Planta care creste pe gard

andonieandrei

Salut.

Am facut la bunici la tara un gard de cca 15 m lungime si 1 m inaltime, este facut din pari (sau nu stiu cum sa le zic) de alun cu distanta intre 10 cm, as dori sa plantez o planta la baza gardului care sa creasca pe acesta si sa acopere toate spatiile libere. Ce imi recomandati.

Multumesc.
fussyd3vil
Buna-dimineata. Da, e floare, dar creste frumos pe tot gardul si destul de des. Plus ca dimineata e o explozie de culoare.

Campers
omu' a intrebat cum se numeste planta ..sau ce planta .. rolleyes.gif
fussyd3vil
Pai da. Popular se numeste "buna dimineata". Ia cauta matale pe google sa te dumiresti. De ce crezi ca am zis ca dimineata e o explozie de culoare? mellow.gif
Campers
a . LOL biggrin.gif laugh.gif
credeam ca zici la shto' "Buna dimineata" tongue.gif
scuze
fussyd3vil
Nici eu nu stiu cum se cheama exact, cu toate ca m-am chinuit sa tin minte numele de pe plic. Poate nu era asa neclar. happy.gif
diorama
Zorele? Ipomoea purpurea?

gomez99
zorelele merg, infloresc si se autoinsaminteaza. daca ai de unde incearca cu zorele din astea, sint foarte prolifice si se intind rapid, acopera citiva metri patrati intr-o vara. si mi s-a spus ca sint perene. sint foarte vivace si acopera tot ce intilnesc in cale.
http://ro.fotoalbum.eu/gomez99/a317846/00000015
poti pune iedera de boston (sau de canada) care nu face flori dar toamna se inroseste foarte frumos dar creste mai greu. sau "luleaua turcului" care face si lfori, e perena dara iarasi, ii ia ceva timp pina umple gardul. sau poti sa le amesteci.
fussyd3vil
Asa, zorele. Greu mai e cu florile astea. tongue.gif
greenworld

Ipomea (zorele sau buna dimineata) nu e perena, e anuala, insa daca nu i se schimba locul se autoinsamanteaza. La soare face multe flori, la umbra multe frunze. O poti combina si cu condurasi (tot anuala, tot cu autoinsamantare).
andonieandrei
Cred ca o sa optez pentru iedera, ma fascineaza culoare rosiatica a frunzelor pe anotimp de toamna.

Va multumesc.
abancor
Si vita salbatica se inroseste frumos, si ramine mult timp pe gard in culorile toamnei.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.