problema la Gloria

Cristiano90

Am o intrebare: de ce atunci cand introduc stecherul in priza se aude un zgomot de font, si inversez stecherul acel zgomot nu se mai aude. Problema observata numai la Gloria. Nu e de la retea, am incercat si alte modele (ex. Solo 500). Va rog nu treceti cu vederea, orice comentariu e bine venit. Am postat prb. si pe elforum. Multumesc.
admac
Cred ca te referi la "maraiala" aceea de 50Hz.
Verifica in zona unde sunt potentiometrele de volum si ton. Acolo este o foita de aluminiu (sau staniol) ,depusa pe o hartie (sau carton) iar in locul unde este indoita (la 90 de grade) este posibil sa fie perforat (lipsa continuitate la masa).
Treaba aceea cu inversatul stecherului in priza este justificata prin faptul ca infasurarea secundara a traf-ului este apropiata (din constructie) de una din extremitatile infasurarii primare. O fi faza ? o fi nul ? .... depinde cum se nimereste.
Pentru a sti care este partea care este perturbata poti desprinde intrarea potentiometrului de volum (pinul opus celui legat la masa) si sa verifici daca se mai manifesta "defectul". De-aici poti ajunge la o anumita concluzie iar in rest cred ca te descurci....
Am avut si eu un "Gloria" odata (cu o asemenea problema) si l-am rezolvat , iar cauza ti-am descris-o aici in primele randuri

PS. Mai exista un thread care se intituleaza "probleme radio gloria". Cred ca era bine de postat acolo... thumbdown.gif

Cristiano90
Sorry nu am stat sa caut.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.