULT mai clar!

Sunt unele teorii cum ca potopul de fapt a fost menit sa distruga experimentele genetice ale celor izgoniti pe Terra ( adica sa ucida uriasii si alte fiinte asemenea)

Asta deoarece cei izgoniti aici (Azazel et company) aveau vederi diferite de cei ,,ramasi in cer''

Descendentii unei fiinte poarta in ei zestrea genetica a parintilor.
Or daca anumite fiinte aveau trasaturi indezirabile de YHWH, atunci are sens sa distrugi urmasii -- distrugi linia genetica.

Pacatele fiind de fapt, detinerea unei informatii genetice nedorite
( e posibil sa fie si pacatul nesupunerii fata de un anumit zeu dar al supunerii fata de altul, oamenii inca se omoara si azi pt asta)

stifflerr
QUOTE (aztec11us @ 26th September 2009, 20:42) *
Pacatele fiind de fapt, detinerea unei informatii genetice nedorite

bun, si de ce Iisus Hristos a fost crutat de pacatul stramosesc?
colombo2003
a) de ce se plateste OBLIGATORIU din buzunarul TUTUROR, inclusiv al ne-ortodoxilor, bani pt Biserica ?
Biserica ortodoxa ar tre sa fie auto-finantata.... si asa, au mai multi bani ca parlamentarii

cu alte cuvinte, daca X nu e ortodox...de ce sa plateasca pt servicii pe care nu le primeste ?!

Pe asta de unde o mai scoti? Cand te-a obligat cineva sa platesti? Ah, ca te duci la Biserica sa beneficiezi de niste servicii, nu ti se pare normal sa platesti? Atunci de ce cand megi cu autobuzul sau metroul sau masina sau cu trenul platesti bilet sau dai bani pe benzina? De ce platesti statului impozit pe casa, masina si alte bunuri si servicii (ca-s prost gandite, aplicate sau mai stiu eu cum asta e altceva)

cool.gif oare cati dintre credinciosii devotati stiu ca Biblia pe care o venereaza atat de mult, e diferita fata de materialul original, cum e limba chineza fata de limba romana ?!

De unde stii? Ai tu cumva originalul?

d) si mai important....cati stiu faptul ca minunile (mersul pe apa, schimbarea apei in vin, invierea mortilor etc) sunt metafore pt schimbarea omului in mai bine ?

Si asta o fi oare rau ca ne invata sa fim mai buni? Toti ne dorim o lume mai buna, mai dreapta, dar nimeni nu ridica un deget si nu face nimic, asteptand... Ar trebui sa luam aminte mai bine...

chiar insusi iisus spunea ca lor (apostolilor) le sunt menite sa auda anumite lucruri, dar nu si maselor ! oare de ce ?!

Apostolii sunt cei ce l-au urmat de buna voie. Masele nu. Pentru ca omul este liber sa-l asculte pe Dumnezeu si sa-l urmeze sau nu. Iisus Hristos intotdeauna a vorbit si s-a adresat multimilor. Si i-a invatat. Nu a avut nicicand o invatatura pentru mase si o alta pt Apostoli.

g) de ce sa arda X in iad pt vesnicie, doar pt ca desi a auzit ,,oferta Bibliei'' nu accepta ?!
unde e LIBERUL ARBITRU ?

Dupa fapta si rasplata: daca faci bine, bine primesti. Daca faci rau, rau gasesti.

CITAT (aztec11us @ 26th September 2009, 13:15) *
multi oameni inca mai cred faptul ca Tatal, creatorul umiversului bla bla bla....e o fiinta ca noi, cu ochi etc.
Din finit NU se poate naste infinit.... punct! din niciun punct de vedere ( nici macar mistic )

Tocmai, omul este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnzeu. Deci omul (finitul) este din infinit.
Omul este alcatuit din doua parti: trup si suflet. Trupul este cel muritor si supus putreziciunii si degradarii, care se intoarce de unde a fost luat. Adica din pamant, lut sau tarana. Dar sufletul este acel ceva divin. Este scanteia dumnezeiasca, care se intoarce la Tatal, de unde a venit.

Aveti frate vreo framantare, cercetati Scripura (care zice "cautati si veti afla"), duceti-va la Biserica, cautati un duhovnic iscusit si intrebati si discutati. Dar nu mai interpretati, fiecare dupa bunul lui plac, cu cuvinte rastalmacite si scoase din context
stifflerr
QUOTE (colombo2003 @ 26th September 2009, 21:41) *
Pe asta de unde o mai scoti? Cand te-a obligat cineva sa platesti? Ah, ca te duci la Biserica sa beneficiezi de niste servicii, nu ti se pare normal sa platesti? Atunci de ce cand megi cu autobuzul sau metroul sau masina sau cu trenul platesti bilet sau dai bani pe benzina? De ce platesti statului impozit pe casa, masina si alte bunuri si servicii (ca-s prost gandite, aplicate sau mai stiu eu cum asta e altceva)

aici te contrazic.
am mai postat asta azi
asa ca mi-am adus aminte
am fost la oradea la o biserica si la o manastire..la biserica venea unu cu o cutie si trebuia sa puna lumea bani, mergea printre oameni. geez! Apoi la manastire luai anafura erau 2 recipiente, unul cu anafura, si unu pt pus bani. de ce toate astea? pt ce miloaga? la noi nu e asa..dai daca vrei, nu iti baga ei mana in buzunar

la noi=in moldova
Parintele777
1) de ce se plateste OBLIGATORIU din buzunarul TUTUROR?

2) cu alte cuvinte, daca X nu e ortodox...de ce sa plateasca pt servicii pe care nu le primeste ?!

3) Biserica noastra o face sub pretextul ca iti trimite sufletul in Rai

4) oare cati dintre credinciosii devotati stiu ca Biblia pe care o venereaza atat de mult, e diferita fata de materialul original, cum e limba chineza fata de limba romana ?!

5) oare cati dintre credinciosii devotati stiu ca forma actuala a Bibliei se bazeaza 95 % pe interesele geo-politice din perioada paganului imparat COnstantin cel Mare (voia sa mentina imperiul unit, iar capii bisericilor dominante sa isi intareasca pozitia dominanta) ?

6) si mai important....cati stiu faptul ca minunile (mersul pe apa, schimbarea apei in vin, invierea mortilor etc) sunt metafore pt schimbarea omului in mai bine ?

