wyo
21st September 2009, 14:02
Fata mi-a dat sms din danemarca, fiind la studii, ca i-a crapat vista de pe laptop. Poate ca s-a mai rasuns la asta dar ma grabesc tare, daca da recovery ce restaureaza, doar windows-ul din momentul ala sau si fisierele proprii?
Multumesc.
eiffel
21st September 2009, 14:08
Daca e vorba de Recovery ptr sistemul de operare, ca deh, asa e cand te grabesti, nu dai nici un detaliu cat de cat acolo, cum ar fi brand-ul laptopului, sterge complet tot ce este pe hard si aduce sistemul la starea initiala de la cumparare. Deci orice document sau program instalat ulterior sunt STERSE.
wyo
21st September 2009, 14:10
Nu am detalii, atat mi-a zis, laptopul e un hp compaq daca are vreo importanta. Cred ca mai facut recovery si mai incoace, nu doar la cumparare.
eiffel
21st September 2009, 14:17
Are importanta ptr ca in functie de marca modul de recovery difera. HP are de exemplu o partitie asunsa de pe care se face recovery. Dell da un DVD de recovery.
In cazul de fata se poate da Recovery fie din sistem, fie la bootare apasand una din tastele F - scrie care in manual, sau daca vrei iti mut topicul pe aria de HP ptr detalii suplimentare.
Recovery nu se face la cumparare. Sistemul vine preinstalat. Doar in cazul in care dintr-un motiv anume - se strica ceva sau mai stiu eu ce se poate folosi acest mod - pe partitia ascunsa exista o imagine a sistemului de operare ce include driverele si softurile preinstalate. In momentul accesarii se sterge hardul si apoi imaginea este copiata pe hard. Dureaza foarte putin - mult mai putin decat ar dura instalarea unui sistem, a driverelor sia altor softuri.
Singurul dezavantaj - se pierd toate datele - poze, documente, muzica, etc. Astea trebuiesc copiate pe altceva - CD/DVD, retea, etc INAINTE de a activa aceasta functie. Si bineinteles vor trebui reinstalate si programele ce nu au venit cu calculatorul la cumparare.