putine sfaturi legate de montajul cu TDA2004

maryo1990

Recent m-am apucat de un montaj cu IC-ul respectiv....si am cateva nelamuriri:radiatorul se leaga la masa?
ce tensiune trebuie sa fie la iesirea amplificatorului (stiam ca jumatate din tensiunea de alimentare)?
condensatorul care este legat intre pinul 2 si masa are valorea de 1000uF?
ce rol au rezistentele de 1 ohm? se pot scoate din montaj?

Mentionez ca experienta mea cam lasa de dorit....sunt si eu la inceput...si sunt dornic sa invat cat mai multe worthy.gif Stimez pe toti care ma ajuta!!!
bit 61
Radiatorul se leaga la masa.
Chiar daca montajul este in "bridge" pe cele 2 iesiri (8 si 10) trebuie sa ai jumatatea tensiunii de alimentare.
Cu volumul la minim.
Circuitele RC de pe iesiri constituie niste filtre.
Este foarte bine sa fie la locul lor.

Eu as merge pe varianta asta.
Click pentru a vizualiza atașamentul

maryo1990
Mie imi indica pe iesire (am alimentat cu 11.6 V) aprox 3,6 V fara sa fi legat radiatorul la masa,poate fi responsabila treaba asta de tensiunea mai mica indicata?
Si se incalzea IC prea rau... ohmy.gif
pelikanu
TDA2004 este (parerea mea) un integrat deosebit de prost realizat. Oscileaza, distorsioneaza si pe deasupra, este de putere mica.

In mod normal, tensiunea culeasa de pe iesire, trebuie sa fie 1/2 din tensiunea de alimentare, radiatorul sa fie rece si sa nu consume mai mult de 100mA fara semnal - realitatea sta putin diferit: tensiunea culeasa de pe iesire poate varia intre 1/8 si 1/2 din tensiunea de alimentare, radiatorul este cald sau frige, consuma intre 250 si xxxx mA fara semnal, gratie auto-oscilatiilor.
Stiu ca unii imi vor spune "ai gresit schema" sau "ai modificat valorile" sau "nu ai respectat conditiile realizarii pcb-ului" - parerea imi ramane aceeasi.

Din fericire, nu toate TDA-urile sunt incadrate in aceeasi categorie la mine. Recomand calduros TDA2030 (TDA2040/TDA2050) pentru inceputul carierei in audio-electronica;
maryo1990
Schema folosita de mine e corecta?
pelikanu
Da, este corectă.

Aici ai si PCB-ul: http://blog.elektronika.lt/1906w/2008/01/2...ntuvas-tda2004/
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.