7) chiar insusi iisus spunea ca lor (apostolilor) le sunt menite sa auda anumite lucruri, dar nu si maselor ! oare de ce ?!

8) cati credinciosi piosi stiu numele REAL al lui iisus ?

9) cati credinciosi stiu ca peste 90 % din icoane sunt GRESITE profund ?
- jehosua nu are cum sa fie caucazian..... era nascut din parinti de fiziologie araba (mici, cu ten masliniu, par cret etc)

10)
culmea e ca si in biblie sunt pasaje unde e descris ca mic de inaltime - tragea de barba, abia il zaream in multime etc

11) nu pricep faza cu pedeapsa INFINITA pt pacate FINITE....

12) de ce sa arda X in iad pt vesnicie, doar pt ca desi a auzit ,,oferta Bibliei'' nu accepta ?!
- unde e LIBERUL ARBITRU ?

13) ceea ce Biblia propovaduieste NU e liber arbitru ci se numeste ,,consimtamant viciat''
- termenul deriva din dreptul civil, dar are aplicabilitate si aici .... practic, inseamna ca o persoana e CONSTRANSA sa aleaga ceva, atlfel suporta consecintele
- mai pe scurt....daca eu va pun o arma la cap si va zic: ,,ai de ales...dai portofelul si scapi sau poti alege sa nu il dai, dar atunci iti zbor creierii''
- unde e liberul arbitru aici ?!

14) cred si sunt convins ca exista CEVA.... insa acel CEVA in niciun caz nu cred ca e un zeu arogant, razbunator ce te arunca in Iad pt ca nu i te ai inchinat

15) cred ca acel CEVA e o forma de energie, o stare de constiinta suprema

16) crede si nu cerceta cum ziceti voi...

1) In primul rand acel ,,OBLIGATORIU" este o datorie morala si de constiinta pentru intretinerea cladirii bisericii de unde apartine acel credincios si pe de alta parte, pentru ca vad ca nu stii, acei bani intra in completarea salariului preotului care primeste o parte de la stat si o parte din contributia credinciosilor...
De ce? Nu ca sa se imbogateasca ci ca sa-si completeze un salariu normal, fiind de altfel si el familist cu nevoi si indatoriri.

Si stai linistit ca sunt multi care nu deschid usa preotului pentru a-si plati acea contributie si daca nu vor nu se intampla nimic... preotul nu o sa-i dea in judecata. smile.gif

2) Cine nu e ortodox nu plateste acea contributie la Biserica Ortodoxa ci la biserica de unde apartine... Mai verifica!

3) Nu Biserica Ortodoxa invata ca prin bani sufletul merge mai usor in rai ci Biserica Catolica prin acele ,,indulgente".

4) Am mai auzit vorbe care contesta cica originalitatea Bibliei... dar nimeni nu aduce probe convingatoare ci numai pareri...
Esti dragut sa ne spui si noua unde este Biblia aia originala daca zici ca asta nu e? biggrin.gif

5) Unde vezi tu ca in Biblie sunt interese politice si mai ales geo-politice ale politicii imparatului Constantin?
Citeste-o din scoarta in scoarta si o sa vezi ca e numai invatatura pentru suflet si mantuire si nu politica.

6) Atata timp cat acele minuni reprezinta fragmente din istoria vietii lui Iisus cum poti sa spui ca sunt metafore?
Alo! Metaforele sunt numai in pilde.

7) Iisus a spus anumite adevaruri Apostolilor pentru ca ceilalti oameni nu erau pregatiti sa le afle pentru ca nu le-ar fi perceput asa cum ar fi trebuit ci ar fi interpretat fiecare asa cum se interpreteaza azi Biblia de fiecare secta in parte.
De ex: Daca le-ar fi spus oamenilor ca urma sa fie rastignit e posibil ca cei care l-au primit cu flori la intrarea lui Ierusalim sa opreasca pe farisei si carturari sa-l mai prinda si sa-l dea romanilor si asa nu s-ar mai fi implinit planul de mantuire al lui Dumnezeu pentru oameni.

8) Atata timp cat suntem romani nu trebuie sa-i pronuntam numele asa cum ii zic evreii ci sa-l adaptam la morfologia limbii noastre.

9) Fiecare om il picteaza pe Iisus dupa viziunea Lui atata timp cat nu exista fotografii pe timpul acela.
Dar atata timp cat omul nu se roaga la icoana ci prin icoana la Iisus care este reprezentat acolo altceva nu mai conteaza pentru ca nu ne rugam la pictura si culori ci la Iisus care este in cer.

10) Descrierile alea nu exista in Biblie referitor la Iisus ci poate la Zaheu vamesul si altii...

11) Atata timp cat omul a refuzat sa se indrepte inaintea lui Dumnezeu si moare gestul lui reprezinta un afront adusa sfinteniei Lui care este absoluta si vesnica si deci cine greseste fata de aceasta sfintenie inseamna ca a gresit maxim si vesnic si nu va mai fi iertat niciodata.

12) Am explicat la 11. Liberul arbitru il are in timpul vietii pentru ca asta e scopul vietii pregatirea pentru viata vesnica si ,,asa cum ne asternem asa vom dormi".

13) Nu ameninta niciodata Dumnezeu pe nimeni ci doar ii pune omului in fata binele si raul, viata si moartea si ii recomanda sa aleaga viata... fara sa-l sperie cumva si ii lasa tot discernamantui si voia libera sa aleaga ce vrea...
Diferenta ar fi fata de cel care pune pistolul la tampla ca acela nu te mai lasa sa te razgandesti ci te pune sa iei decizia pe loc... insa la mantuire te poti gandi toata viata si te poti schimba oricand in ideile tale, important e sa nu mori neindreptat.

14) Trebuia sa specifici mai clar ca asta e doar parerea ta... care oricum nu are nici o relevanta inaintea Adevarului, nu? wink.gif

15) Da! Dumnezeu e si asta... dar nu e numai atat ci e mult mai complex.

16) Vorba asta nu e a Bisericii Ortodoxe ci a celei Catolice care prin ea incerca sa subjuge masele si sa refuze stiinta vremurilor.

