Suport invizibil pentru carti

danyel2003

Am de gand sa imi iau un astfel de suport de pe www.suportcarti.com, insa nu stiu cam cum ar veni pe perete. Nu de alta, dar m-am gandit sa schimb vechea biblioteca cu una "invizibila", formata din mai multe suporturi dinacelea. Mai are cineva asa ceva pe acasa sa imi poata spune daca se merita sa schimb vechea biblioteca pe una formata din suporturi invizibile?
lex404
este ciudat... insa, "suporturi" dealea se gasesc la majoritatea magazinlor cu materiale de constructie... doar ca au o alta denumire.
eu zic ca nu merita sa dai 30 RON pe UN suport deala..cand il poti gasi la maxim 10 in magazinele de profil!

danyel2003
Tocmai asta este ideea. Ca acolo am gasit cel mai ieftin. Pe alte site-uri am gasit la 80-90 lei. Cat despre a gasi in magazine de profil... caut de vreo doua luni si nu am gasit nicaieri... nici in Dedeman, nici in Praktiker si nici la magazinele mai mici de profil. Pe mine ma intereseaza daca are cineva asa ceva deja montat sa imi dau seama daca arata mai bine decat o biblioteca clasica.
M-am gandit sa le distribui asa:

|_|....|_|....|_|....|_|

....|_|....|_|....|_|....

........|_|....|_|........

............|_|............

Ce spuneti? Un design mult mai avantgardist decat clasica biblioteca, nu? Deci in total m-ar costa in jur de 3 milioane cu tot cu transport. Avand in vedere ca pe vechea biblioteca am dat 14 milioane.. si deja nu imi mai place...
lex404
de frumos, iti dai seama ca e frumos.
dar, 300 de RON pe niste chestii metalice (sunt alea care prinzi mobila suspendata in perete..alea late) mi se pare mult...
dar daca vrei, succes. n-are ce s-arate rau.. ba chiar interesant
danyel2003
Ok, mersi de parere. Asa am spus si eu, ca ar fi super interesant. Am dat comanda de 10 bucati pentru o biblioteca completa. Va tin la curent cum vine pe perete, de indata ce ajung si le montez.
abancor
Eu nu le-as pune simetric, ci haotic, imprastiate la intimplare pe perete. Sigur, o intimplare nitel studiata.
danyel2003
Interesant ce zici.. dar nu stiu cam cum ar veni... Si mai interesant ar fi fost daca mi-ar spune cum le-a aranjat cineva care are deja montate pe perete... eventual o poza... nu de alta dar nu as gauri excesiv peretii ca sa mai dau bani si la zugrav pentru a astupa gaurile gresite si pentru varui sufrageria smile.gif.

Daros
Ca idee, imi pare interesanta; vor arata inedit cartile pe perete.

O singura rezerva am fata de aspectul practic. Cite carti te gindesti sa pui per suport? Pe pagina respectiva scrie ca suportul poate tine o greutate de pina la 9 kg.

Atunci cind vrei sa scoti din teanc a doua sau a treia carte de jos va trebui sa faci asta cu atentie, sa nu darimi "coloana infinitului". Iar daca suportul (in functie de cum alegi sa decorezi peretele cu carti) este unul fixat la o inaltime superioara, deja se complica si mai mult lucrurile pentru "extragerea" cartii dorite din teanc. Daca se darima o coloana superioara de carti, se vor darima in parte si cartile stivuite pe suporturile montate dinjos de cel din care vrei sa scoti cartea; un efect incomplet de tip domino (daca ai inaltime de baschetbalist, ignora ultimul inconvenient). wink.gif
danyel2003
M-am gandit deja la asta. Am aproximativ 70 de carti in biblioteca, de diferite grosimi. O sa pun 5-8 carti pe fiecare suport, aftfel incat sa obtin teancurile cu inaltimi egale. Problema intervine atunci cand vreau sa citesc cartea de jos, care din cate am vazut vine prinsa in suport. Pe acele pozitii voi incerca sa pun cartile cele mai plictisitoare si mai putin cautate. In rest nu cred ca vor fi probleme.
abancor

CITAT (danyel2003 @ 16th September 2009, 09:20) *
Interesant ce zici.. dar nu stiu cam cum ar veni... Si mai interesant ar fi fost daca mi-ar spune cum le-a aranjat cineva care are deja montate pe perete... eventual o poza... nu de alta dar nu as gauri excesiv peretii ca sa mai dau bani si la zugrav pentru a astupa gaurile gresite si pentru varui sufrageria smile.gif.

N-am vazut la nimeni, deci nici poze n-am, dar asa le-as vedea eu. Sa inrerc o redare:

.......|_|....|_|..........|_|...
......................|_|.......
..|_|........|_|................
............|_|...........|_|....
.....|_|..........|_|.............

Ceva de genu.

Unele din ele pot fi chiar polite, cam de aceeasi marime, cu altceva - un glob pamintesc, o statueta, o floare (ceva gen cactus, sau o ikebana, nu muscate). Ma opresc aici cu ideile, ca nu sint de specialitate. Dar simetria imi provoaca reactii negative (mai putin unde e necesara) biggrin.gif
danyel2003
O sa incerc sa fac o simulare pe PC sa vad cam cum ar iesi puse in ordinea propusa de tine. Deci dilema: simetric sau asimetric. HELP!
raduk
CITAT (danyel2003 @ 16th September 2009, 13:20) *
[...] dilema: simetric sau asimetric. HELP!

Cred că nu este posibil un răspuns categoric doar cu aceste date. Soluția finală depinde de cum arată peretele, cum este el poziționat în cameră, cum arată camera etc.
sandibelu
Tare curios eram cum a iesit biblioteca ta! smile.gif Vreo poza, ceva?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.