betonic
25th September 2009, 13:20
Salutare am un html cu css si am mai multe divuri dupa cum urmeaza
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>oaoao</title>
<style type="text/css">
body{
margin:0;
padding:0;
line-height: 1.5em;
text-align: center;
}
#all{text-align:center; width:100%;}
#stanga{background-color:#33C; float:left; position:relative;top:0;}<!-- DIVUL ASTA AS VREA SA INTRE SUB DIVURI DACA PAGINA E DE 1024 -->
#divuri{ width:1024px; margin: 0 auto;}
#top {width:100%; height:120px; background-color:#0CF;}
#left{ }
#menu{width:210px; float:left; background-color:#F90;}
#continut{width:694px; float:left; position:relative; background-color:#C00;}
#right{ width:120px; float:left; background-color:#300; position:relative;}
#foot{float:left; width:100%; background-color:#999;}
#deapta{background-color:#663}<!-- DIVUL ASTA AS VREA SA INTRE SUB DIVURI DACA PAGINA E DE 1024 -->
</style>
</head>
<body>
<div id="all">
<div id="divuri">
<div id="top">aici top </div>
<div id="menu"> aici menu</div>
<div id="continut"> continuds as a sa s a s as a s a s a</div>
<div id="right"> aici aia mica </div>
<div id="foot"> aici josaa </div>
</div>
</div>
</div>
</body>
</html>
divurile laterale denumite: #stanga si #dreapta sa se ascunda daca rezolutie mai mica sau egala cu 1024 ( altfel nu arata bine siteu) . Ma poate ajuta cineva ?
Mersi anticipat
Jumping Jack
25th September 2009, 15:29
CITAT (betonic @ 25th September 2009, 13:20)

Salutare am un html cu css si am mai multe divuri dupa cum urmeaza
divurile laterale denumite: #stanga si #dreapta sa se ascunda daca rezolutie mai mica sau egala cu 1024 ( altfel nu arata bine siteu) . Ma poate ajuta cineva ?
Mersi anticipat
Pentru ce vrei sa se ascunda? nu inteleg rostul. Daca ai content in el, e cam aiurea sa il ascunzi sub altele, nu crezi? si daca nu ai content in el, existenta lui este aiurea.
Tu vrei sa folosesti div-ul ala numai pentru design, ai vreo poza in el? ca in cazul asta, abordarea asta nu are rost. Se rezolva fara html, numai cu css, si div-ul ala dispare cu totul.
unu
25th September 2009, 16:48
oricum nici nu cred ca se poate ce vrea el fara javascript.
o solutie partiala ar fi sa lasi width 100% pe "divuri" si adaugi min-width: 694px; overflow: hidden; si eventual max-width: 1024;
apoi pozitionezi toate celelalte divuri cu left si right, lasi float:left pe toate, si le dai un width. "continut" trebuie sa aiba left:0; min-width:694px; max-width: 1024px; neaparat.
teoretic ar trebui sa-ti ascunda orice in afara de "continut" daca fereastra browserului e mai mica de 1024. problema e ca o sa ti le ascunda treptat, deci la 900px o sa vezi o parte din ele...
betonic
25th September 2009, 17:13
exemplu suprem www.prosport.ro acolo sunt lateral doua divuri cu reclame la opel , daca iti faci rezoluitia de 1024 lateralele dispar , si e cu continut de vreme ce is facute hyperlinuri.
Jumping Jack
25th September 2009, 20:17
CITAT (betonic @ 25th September 2009, 17:13)

exemplu suprem www.prosport.ro acolo sunt lateral doua divuri cu reclame la opel , daca iti faci rezoluitia de 1024 lateralele dispar , si e cu continut de vreme ce is facute hyperlinuri.
Se poate, daca vrei neaparat. Plasezi absolut coloana pe care vrei sa o ascunzi la rezolutie mai mica.
La site-ul prosport.ro aia e facuta cu pozitionare absoluta si javascript, calculeaza permanent cit mai ramine din fereastra si ajusteaza pozitionarea in mod corespunzator.
Chestia asta merge fara javascript numai daca ai site-ul aliniat la stinga, nu centrat, cum e la prosport.