PS: Bravo colombo2003 vad ca am gandit la fel! wink.gif

CITAT (stifflerr @ 26th September 2009, 21:55) *
la noi=in moldova

Si daca nu puneai bani in acea cutie pe motiv ca nu vroiai sau nu aveai te dadea afara cineva din biserica?
De ce nu gandesti si invers ca poate cineva ar fi vrut sa ajute acea biserica si nestiind cum iata ca i-a trecut ,,solutia" prin fata? smile.gif

CITAT (stifflerr @ 26th September 2009, 20:31) *

1) Pentru ca suferinta e mai mare si parerea de rau pentru pacate daca pedeapsa cade pe cineva nevinovat si drag tie.
Dumnezeu poate oricand sa-l rasplateasca pe cel care l-a pedepsit pe nedrept dar cel putin mai castiga si sufletul parintelui sau care vazand toate acestea se intoarce spre Dumnezeu.

2) Maria Egipteanca a fost iertata datorita pocaintei ei profunde asemenea lui Ioan Botezatorul... si-a trait restul vietii in pustiu cu putina paine si apa si ceva fructe de pe ici pe colo si in rest numai rugaciuni si lacrimi pentru a fi iertata.
Si daca o sa-i citesti viata o sa vezi ca Dumnezeu a inzestrat-o si cu harisma levitatiei in timpul rugaciunii.

Fa si tu ca ea si vei fi iertat! smile.gif
tiestodj20
E adevarat ca multi romani se declara ortodocsi

insa, pt cat se da ca onesta si curata religia.....cateva chestii ma zgaraie pe creier mai ceva ca unghia pe tabla (deh! ratiunea...bato-a-r focul de lucru diavolesc tongue.gif):

si nu, justificarea ,,suma e mica oricum'' nu tine ... e vorba de principiu, pt ca asa procedeaza si Mafia...ia bani pt servicii neoferite sub pretextul protectiei ...

c) oare cati dintre credinciosii devotati stiu ca forma actuala a Bibliei se bazeaza 95 % pe interesele geo-politice din perioada paganului imparat COnstantin cel Mare (voia sa mentina imperiul unit, iar capii bisericilor dominante sa isi intareasca pozitia dominanta) ?

atunci ca si azi, e f obisnuit ca o grupare religioasa sa pretinda ca membrii ei sunt ,,vii'', detin secretul, restul fiind morti ...

e) cati credinciosi piosi stiu numele REAL al lui iisus ?

g) ceva ,,suculent'' pentru inchidere... nu pricep faza cu pedeapsa INFINITA pt pacate FINITE....

de ce sa arda X in iad pt vesnicie, doar pt ca desi a auzit ,,oferta Bibliei'' nu accepta ?!

unde e LIBERUL ARBITRU ?

Liber Arbitru -- posibilitatea de a face o alegere (in masura in care nu lezezi constient pt altcineva) fara teama de represalii

ceea ce Biblia propovaduieste NU e liber arbitru ci se numeste ,,consimtamant viciat''

termenul deriva din dreptul civil, dar are aplicabilitate si aici .... practic, inseamna ca o persoana e CONSTRANSA sa aleaga ceva, atlfel suporta consecintele

mai pe scurt....daca eu va pun o arma la cap si va zic: ,,ai de ales...dai portofelul si scapi sau poti alege sa nu il dai, dar atunci iti zbor creierii''
unde e liberul arbitru aici ?!

chestii de rumegat smile.gif

a nu se intelege ca sunt ateu

deloc

cred si sunt convins ca exista CEVA.... insa acel CEVA in niciun caz nu cred ca e un zeu arogant, razbunator ce te arunca in Iad pt ca nu i te ai inchinat

cred ca acel CEVA e o forma de energie, o stare de constiinta suprema

la fel ca si gravitatia, inertia etc, e ,,oarba'', adica nu tine cont de rasa, sex, culoare, religie, bogatie etc

exact ca si fortele din fizica clasica, se supune TUTUROR principiilor lor

acest lucru reiese pana si din Biblie!

INERTIA --- in biblie, e destul de grea trecerea dintr-o extrema in cealalta

LEGEA REACTIEI --- unei forte i se opune o forta egala ca intensitate si de sens contrar ....
celor buni li se pun in cale ispite la fel de puternica ca si credinta lor, pt testare
celor rai, cat de mult au decazut, li se dau sanse la fel de mari sa se ridice

LEGEA RESISTENTEI (sau a frecarii) --- in fizica, oricarei miscari i se opun forte ce tind sa o opreasca (frecarea cu mediul)
orice pt acest Dzeu se face cu efort mult, greu pe lungi perioade de timp

LEGI CUANTICE -- experimentul cu fantele de lumina, cand particulele unei fante se comporta identic ca cealalta fanta...desi cele 2 raze sunt separate clar
principiul nedeterminarii

cu cat incerci sa observi mai rational ,cu atat mai greu de determinat este
sau crede si nu cerceta cum ziceti voi....

deci modul meu de a crede e de fapt imbinarea perfecta a stiintei cu religia, fara a fi nevoie de fanatism sau abandonarea liberului arbitru sau a ratiunii

Mai adauga la ce ai spus si chestia cu una din cele 10 porunci .

" Sa nu te inchini la chip cioplit " ---- aici se incadreaza si icoanele la care se inchina toata lumea. Chiar daca acolo sunt reprezentati niste sfinti sau Iisus tot la chip cioplit se incadreaza pentru ca este un obiect. Oamenii se inchina la icoana. La fel de bine ar putea sa se inchina si sa se roage si fara icoane , direct catre Dumnezeu sau sfantul respectiv ca doar se presupune ca Ei sunt peste tot.

De ce Dumnezeu are nevoie de casa ( biserica ) ? --- doar El este peste tot si totul e creat de El.

De ce se fac Sfinti de catre oameni? Ca exemplu se poate da cel de astazi cu voievodul respectiv care a fost facut sfant de catre popii aia care dormeau in timpul slujbei. Din cate stiu eu omul nu are puterea de a sfinti , doar Dumnezeu.
Parintele777
CITAT (tiestodj20 @ 26th September 2009, 22:27) *

" Sa nu te inchini la chip cioplit " ---- aici se incadreaza si icoanele la care se inchina toata lumea. Chiar daca acolo sunt reprezentati niste sfinti sau Iisus tot la chip cioplit se incadreaza pentru ca este un obiect. Oamenii se inchina la icoana. La fel de bine ar putea sa se inchina si sa se roage si fara icoane , direct catre Dumnezeu sau sfantul respectiv ca doar se presupune ca Ei sunt peste tot.

