mafiott92
24th September 2009, 23:22
Salutari. Nu am mai activat de ceva vreme pe acest forum si am revenit cu speranta sa primesc cateva raspunsuri de calitate.
Detin siteul www .birotica-papetarie.info , un catalog de firme din nisa birotica si papetarie.
Siteul este de ceva vreme in picioare insa abia acum cateva zile am inceput sa ma ocup de el.
L-am inscris in cateva directoare, am adaugat continut la fiecare categorie in parte si am mai facut mici modificari.
Ceea ce imi doresc in principiu de la acest site este cresterea traficului in mod sigur si stabil prin procedee sigure (fara metode neortodoxe de promovare).
Obiectivul siteului ar fi sa ajunga pe pozitii bune la cateva cuvinte cheie ale nisei , cum ar fi: birotica si papetarie , firme de birotica si papetarie , papetarie.
Pe partea de seo-on-page am facut urmatoarele alegeri:
Title: Firme de Birotica si Papetarie
Meta Keywords: birotica si papetarie , birotica , papetarie , produse birotica , produse papetarie , firme birotica si papetarie (Aici am pus mai multe, desi eu vreau sa promovez in primul rand pe cele 3 amintite mai sus. Ar trebui scoase cele puse in plus sau nu afecteaza cu nimic?)
Meta Description: Catalogul firmelor de birotica si papetarie. Cauta firme de birotica si papetarie .
H1 Tag: am pus "Adauga firma birotica - papetarie" una din paginile siteului
H2 Tag: produse birotica si papetarie, papetarie online, birotica online (aici cred ca era mai ok daca puneam cuvintele cheie pentru care fac optimizarea).
Densitatea cuvintelor cheie: este urmatoarea: papetarie 4,97% , birotica 4.64% , firma 3,64. Aici voi incerca sa le urc pe la 6-7 la suta pe cele mai importante keyworduri.
Ibl-uri nu prea are , aici cred ca cel mai recomandat ar fi sa cumpar sau sa fac rost de cateva din aceeasi nisa, sa zicem din magazine online de birotica si papetarie.
pe scurt, obiectivele siteului ar fi:
- pozitii cat mai bune in serps pentru keywordurile alese (sfaturi optimizare)
- o targetare cat mai buna a traficului
- sporirea numarului de vizitatori
- idei de promovare pentru acest tip de site si pentru aceasta nisa
Rog persoanele mai pricepute decat mine sa faca o evaluare a siteului si sa traga niste concluzii pe care apoi sa mi le impartaseasca. Am nevoie de sfaturi , idei si motivari.
Deasemenea as vrea sa imi spuneti daca exista vreun utilitar cu care pot verifica la anumite keyworduri ce trafic a fost in anumite intervale de timp pe anumite pozitii.
Exemplu: felicitari , pozitia 1 din serps sa aflu ce trafic (venit numai din acest keyword) a avut luna trecuta. Este posibil asa ceva?
Bukum
25th September 2009, 17:16
CITAT
Deasemenea as vrea sa imi spuneti daca exista vreun utilitar cu care pot verifica la anumite keyworduri ce trafic a fost in anumite intervale de timp pe anumite pozitii.
Exemplu: felicitari , pozitia 1 din serps sa aflu ce trafic (venit numai din acest keyword) a avut luna trecuta. Este posibil asa ceva?
Salut. Pentru a afla ce trafic (aproximativ) aduce un keyword foloseste Google Adwords Keyword Tool si Google Insight. Traficul este aproximativ, plus ca trebuie sa ai grija la care cifre te uiti.
CITAT
Obiectivul siteului ar fi sa ajunga pe pozitii bune la cateva cuvinte cheie ale nisei , cum ar fi: birotica si papetarie , firme de birotica si papetarie , papetarie.
Optimizeaza cate o pagina pentru 1 keyword, maxim 2. Nu ai spus pe ce keyword(uri) vrei sa rankezi cu prima pagina.
CITAT
Ibl-uri nu prea are , aici cred ca cel mai recomandat ar fi sa cumpar sau sa fac rost de cateva din aceeasi nisa, sa zicem din magazine online de birotica si papetarie.
Ai doar 2 ibl-uri
. Un director si un LE.
Am cautat pe google dupa "birotica" , "papetarie" si "birotica papetarie" [astea 3 mi se par top keywords (foloseste insights sa vezi mai multe)] iar principalul tau "adversar" ar fi nrul 3 (http://www.trafic.ro/cauta/?q=birotica) In yahoo are ~1400 ibluri.
E o nisa slaba si cred ca nu are rost sa cumperi backlinkuri. Poti ajunge foarte usor si deasemenea f repede in top3, urmand ca apoi cu putina munca sa fii no1. Cam atat pot sa-ti spun...
Vacutza-Atomik
25th September 2009, 20:09
mafiott92
25th September 2009, 21:48
CITAT (Bukum @ 25th September 2009, 18:16)

Salut. Pentru a afla ce trafic (aproximativ) aduce un keyword foloseste
Google Adwords Keyword Tool si
Google Insight. Traficul este aproximativ, plus ca trebuie sa ai grija la care cifre te uiti.
Optimizeaza cate o pagina pentru 1 keyword, maxim 2. Nu ai spus pe ce keyword(uri) vrei sa rankezi cu prima pagina.
Ai doar 2 ibl-uri

. Un director si un LE.
Am cautat pe google dupa "birotica" , "papetarie" si "birotica papetarie" [astea 3 mi se par top keywords (foloseste insights sa vezi mai multe)] iar principalul tau "adversar" ar fi nrul 3 (http://www.trafic.ro/cauta/?q=birotica) In yahoo are ~1400 ibluri.
E o nisa slaba si cred ca nu are rost sa cumperi backlinkuri. Poti ajunge foarte usor si deasemenea f repede in top3, urmand ca apoi cu putina munca sa fii no1. Cam atat pot sa-ti spun...

Voi incerca sa caut niste cuvinte cheie mai bune, adica cu ceva trafic mai mare dar care sa aiba competitie mai slaba.
Cat despre ibl-uri ai dreptate, nu se merita sa investesc in acest site mult deoarece traficul pe aceasta nisa este foarte restrans si nu voi avea castiguri.
CITAT (Vacutza-Atomik @ 25th September 2009, 21:09)

Poi.. vrei SEO ?? Poti vorbi cu cineva sa iti faca SEO dar te va costa

Daca vrei sa ti-l faci singur.. te sfatuiesc.. sa iti faci sateliti ( pariu ca tu credeai ca o sa scriu altceva

) . Daca mai vrei detalii.. PM..

Bafta...

Nu caut pe cineva care sa se ocupe de site ci caut sfaturi de promovare si optimizare.
Cat despre poanta cu satelitii ma prind mai greu.
Bukum
26th September 2009, 18:09
Cuvinte cu trafic mare si concurenta mica nu (prea) exista.
mafiott92
26th September 2009, 19:36
CITAT (Bukum @ 26th September 2009, 19:09)

Cuvinte cu trafic mare si concurenta mica nu (prea) exista.
Pe ce te bazezi cand spui asta? Mai cauta si vei gasi.
Bukum
27th September 2009, 08:28
Ma bazez pe faptul ca nu esti primul care s-a gandit la asta.
Probabil mai gasesti cate ceva, dar nu te astepta la prea mult trafic.