constatare amiabila

brumariky

Poate sa-mi rsp si mie cineva la urmat intrebare?:daca am avut un accident cu avarii usoare si vinovatul a completat impreuna cu mine acel formular dar nu se prezinta la firma de asigurari,eu ma pot prezenta cu formularul si toate celelalte doc(copia dupa asigurarea lui),se poate deschide dosarul de daune?sau este obligatoriu ca firma de asigurari sa constate si avariile masinii vinovatului?sau este suficienta constatarea avariilor masinii mele? multumesc anticipat
ciomo
Ca sa ti se deschida dosar de daune este nevoie doar de tine. Numai ca cei de la asigurari o sa aiba nevoie sa-i ia o declaratie si celuilalt ca sa constate ca intradevar asa s-a produs evenimentul. Si oricum o sa trebuiasca sa vina si celalat la asigurari sa-si deschida dosar de daune ca sa poata primi dovada de reparatie, fara de care nu poate sa mearga in service sa-si repare masina.

brumariky

Dar ,daca vinovatul este un taximetrist,trebuie o imputernicire de la firma pentru a folosi asigurarea,pt a merge mai departe cu dosarul de daune?cum se procedeaza cand un taximetrist este implicat intr-un accident (unde el este vinovat)?este precum oricare alta persoana,sau depinde de firma?
picolomini
Trebuie pusa stampila rotunda a firmei.
brumariky
mai am o intrebare. biggrin.gif biggrin.gif
Daca se intampla sa lovesc o masina(neacordare de prioritate)si am completat acel formular,am incheiat constatarea amiabila impreuna cu cel pagubit,dupa ce se deschide dosarul de daune,exista posibilitatea ca firma de asigurari sa informeze politia rutiera despre acest accident si sa-mi suspende permisul?mai este politia implicata cumva in dosarele astea,ajunge cumva vreo informatie la ei?sau ei nici nu afla de ce fel de accidente se mai petrec? va multumesc
brumariky
CITAT (picolomini @ 18th September 2009, 14:29) *
Trebuie pusa stampila rotunda a firmei.

Unde trebuie pusa stampila?pe formular sau pe copia de asigurare?ms
ciomo
CITAT (brumariky @ 18th September 2009, 14:24) *
Dar ,daca vinovatul este un taximetrist,trebuie o imputernicire de la firma pentru a folosi asigurarea,pt a merge mai departe cu dosarul de daune?cum se procedeaza cand un taximetrist este implicat intr-un accident (unde el este vinovat)?este precum oricare alta persoana,sau depinde de firma?

nu trebuie nici o stampila sau imputernicire daca vinovat este un taximetrist sau daca cel vinovat are masina pe leasing sau pe firma

CITAT (brumariky @ 18th September 2009, 15:18) *
mai am o intrebare. biggrin.gif biggrin.gif
Daca se intampla sa lovesc o masina(neacordare de prioritate)si am completat acel formular,am incheiat constatarea amiabila impreuna cu cel pagubit,dupa ce se deschide dosarul de daune,exista posibilitatea ca firma de asigurari sa informeze politia rutiera despre acest accident si sa-mi suspende permisul?mai este politia implicata cumva in dosarele astea,ajunge cumva vreo informatie la ei?sau ei nici nu afla de ce fel de accidente se mai petrec? va multumesc

Firmele de asigurari vor informa politia doar daca exista o cere scrisa de la politie.

brumariky
CITAT (ciomo @ 18th September 2009, 19:05) *
nu trebuie nici o stampila sau imputernicire daca vinovat este un taximetrist sau daca cel vinovat are masina pe leasing sau pe firma

Firmele de asigurari vor informa politia doar daca exista o cere scrisa de la politie.

Multumesc mult pentru toate raspunsurile date.ms mult
crst_g
intrebare eu: in cat timp de la accidentul usor trebuie mers la asigurator? sambata si duminica se pun la socoteala?
picolomini

CITAT (ciomo @ 18th September 2009, 19:05) *

Cate rolleyes.gif soc. asig atatea obiceiuri. Mie mi-au cerut stampila pe copia de asigurare.
brumariky
CITAT (crst_g @ 18th September 2009, 23:17) *
intrebare eu: in cat timp de la accidentul usor trebuie mers la asigurator? sambata si duminica se pun la socoteala?

ei spun ca in 24-48 de ore de la accident,dar cum nicio firma nu lucreaza si in week,presupun ca se pun la socoteala decat zilele lucratoare.bafta
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.