De ce Dumnezeu are nevoie de casa ( biserica ) ? --- doar El este peste tot si totul e creat de El.

De ce se fac Sfinti de catre oameni? Ca exemplu se poate da cel de astazi cu voievodul respectiv care a fost facut sfant de catre popii aia care dormeau in timpul slujbei. Din cate stiu eu omul nu are puterea de a sfinti , doar Dumnezeu.

Alooo! De ce postezi daca nu citesti tot ce s-a scris mai inainte?

excl.gif Despre faptul ca nu ne rugam la icoana ci prin icoana la Cel reprezentat pe ea am explicat eu mai sus!
stifflerr
QUOTE (Parintele777 @ 26th September 2009, 22:20) *
Si daca nu puneai bani in acea cutie pe motiv ca nu vroiai sa nu aveai te dadea afara cineva din biserica?
De ce nu gandesti si invers ca poate cineva ar fi vrut sa ajute acea biserica si nestiind cum iata ca i-a trecut ,,solutia" prin fata? smile.gif

Nu ma dadea nimeni afara. dar am ramas nu stiu cum...
de exemplu la Manastirea Hadambu daca o stii, din Iasi. E incredibil de frumoasa. Si in urma cu cativa ani pasteau vacile acolo.
acum arata cam asa:
Fara prea multa miloaga. Daca Dumnezeu vrea sa faci rost de bani pt intretinerea sau renovarea unei biserici/manastiri reuseste cu siguranta. Cei de la Mitropolia Iasi sunt sa zic asa, invidiosi, deoarece au ramas masca cum a ajuns acea manastire. Ei se chinuiau sa renoveze Mitropolia si primaria nu le dadea bani, pe cand dincolo se inaltau peste noapte. Pretul a fost si este unul foarte mare: moartea unui baiat. Poate unii stiti povestea.
tiestodj20
CITAT (Parintele777 @ 26th September 2009, 22:25) *
1) Pentru ca suferinta e mai mare si parerea de rau pentru pacate daca pedeapsa cade pe cineva nevinovat si drag tie.
Dumnezeu poate oricand sa-l rasplateasca pe cel care l-a pedepsit pe nedrept dar cel putin mai castiga si sufletul parintelui sau care vazand toate acestea se intoarce spre Dumnezeu.

2) Maria Egipteanca a fost iertata datorita pocaintei ei profunde asemenea lui Ioan Botezatorul... si-a trait restul vietii in pustiu cu putina paine si apa si ceva fructe de pe ici pe colo si in rest numai rugaciuni si lacrimi pentru a fi iertata.
Si daca o sa-i citesti viata o sa vezi ca Dumnezeu a inzestrat-o si cu harisma levitatiei in timpul rugaciunii.

Fa si tu ca ea si vei fi iertat! smile.gif

Deci Dumnezu pedepseste pe nedrept ? Atunci cat de drept este Dumnezeu ? Ce ai spus acum este contrar cu ceea ce stiu eu despre Dumnezeu...

CITAT (Parintele777 @ 26th September 2009, 22:31) *
Alooo! De ce postezi daca nu citesti tot ce s-a scris mai inainte?

excl.gif Despre faptul ca nu ne rugam la icoana ci prin icoana la Cel reprezentat pe ea am explicat eu mai sus!

in timp ce scriai tu , scriam si eu mesajul... am postat aproximativ in acelasi timp parinte

CITAT (Parintele777 @ 26th September 2009, 22:25) *
9) Fiecare om il picteaza pe Iisus dupa viziunea Lui atata timp cat nu exista fotografii pe timpul acela.
Dar atata timp cat omul nu se roaga la icoana ci prin icoana la Iisus care este reprezentat acolo altceva nu mai conteaza pentru ca nu ne rugam la pictura si culori ci la Iisus care este in cer.

Dupa cum spui tu omul s-ar putea ruga si la un scaun sau orice alt obiect ca se roaga prin obiectul respectiv la Dumnezeu nu?

Daca cineva chiar vrea sa se roage si e credincios nu are nevoie de icoane sau alte reprezentari , se roaga pur si simplu , Dumnezeu este peste tot , nu asa se spune ?

Si da-mi niste explicatii la celelalte intrebari.
Parintele777
CITAT (tiestodj20 @ 26th September 2009, 22:43) *
Deci Dumnezu pedepseste pe nedrept ? Atunci cat de drept este Dumnezeu ? Ce ai spus acum este contrar cu ceea ce stiu eu despre Dumnezeu...

in timp ce scriai tu , scriam si eu mesajul... am postat aproximativ in acelasi timp parinte

Dupa cum spui tu omul s-ar putea ruga si la un scaun sau orice alt obiect ca se roaga prin obiectul respectiv la Dumnezeu nu?

Daca cineva chiar vrea sa se roage si e credincios nu are nevoie de icoane sau alte reprezentari , se roaga pur si simplu , Dumnezeu este peste tot , nu asa se spune ?

Si da-mi niste explicatii la celelalte intrebari.

Poate nu am fost destul de clar... Dar am zis ca daca Dumnezeu pedepseste in lumea asta pentru un timp scurt pe cineva ,,pe nedrept", fata de logica noastra, cu siguranta in lumea viitoare si vesnica va fi rasplatit cu varf si indesat daca acel cineva nu a cartit impotriva lui Dumnezeu pentru necazul sau crucea pe care a avut-o de dus aici pe pamant.

Iar daca ii ia viata ca sa sufere parintii lui cu siguranta ii aseaza intr-unul din locasurile Lui din rai.

Asta e logica divina... macar cat o pot percepe eu.

Un scaun nu poate sa reprezinte ceva sfant, insa lemnul lui da, daca este modelat sa simbolizeze vreo persoana care a trait in sfintenie aici pe pamant.

Daca de exemplu faci o cruce din samburi de masline foarte bine lipite intre ele cu gandul de a simboliza sfanta cruce pe care s-a rastignit Hristos preotul o poate sfinti ca ea devine un obiect prin care in timpul rugaciunii meditezi la patimile lui Hristos.

