Din cate stiu vizorul mat (focus screen) nu are LED-uri in el. Cum ai facut?
Un tutorial despre demontarea acestuia:
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=417029Probabil nu ai repozitionat corect ecranul de confirmare focus si nu mai face corect contact electric.

Legatura electrica se face printr-o bareta de guma asa cum se vede in poza de mai sus exact ca la afisajul unui calculator de buzunar. Daca aceasta s-a deplasat chiar si foarte putin nu se mai pot alimenta mini ledurile.
Mda,ai dreptate.Am mai studiat pe viu. Exista un led rosu in partea de sus (undeva sub blitz-ul incorporat). Acest singur led emite un fascicul inspre placuta mata care are incrustata (e ceva emulsie neagra) pe ea punctele de focus. Se pare ca eu am "reusit sa sterg acea (pasta) substanta care refracta (sparge) raza rosie (probabil e laser) deci lumina nu mai intalneste acea zona de obstructie (substanta stearsa) care creeaza impresia ca ar fi minileduri multe.
Probabil este de cumparat acea placa care e defapt placa de deasupra placutei mate interschimbabile care se dau la achizitionarea aparatului.(la 40D sunt 3 la pachet). Deci mi-am invatat minte sa nu mai fac pe oftalmologul,,,eu fiind zidar dar in timpul liber scot masele si plombez caci ginecolog sunt numai vinerea

Daca stii cumva de unde pot procura piesa as fi interesat. Oricum nu prea ma deranjeaza dar totusi...
Placuta din imagine e oare de genul ce am sters eu? sau e cea de dedesubt (interschimbabila la nevoia utilizatorului. Repet la 40D este una simpla mata, una cu "regula treimilor" si mei e una. Dintre acestea trei poti pune una la alegere. Se monteaza exact sub focus screen-ul pe care l-am belit. L-am belit prin stergere deoarece cu cat sterg mai mult cu atat dispare lumina. Oricum am nevoie de alt focus screen. Numai ca la aprozar cu siguranta nu este.