andu00
15th September 2009, 21:05
Buna,
Stiu ca incalc o regula de baza a forumului, dar va rog sa ma ajutati. Am un laptop cumparat din Franta cu Vista Home Basic OEMact in franceza si vreau sa trec pe engleza. Am facut mai multe search-uri aici pe forum si am gasit nenumarate thread-uri unde initiatorii intreaba acelasi lucru ca si mine, la care li se raspunde invariabil "s-a mai discutat, mai cauta". Problema e ca s-o fi discutat, dar intre timp au aparut atat de multe thread-uri in care nu se ofera rezolvarea problemei incat discutiile initiale nu mai ies la search, ci ies doar cele terminate in coada de peste si inchise. E frustrant! Sugestia mea este ca atunci cand se inchide un thread pentru ca tema a mai fost discutata, sa se dea link la discutia relevanta. Asa se face pe toate forumurile pe care le stiu. Astea fiind spuse, poate cineva sa-mi dea macar un link la locul unde s-a mai discutat (pana la capat) aceasta problema?
Imi cer scuze pentru modul de a proceda si va multumesc in avans. Toate cele,
a.
Kakashi-Hatake
15th September 2009, 21:09
andu00
15th September 2009, 21:51
CITAT (Kakashi-Hatake @ 15th September 2009, 21:09)

ok, si poti sa-mi dai link la o discutie cu tema asta unde e explicat ce trebuie facut in situatia respectiva? pentru ca in search-ul pe care mi l-ai dat tu nu apare nimic relevant. ba ca se poate doar pentru vista premium, ba ca nu se poate deloc, ba thread-uri inchise ca "s-a mai discutat", ba thread-uri despre trecere de la engleza la alte limbi (eu vreau invers) ori de la romana la turca etc. am gasit un singur thread unde s-a recomandat Vistalizator dar fara nici un sfat in plus. o sa-l incerc si daca ma ajuta o sa revin.
Courage
15th September 2009, 22:01
Din cate stiu eu, acest lucru nu se poate.
Poti incerca totusi http://technet.microsoft.com/en-us/library...28WS.10%29.aspx
In Windows Vista, the MUI architecture separates the language resources for the user interface from the binary code of the operating system. This separation makes it possible to change languages completely without changing the core binaries of Windows Vista, or to have multiple languages installed on the same computer. Languages are applied as language packs containing the resources required to localize part of, or the entire, user interface in Windows Vista.
Licensing requirements state that versions of the Windows Vista operating system can include only a single language, with the exception of the Windows Vista? Ultimate and the Windows Vista? Enterprise editions. For editions other than Windows Vista Ultimate and Windows Vista Enterprise, Windows will automatically remove all non-default languages from the computer after the end user completes the Windows Welcome.
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/e...ab5ecc1033.mspx
crysty2k5
15th September 2009, 22:04
Din Engleza in alta limba da.
Din alta limba in engleza nu.
De aia toti zic ca s-a discutat de 100000000 de ori.
andu00
15th September 2009, 23:07
Asadar, am incercat Vistalizator ( http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enh...talizator.shtml ) si a functionat. Instalarea programului si a pachetului de limba a durat maximum 5 minute. Asa cum zice Vistalizatorul, cine procedeaza in felul asta va trebui sa isi faca periodic update-uri manuale... asta e. De asemenea mai ramane cate ceva netradus in engleza, dar pana acum n-am vazut nimic important.
Nota pentru admini: vazand cate thread-uri au mai fost deschise pentru problema asta (nici unul prea lamuritor, pline de informatii contradictorii sau inchise din start) eu zic ca ar merita sa se faca un topic sticky unde sa fie detaliata procedura. Ar scuti forumul de crearea a mai mult balast si ar scuti pe cei ce cauta de prea mult efort inutil.
Multumesc!
(In momentul asta am rezolvat prima problema (limba OS-ului) si am ramas cu problema mare in brate: am un laptop nou nout, superperformant (proc intel dual core, 3 giga de RAM), nefolosit, fara mai nimic instalat, dar care din cauza minunatului Vista merge mai greu decat vechiul meu Fujitsu Siemens Amilo Pro cu 500 mega de RAM... Din lac in put, ce sa zic
) Asta e. )
andu00
16th September 2009, 02:57
Si inca o intrebare (nu stiu de ce nu pot edita ultimul post): daca fac rost de un kit de Vista Home Basic in engleza pot sa reinstalez windoza folosind licenta venita cu laptopul asta francofon? Intreb pentru ca la licenta scrie "Windows Vista Home Basic OEMact", si nu stiu ce e "act"-ul asta. Multzam inca o data.