Daca crezi ca icoanele nu sunt recunoscute de Dumnezeu atunci incearca sa explici aceasta minune:

http://www.youtube.com/watch?v=hMMGMtGTHn8

La restul de intrebari puse de tine e nevoie de timp pentru ca nu vei intelege cum stau lucrurile doar postand niste fraze.

Trebuie mai intai sa mai pui si tu mana sa studiezi pentru a cunoaste mai bine invatatura de credinta ortodoxa si sa vezi care sunt criterile care duc la canonizarea unui sfant.

Invatatura de credinta o poti gasi si aici:

http://ortodoxia.forumotion.net/index.htm
teo4teos

Biserica este o institutie publica, deci e platita din banii publici. Daca s-ar supune la vot daca sa mai existe sau nu Biserica, cu siguranta ca ar primi voturile necesare. daca tu personal sau inca 1 milion de oameni nu au nevoie de serviciile acestei institutii nu inseamna ca ceilalti nu au nevoie. Institutiile statului servesc marea majoritate a populatiei si nu indivizi separati cu opinii, idei, nevoi speciale. Daca esti budhist, nu va construi nimeni un templu budhst pentru tine. Daca un sat intreg ar fi budhist e posibil sa se gaseasca finantare pentru un lacas de cult. Asa functioneaza democratia, fie ca iti place, fie ca nu.

Poate ca nici de judecatorie, sau de primarie, sau de politie nu ai avut nevoie. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la ele.

Si Biserica Catolica, ortodoxa de rit vechi primesc bani de la stat fiindca deservesc parti din populatie.

CITAT

Nici macar nu conteaza. sunt multi credinciosi fanatici care nici nu au citit vreodata biblia. Sunt oameni are isi dau cu parerea despre fotbal dar habar nu au de tehnici, scheme de joc sau alte chestii, despre politica desi nici macar nu stiu ce inseamna cuvantul, etc. Si au chiar pareri batute in cuie si le sustin cu vehementa de parca ar sti exact despre ce e vorba. De ce nu ar fi la fel cu biblia?

CITAT

Pai cred ca cei care stiu cate ceva din istoria adevarata a crestinismului nu prea mai sunt credinciosi devotati. Cei are au inteles parghiile politice, economice, sociale care au dus la crestinismul de astazi e putin probabil sa nu puna la indoiala unele decizii si sa mai aiba credinta oarba. Daca intelegi cum a fost creata dogma nu o mai poti respecta ca si cum dumnezeu a dat-o oamenilor, pentru ca nu e asa. Pentru cei mai putn scoliti, de la tara sau care cred din auzite totul e posibil iar Biserica e infailibila.

CITAT
d) #si mai important....cati stiu faptul ca minunile (mersul pe apa, schimbarea apei in vin, invierea mortilor etc) sunt metafore pt schimbarea omului in mai bine ?
##atunci ca si azi, e f obisnuit ca o grupare religioasa sa pretinda ca membrii ei sunt ,,vii'', detin secretul, restul fiind morti ...

### chiar insusi iisus spunea ca lor (apostolilor) le sunt menite sa auda anumite lucruri, dar nu si maselor ! oare de ce ?!

#In primul rand, faptul ca minunile sunt de fapt metafore nu o stie nimeni, nici macar tu. Presupui, crezi, speri..dar nu stii cu adevarat, decat daca ti-ar fi spus Iisus sau apostolii personal. Pana la urma poti interpreta cum vrei, cum iti e mai usor sa intelegi, cum poti accepta mai usor lucrurile.
##Toate religiile lumii spun ca numai prin Dumnezeul lor si pe calea lor te poti mantui, salva, etc., restul fiind cai false. O ramura a buddhismului din cate stiu eu e ceva mai indulgenta si spune ca oricare ar fi calea aleasa, tot vei ajunge la dumnezeu mai devreme sau mai tarziu. Si e firesc sa fie asa ca trebuie sa chemi oamenii la tine si sa le dai ceva ce nu le da nimeni, altfel de ce nu ar sta la ei acasa, in religia lor, in ateismul lor si ar veni sa slujeasca un dumnezeu sau altul? Plus ca e o cale revelata de dumnezeu insusi deci trebuie sa fie cea adevarata nu?
###Nu ti se pare normal ca cei care au 4 clase sa stie mai putina matematica decat cei cu facultate de matematica absolvita? Nu ti se pare normal ca cei care au invatat chimie de la un profesor renumit, ilustru sa stie mai multe decat cei care stiu chimie din scoala generala? Mie mi se pare normal.

CITAT
e) cati credinciosi piosi stiu numele REAL al lui iisus ? nu e in niciun caz iisus hristos ! fiind evreu, numele lui real evident, respecta gramatica si morfologia limbilor arabe, evreiesti..... jehosua ben joseph ( jehosua fiul lui joseph)

Asa si? Ce relevanta are asta? Nici pe Madonna nu o cheama asa, dar o cunoaste toata lumea. Daca tot vrei numele adevarat scrie fara vocale si direct in ebraica. Cu ce te ajuta? Cu nimic.

CITAT

Gresite? Gresesti. Icoana nu este o poza a lui Iisus, ci o reprezentare care sa aduca aminte credinciosilor de adevarata persoana, pentru ca e interzis sa iti faci chip de lut la care sa te inchini. Si chiar de ar fi masliniu si cu parul cret, tot ar fi gresit fiindca nu ar semana cu el. Si atunci, care e ideea, ca nu putem sa ii facem poza...?

CITAT
g) ceva ,,suculent'' pentru inchidere... nu pricep faza cu pedeapsa INFINITA pt pacate FINITE.... de ce sa arda X in iad pt vesnicie, doar pt ca desi a auzit ,,oferta Bibliei'' nu accepta ?! unde e LIBERUL ARBITRU ?

Pai multa lume nu pricepe, dar asta e oferta zeului. Nu iti place, schimba zeul.. biggrin.gif
Iar liber arbitru nu exista nici daca Dumnezeu exista, nici daca nu exista, ci doar o posibilitate de alegere intre cateva posibilitati. Iar represalii, adica consecinte, are absolut orice alegere pe care o faci. Fie ca astepti "pedeapsa sau lauda" de la natura, viata, societate, familie, stat sau Dumnezeu.

