Legat de cardio

InTech

Nu am văzut niciun aparat pentru cardio în sală.
Însa am o idee, eu stau la etajul 3 iar de fiecare dată cînd ajung sus, ajung lac iar îmi bate inima tare.

E bine dacă urc scările de cîteva ori / zi ?
GlobalMods
Da, e bine.

Kcuf_di
Dar sa nu uiti sa respiri cum trebuie.
InTech
Cu respiratul am mari probleme chiar și la sală.
Îmi poți spune cum să respir atunci cînd urc scări ?
Kcuf_di
La exercitiile "cardio" tehnica nu e una anume, ideea e sa iti asiguri cantitatea de oxigen necesara, problema e ca se mai uita sa se respire pe masura efortului si astfel oboseala apare repede. Eu fac 2 inspiruri scurte, apoi expir.
La sala expiri pe contractie musculara si inspiri pe relaxare.
adybmw
CITAT (InTech @ 15th September 2009, 23:15) *
Nu am văzut niciun aparat pentru cardio în sală.

Da' ce naiba de sala e aia fara o bicicleta sau o banda?
-Ciprian
La un exercitiu cardio , cu cat la suta (sau cat de mult) ingreuneaza respiratia deviatia de sept.( sa zicem o deviatie de sept medie) Stiu ca nu sunt pe medicina dar ar trebui sa stiti . 60% din populatie are deviatie de sept : "Mai mult de 60% din populația Planetei are deviație de sept. Nu este de vină moștenirea de la înaintași, ci este un defect dobîndit de-a lungul vieții. "

InTech
La etaj este sală de fitness cu abonament separat, acolo sigur sînt.
Am văzut că mai este o încăpere pentru abdomene și picioare, însă nu am intrat să vad ce-i acolo, cred că intru mîine, poate găsesc ceva, deși nu cred.
adybmw
Daca urci trei etaje si ajungi lac de transpiratie si cu inima bubuind, recomand schimbatul alimentatiei si abonament la cardio! Dar ia-o usor, treptat, nu incepe in forta!
Eu tot nu inteleg, doar tragi de fiare sau ce?
Respiratia e in functie de tipul exercitiului si intensitate, greutate etc, sunt mai multi factori care conteaza la respiratie. A explicat kcuf di destul de bine.
Bag seama ca e o sala destul de maricica, daca e structurata pe categorii. Ar trebui sa fie si niste instructori p-acolo, ca sa te indrume, macar primii pasi. Dupa aia capeti experienta si te descurci mai usor.
iloveshaorma

Cardio = exercitiu cardiovascular ce are loc in momentul in care inima atinge un anumit nivel constant de batai pe minut, in functie de varsta.
media de batai/minut ar trebui sa fie undeva intre 125-150 pe minut.
Daca tu consideri ca daca ai urcat 2 minute scarile in fiecare zi ti-ai asigurat o inima care sa te tina mult si bine e nasol ca s-ar putea sa mori mai devreme decat ai planuit laugh.gif
Din ce stiu de la diversi antrenori un exercitiu de cardio ar trebui sa dureze undeva intre minim 20 de minute si maxim 2 ore.
Daca nu ai aparat in sala iei o coarda si incepi sa sari... orice exercitiu care duce bataile inimii intre 125-150 pe minut si le mentine constante un timp indelungat il poti considera cardio... chiar si saritu in sus... laugh.gif

Daca ai probleme cu respiratia ia-o mai incet... la inceput chiar si un simplu mers accelerat conteaza... asta pana te obisnuiesti cu alergatu. Cardio mareste capacitatea pulmonara, deci imbunatateste respiratia.
kruger
CITAT (iloveshaorma @ 19th September 2009, 23:40) *
Cardio = exercitiu cardiovascular ce are loc in momentul in care inima atinge un anumit nivel constant de batai pe minut, in functie de varsta.
media de batai/minut ar trebui sa fie undeva intre 125-150 pe minut.
Daca tu consideri ca daca ai urcat 2 minute scarile in fiecare zi ti-ai asigurat o inima care sa te tina mult si bine e nasol ca s-ar putea sa mori mai devreme decat ai planuit laugh.gif
Din ce stiu de la diversi antrenori un exercitiu de cardio ar trebui sa dureze undeva intre minim 20 de minute si maxim 2 ore.
Daca nu ai aparat in sala iei o coarda si incepi sa sari... orice exercitiu care duce bataile inimii intre 125-150 pe minut si le mentine constante un timp indelungat il poti considera cardio... chiar si saritu in sus... laugh.gif

Daca ai probleme cu respiratia ia-o mai incet... la inceput chiar si un simplu mers accelerat conteaza... asta pana te obisnuiesti cu alergatu. Cardio mareste capacitatea pulmonara, deci imbunatateste respiratia.

Si totusi, prefer jogging-ul saritului corzii. Alta e cand te duci in parc si alergi pana transpiri tot.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.