Si daca nu crezi in Dumnezeul crestinismului ci intr-un dumnezeu impersonal, de ce iti pui atatea intrebari referitoare la ceva in care oricum nu crezi?
aztec11us
CITAT (tiestodj20 @ 26th September 2009, 22:27) *

ce spui tu e f pertinent!

Raspunsul la ultimele tale 2 intrebari e ff usor ----- CONTROL, BANI si PUTERE

asta e sistemul religios actual

mentinerea omului in genunchi, in umilinta si subjugat

CITAT (stifflerr @ 26th September 2009, 21:09) *
bun, si de ce Iisus Hristos a fost crutat de pacatul stramosesc?

orice mentiune privind:
- faptul ca miracolele au fost exact asa in realitate (adica incalcari ale regulilor normalitatii)
- mentiuni cum ca Iiisus a fost divin, nemuritor etc
- cum ca Magdalena era prostituata
- cum ca Petru e stalpul bisericii
- cum ca Iuda a fost rau, tradator
si multe altele,

trebuiesc privite cu ff mare suspiciune.

Nu uitati ...izvoare CONTEMPORANE cu vremea lui iisus ( si NU la secole dupa!) arata:
- Iisus era un om ca noi toti, nu zbura, plutea etc
- minunile erau alegorice de fapt (alegorie pt transformarea omului in unul mai bun)
- gruparea lui, esenienii, au fost exterminati de romani .... pt acei esenieni, sfarsitul lumii LOR era intr-adevar aproape
- Biblia a fost modificata ENORM DE MULT --- stiati ca la Consiliul de la Niceea au fost peste 40 de evanghelii propuse ?!?
de ce numai 4 au fost aprobate ?!
pe ce criterii ?
chair crederi ca aia ce au aprobat doar 4 evanghelii erau cumva animati de Sfantul Duh....sau de sfantul profit ?

asa cum Evul Mediu a dovedit, e ff usor sa manipulezi oamenii prin intermediul religiei si sperietoarea cu iadul

cum ministrul nazist de propaganda, Josef Gobbles a spus: ,,...500 de oameni care repeta o minciuna....devine adevar incontestabil...''

in acest sens, o scena din ,,Fratia Trandafirului'' de Umberto Eco e ff edificanta --
cand tanarul elev il intreaba pe maestru de ce cartile cu comedii sunt periculoase si de ce e rau daca oamenii distreaza si rad

calugarul orb i-a raspuns: ,,fara teama, nu exista frica de Diavol....fara frica de Diavol, nu ai nevoie de Dzeu''
aztec11us
@ teo4teos

fa-ma sa inteleg ca nu pricep....ce serviciu public face Biserica ?!

cand cineva sau ceva face un serviciu altcuiva, atunci acest lucru trebuie sa fie evident!

ce serviciu face EFECTIV Biserica ? (de orice fel, ortodoxa e doar incidental in discutie, ca cica suntem ortodocsi)

niciunul !

serviciul facut de Biserica e ignoranta noastra.....atat

e adevarat ca in vremuri vitrege a fost o idee buna, deoarece dincolo de aspectul religios, a reunit modul de viata al romanilor, fiind o forma de rezistenta

EXACT ca si la evrei cu iisus!

in prezent, insa, e o relicva... atat si nimic mai mult
daca e sa ma iau dupa principiul tau, ar insemna ca daca toti oamenii din popor iau droguri si se duc la bordel, si eu sunt obligat sa fac la fel

nu...tu confunzi instinctul de turma cu democratia (libertatea de a iti alege drumul in viata, cu exceptia cazului cand faci rau cuiva)

------------------------------------------------------------------------------------------

tu ai zis citez
,,Pai cred ca cei care stiu cate ceva din istoria adevarata a crestinismului nu prea mai sunt credinciosi devotati....''

ahaha....deci a fi crestin = ignorant supus, fara liber arbitru, care sa cred orbeste in inorogul roz....pardon iisus roz... oook biggrin.gif

ms pt lamurire

si te inseli...eu STIU sigur ca minunile sunt METAFORE!

izvoarele, desi materiale si concrete sunt f stufoase ( ma refer la cercetarile manuscriselor de la Nag Hammadi, Marea Moarta, coroborarile intre evangheliile timpurii si traditiile evreiesti si egiptene, scrierile lui Arie, traducerile lui Marcion etc)

materialul e f mult, nu am sa te mint, de aceea, ca o SINTEZA a lui, ca punct de plecare, cauta si cumpara daca ai posibilitatea, cartea numita SECRETUL LUI HIRAM (Christofer Kinight si Robert Lomas). nu e ieftina, e pe undeva pe la cca 500 mii lei vechi, insa e f groasa si bine documentata
tipii sunt f bine documentati dar si munca implicata a fost enorma

Biserica a incercat sa ingroape dovezile, ca altfel isi taia singura craca de sub picior....dar nu tot a disparut evident

---------------------------------------------------------------------------------------------
referitor la numele lui iisus.....relevanta e chiar ff mare !

deoarece folosind numele grecesc, invariabil, folosesti tot ce a venit pe filiera greceasca !

aici conteaza si enorm faptul ca icoanele il arata ca un abrbat caucazian, frumos, inalt etc cand de fapt, era mic, negricios, cu par cret (exact fenotipul arab)
sunt chiar locuri in Biblie unde un om al sau il cauta in multime, ,,dar nu se vedea pentru ca e mic de statura...''

de unde transformarea in icoane, raspunsul vine instantaneu [b]daca te documentezi
si vei afla si de ce conteaza enorm pe ce filiera vin informatiile !

civilizatia greceasca avea la baza un precept conform caruia, oamenii morali, buni au automat, si corp frumos
civilizatia greceasca venera frumusetea trupului uman ..... vezi statuile lui Appolo, venus etc

or daca ei il aratau pe Iisus ca un om negricios, mic, chiar usor cocosat, asta insemna ca nu era om moral, bun, conform teoriei lor[/b]

citat biblic ca dovada

“He had no beauty or majesty to attract us to Him, nothing in His appearance that we should desire Him” (Isaiah 53:2-5)

( e in engleza fiindca e luat de pe un site oficial al bibliei din Anglia ... insa volumurile sunt aceleasi)

----------------------------------------------------------------------------------

faza cu accepta oferta zeului sau schimba zeul...arata doar, daca mai era cazul, faptul ca un bun crestin = un om ignorant, ce renunta la cele de pret atribute al sau ....liberul arbitru si Ratiunea

pt mine....asta e iadul

nu as vrea sa fiu intr-un rai, ca un animal fara constiinta sau liber arbitru
aztec11us
atasat un fisier ce arata nivelurile de constiinta ale fiintelor .... incepand cu plante si terminand cu puternicii heruvim

daca stiti nitel ceva despre fizica cuantica ( adica daca stiti ca fizicienii au dovedit ca exista minim 10 dimensiuni, atunci veti intelege instantaneu tabelul)

intelegeti sper, ca fiecare dimensiune are nivelul ei de constiinta

cei dintr-o dimensiune superioara pot actiona usor intr-un inferioara, dar NU si invers

ingerii biblici nu sunt dulci, dragalasi si bucalati

sunt soldati terifianti, ce pot nivela orase instaneu

si nu, in niciun caz nu raspund rugilor individuale ale oamenilor ( de asta si atatea belele ce ar fi putut fi evitate daca interveneau)

pur si simplu, rolul lor e de a mentine ordinea zeului caruia ii slujesc...ATAT!

nu sa va scape voua sufletele de iad
Atheist
CITAT (aztec11us @ 27th September 2009, 15:27) *
Imaginea

WTF! cei cu imaginea aceea! serios! tu stii ce inseamna! Dimensiune! planta = monodimenionala (geometria spatiului.. corpul fiintei) ohmy.gif

dar bacteria? ce dimensiune e? 0? arrrgh, serios de unde ai scos-o? ce dovezi ai sa sustii teoria.. asa oricine poate sa inventeze ceea ce ii acolo, te-ai inspirat de la budisti.. cu nivelele de constiinta?
teo4teos
CITAT (aztec11us @ 27th September 2009, 14:53) *
fa-ma sa inteleg ca nu pricep....ce serviciu public face Biserica ?!

cand cineva sau ceva face un serviciu altcuiva, atunci acest lucru trebuie sa fie evident!

ce serviciu face EFECTIV Biserica ? (de orice fel, ortodoxa e doar incidental in discutie, ca cica suntem ortodocsi)

niciunul ! serviciul facut de Biserica e ignoranta noastra.....atat

e adevarat ca in vremuri vitrege a fost o idee buna, deoarece dincolo de aspectul religios, a reunit modul de viata al romanilor, fiind o forma de rezistenta

EXACT ca si la evrei cu iisus!
in prezent, insa, e o relicva... atat si nimic mai mult
daca e sa ma iau dupa principiul tau, ar insemna ca daca toti oamenii din popor iau droguri si se duc la bordel, si eu sunt obligat sa fac la fel

In primul rand nu te mai ambala asa ca nu face bine la sanatate. E doar o discutie, nu rezolvam noi nimic aici, nici misterele crestinismului, nici ignoranta credinciosilor. e doar o discutie in care doi oameni isi spun parerile, fara a avea vreo putere de decizie decat asupra lor insisi. Asa ca o discutie mai relaxata ar fi mai oportuna, zic eu...

Apoi, serviciul public pe care il face Biserica, oricare ar fi ea, este unul religios. Boteaza, inmormanteaza, cununa, tine slujbe, face molifte, etc. etc. Atat timp cat oamenii se duc la biserica si cer aceste servicii specializate inseamna ca au nevoie de ele, inseamna ca biserica isi face treaba. Ca si-o face mai bine sau mai rau, asta e si cu ea defilam. Nici politia, judecatoria, primaria sau parlamentul nu isi fac treaba mai bine, peste tot dai bani in plus si primesti servicii de tot rahatul, deci nimic nou sub soare. E o institutie publica si atat. Nu ai nevoie de politie, nu te duci acolo. Nu ai nevoie de pompieri nu ii suni. Nu ai nevoie de biserica, nu te duci la slujba. E asa greu de inteles?

Si eu pot sa spun ca serviciul facut de judecatorie publicului e d etot rahatul, pierzi timpul pe acolo 5 ani pentru un divort in timp ce pe criminali ii elibereaza in cateva zile. Si, asta inseamna ca trebuie sa inchidem institutia publica cu pricina?

CITAT
nu...tu confunzi instinctul de turma cu democratia (libertatea de a iti alege drumul in viata, cu exceptia cazului cand faci rau cuiva)

nu fii asa melodramatic. Tu ai libertate de a-ti alege drumul in viata fara nicio limitare, opreliste, circumstanta chiar daca nu crezi in dumnezeu? ma indoiesc. Asa ca daca unii prefera limitele impuse de religie in a-si construi viata, iar altul prefera normele sociale sau chiar prefera sa le incalce (e si asta o alegere) care e problema ta?

Instinct de turma e si in gasca tinerilor care se drogheaza, e si in relatiile extraconjugale ale barbatilor care cred ca ei nu sunt sub papucul nevestii, e si in mersul la shopping ca sa arati ca ai bani, etc. etc. Si? Democratie nu inseamna sa ai libertatea de a-ti alege drumul in viata, mai citeste. Poporul sunt cei multi, si daca ar conduce ei intr-adevar ar reinventa inchizitia special pentru cei asa suparati ca tine pe religie.

CITAT
,,Pai cred ca cei care stiu cate ceva din istoria adevarata a crestinismului nu prea mai sunt credinciosi devotati....''
ahaha....deci a fi crestin = ignorant supus, fara liber arbitru, care sa cred orbeste in inorogul roz....pardon iisus roz... oook

Concluzia aiurea de mai sus ai tras-o tu, eu nu am spus asa ceva. Eu ziceam acolo ca nu pot fi credinciosi devotati, nu ca nu pot fi crestini. Si e valabil pentru orice religie nu numai pentru crestinism. Apoi definitia aia a crestinului e chiar malitioasa, ca sa nu zic cuvinte mai grele. Tu crezi ca ai liber arbitru?

CITAT
si te inseli...eu STIU sigur ca minunile sunt METAFORE!

izvoarele, desi materiale si concrete sunt f stufoase ( ma refer la cercetarile manuscriselor de la Nag Hammadi, Marea Moarta, coroborarile intre evangheliile timpurii si traditiile evreiesti si egiptene, scrierile lui Arie, traducerile lui Marcion etc)

materialul e f mult, nu am sa te mint, de aceea, ca o SINTEZA a lui, ca punct de plecare, cauta si cumpara daca ai posibilitatea, cartea numita SECRETUL LUI HIRAM (Christofer Kinight si Robert Lomas). nu e ieftina, e pe undeva pe la cca 500 mii lei vechi, insa e f groasa si bine documentata
tipii sunt f bine documentati dar si munca implicata a fost enorma

Biserica a incercat sa ingroape dovezile, ca altfel isi taia singura craca de sub picior....dar nu tot a disparut evident

Aiurea, poti sa te imbeti cu apa rece, dar nu stii nimic. Mai ales ca nu stii tu ci ti-au spus altii, care au citit si ei alte carti si tot asa. la fel ca si in biblie, dupa ureche si dupa cum vrea muschii lor. Sunt alte sute de carti care atesta ca minunile alea sunt adevarate. Depinde pe cine crezi...

ca daca spui ca asa crezi tu, asa ai inteles tu nu am nicio problema. Nici eu nu cred ca Iisus a facut minuni, nici nu cred ca a existat un Iisus care a facut tot ce scrie in biblie, si cred ca 90% din ce scrie acolo e fictiune pura, povestiri si legende istorice. dar nu STIU asta, nu am cum sa stiu, asa cred. Nu sunt istoric sa aduc dovezi si nici macar un istoric nu ar putea demonstra asta, pentru ca nu are cu ce sa dovedeasca. dar asta nu inseamna ca incep sa spun ca stiu sigur lucrurile pe care le cred, mai ales sa aduc drept argument ca asa scrie in nu stiu ce carte...

CITAT
referitor la numele lui iisus.....relevanta e chiar ff mare ! deoarece folosind numele grecesc, invariabil, folosesti tot ce a venit pe filiera greceasca !

aici conteaza si enorm faptul ca icoanele il arata ca un abrbat caucazian, frumos, inalt etc cand de fapt, era mic, negricios, cu par cret (exact fenotipul arab)
sunt chiar locuri in Biblie unde un om al sau il cauta in multime, ,,dar nu se vedea pentru ca e mic de statura...''

de unde transformarea in icoane, raspunsul vine instantaneu [b]daca te documentezi
si vei afla si de ce conteaza enorm pe ce filiera vin informatiile !

civilizatia greceasca avea la baza un precept conform caruia, oamenii morali, buni au automat, si corp frumos
civilizatia greceasca venera frumusetea trupului uman ..... vezi statuile lui Appolo, venus etc

or daca ei il aratau pe Iisus ca un om negricios, mic, chiar usor cocosat, asta insemna ca nu era om moral, bun, conform teoriei lor[/b]

citat biblic ca dovada “He had no beauty or majesty to attract us to Him, nothing in His appearance that we should desire Him” (Isaiah 53:2-5)

( e in engleza fiindca e luat de pe un site oficial al bibliei din Anglia ... insa volumurile sunt aceleasi)

..si crezi ca cu asta ai rezolvat misterul nu? Atat de simplu era si nimeni nu s-a gandit la asta pana acum? De unde stii ca descrierea aia nu era tot o metafora si ca lipsa de frumusete sau maiestate, sau statura mica nu erau metafore despre umilinta lui, modestia si lipsa orgoliului? Nu au zis aia in cartile lor si despre asta sau cum?

Apoi, unde vezi tu in icoanele bizantine in care e reprezentat Iisus ca ar fi frumos, ca e pictat in culori inchise, slab, barbos si chiar uratel? Un Iisus frumos e colo in statuile catolice, in picturile din biserica neamului de la Moscova sau in aia pictata de Grigorescu , de la Agapia. Acolo barbat frumos, alb, inalt...nu pricajitul ala din icoanele bizantine, clasice. Culmea e ca biserica tocmai pe alea le prefera...eventual si cu spini pe cap si suparat nevoie mare.

iar in ce priveste numele nu ai spus nimic decat ca relevanta este mare..ai si argumente sau e doar o afirmatie asa de dragul afirmatiei? La americani se numeste Jesus si ce, se inchina mai putina lume la el? Daca i-am zice jehosua ar schimba religia, credinta, dogma sau numarul de credinciosi?

CITAT
faza cu accepta oferta zeului sau schimba zeul...arata doar, daca mai era cazul, faptul ca un bun crestin = un om ignorant, ce renunta la cele de pret atribute al sau ....liberul arbitru si Ratiunea pt mine....asta e iadul ...nu as vrea sa fiu intr-un rai, ca un animal fara constiinta sau liber arbitru

Nu, daca poti sa schimbi zeul desi si tu esti crestin, botezat crestin cel putin, inseamna ca ai libertatea de a alege alt zeu si nimeni nu te omoara pentru asta. Deci ai o libertate de a alege, altfel ai fi fost dat la lei daca ai fi spus asa ceva. Si d ece crerzi ca numai crestinii sunt ignoranti? cRezi ca nu exista atei, buddhisti, musulmani, zoroastrieni, etc. ignoranti? Si tu poti sa fii ignorant, poate nu in ce priveste religia dar in alte domenii cu siguranta, ca nu ai cum sa stii tot. Atunci, cu ce drept ii faci pe altii ignoranti?

Daca asta e iadul pentru tine, felicitari, macar stii cum e! Si daca nici in rai nu vrei sa fii, atunci iadul e o alternativa buna....

P.S. Nu inteleg problema ta cu ingerii? Toata lumea stie ca in crestinism ingerasii aia dragalasi sunt aia cei mai mici din ierarhie. Ierarhiile superioare au puteri terifiante. Unul dintre arhangheli e responsabil cu coasa, adica omoara oamenii. Si? voiai ca dumnezeu sa lase asta pe mana vreunui copil? Nu trebuisa sa faca cineva si asta? Unii cica sunt atat de puternici ca mori numai daca ai indrazneala sa te uiti la ei. Si? Vrei sa ne sperii cumva ca aoleu uite ce creaturi are dumnezeu in slujba lui si sa fugim? Unde? daca e adevarat, nu avem unde fugi. daca nu, e doar o poveste cu monstri, un desen animat din ala la care se uita copiii acum de te miri ca mi pot sa doarma dupa aia. Si?
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.