H@des[IT]
15th September 2009, 19:00
Salut..am un minisistem audio Philips mai vechi 2X20W...si mai acum o saptamana mi sa ars una dintre boxe mai exact difuzorul de medii si joase (woofer-ul) 20W si 6 ohmi..As dori sa-l schimb.
Problema e ca am fost prin magazine si am gasit acelasi difuzor la fel ,aceiasi putere,acelasi diametru tot...doar ca difera impedanta si anume in loc de 6 ohmi erau de 8 ohmi...Vanzatorul mi-a spus ca nare nimic..nu va fi nicio problema si ca nu gasesc de 6 ohmi..sa iau d-ala de 8..Ce ma sfatuiti sa fac??/
Voi avea probleme daca voi pune din ala de 8 ohmi..?
SirLaurentiu
15th September 2009, 19:20
O, da !
Vanzatorul zice ca sa`si vanda marfa.
Tu trebuie sa`ti iei de 6 obligatoriu.
antinari
15th September 2009, 19:21
Teoretic se va auzi mai încet decât cel de 6 ohmi, asta dacă presupunem că au același randament. Însă probabil că nu, deci ce ți-aș recomanda este să faci o probă, dacă ai posibilitatea, să vezi cum se împacă pe incintă și cu difuzorul de înalte, și dacă e ok schimbi ambele woofere, sunt șanse foarte puține spre deloc să se mai audă la fel. Faptul că are impedanță mai mare nu va afecta decât modul cum se aude, însă nu riști să arzi nimic.
CBV
15th September 2009, 19:22
Cumpărați două difuzoare și schimbați și difuzorul din cealaltă boxă, chiar dacă este bun.
H@des[IT]
15th September 2009, 19:32
Dar...daca uite fac ca voi le cumpar pe amndoua si le schimb...nu va afecta amplificatorul...daca ele au 8 ohmi si amplificatorul 6 de exemplu?...nu stiu nu prea ma pricep..
Sau se vor impaca perfect cu cele de inalte..?
laserdance
15th September 2009, 19:36
Si io zic ca nu se arde nimic, da asta depinde de o serie de factori. Asa dupa cum scrie la carte, impedanta boxelor trebuie sa fie egala cu a amplificatorului. Daca impedanta boxelor e mai mica decit a amplifului, atunci e problema, daca-i mai mare atunci nu-i chiar atit de grav, depinde cat de mare-i diferenta, de la 6 la 8 ohmi mai treaca mearga, daca era de la 4 la 8 ohmi scadea mult sunetu in boxa si se incingea mai tare finalu. De la 6 la 8 diferenta-i mai mica, da asta depinde de cum folosesti boxele, cat de mult ( cate ore ) si cat de tare dai volumu. Depinde si de putere, la 20 de wati nu ar trebui sa fie o problema, la 100 de wati de exemplu daca pe final scrie ca acepta boxe de la 4-16 ohmi, tu daca le pui boxe peste 16 ohmi e cam bai ca se poate duce finalu, se incalzeste mai tare. Deci la cei 20 de wati ai tai nu-i nici o problema, insa singura problema e cu modificarea sunetului, pentru ca in general orice modificare in plus sau in minus mai ales la combine cam strica din calitatea sunetului.
Io zic ca mai bine mergi la un magazin ( unde repara in garantie sau pe bani ) si iti comanzi o pereche de difuri originale, chiar daca te costa un pic mai mult. Conteaza si marimea magnetului, marimea incintei e calculata si in functie de asta, nu-i asa de simplu. Daca magnetu-i la fel si puterea idem, atunci merita sa incerci, da eu tot pe difu original as merge.
H@des[IT]
15th September 2009, 19:54
CITAT (laserdance @ 15th September 2009, 20:36)

Si io zic ca nu se arde nimic, da asta depinde de o serie de factori. Asa dupa cum scrie la carte, impedanta boxelor trebuie sa fie egala cu a amplificatorului. Daca impedanta boxelor e mai mica decit a amplifului, atunci e problema, daca-i mai mare atunci nu-i chiar atit de grav, depinde cat de mare-i diferenta, de la 6 la 8 ohmi mai treaca mearga, daca era de la 4 la 8 ohmi scadea mult sunetu in boxa si se incingea mai tare finalu. De la 6 la 8 diferenta-i mai mica, da asta depinde de cum folosesti boxele, cat de mult ( cate ore ) si cat de tare dai volumu. Depinde si de putere, la 20 de wati nu ar trebui sa fie o problema, la 100 de wati de exemplu daca pe final scrie ca acepta boxe de la 4-16 ohmi, tu daca le pui boxe peste 16 ohmi e cam bai ca se poate duce finalu, se incalzeste mai tare. Deci la cei 20 de wati ai tai nu-i nici o problema, insa singura problema e cu modificarea sunetului, pentru ca in general orice modificare in plus sau in minus mai ales la combine cam strica din calitatea sunetului.
Io zic ca mai bine mergi la un magazin ( unde repara in garantie sau pe bani ) si iti comanzi o pereche de difuri originale, chiar daca te costa un pic mai mult. Conteaza si marimea magnetului, marimea incintei e calculata si in functie de asta, nu-i asa de simplu. Daca magnetu-i la fel si puterea idem, atunci merita sa incerci, da eu tot pe difu original as merge.
Nu gasesc in Pitesti..am fost la multe magazine..am intrebat daca pot comanda difuzoare originale...ma rog..o sa mai incerc..Ea are difuzoare EASTECH 20W 6 Ohmi..nici pe net nam gasit..
Difuzoarele ce le gasisem erau la fel la fel acelasi diametru si al difuzorului si al magnetului..decat impedanta difera..si puterea era de 30w dar nu are nimic..
CBV
15th September 2009, 20:01
S-a mai discutat problema impedanțelor.
Dacă impedanța boxelor este mai mare decât impedanța amplificatorului, etajul final este menajat, dar sunetul se va auzi puțin mai încet în boxe. Dacă impedanța boxelor este mai mică decât cea a amplificatorului, etajul final se încinge și, la volum prea mare, se poate arde, iar sunetul în boxe este mai puternic. Așa că difuzoarele cu impedanță puțin mai mare nu vor deranja cu nimic.
H@des[IT]
15th September 2009, 20:05
CITAT (CBV @ 15th September 2009, 21:01)

S-a mai discutat problema impedanțelor.
Dacă impedanța boxelor este mai mare decât impedanța amplificatorului, etajul final este menajat, dar sunetul se va auzi puțin mai încet în boxe. Dacă impedanța boxelor este mai mică decât cea a amplificatorului, etajul final se încinge ?i, la volum prea mare, se poate arde, iar sunetul în boxe este mai puternic. A?a că difuzoarele cu impedanță puțin mai mare nu vor deranja cu nimic.
Multumesc CBV...am sa incerc sa le schimb pe amndoua..oricum nul tin la maxim sau multe ore pe zi..o seara buna..Dar totusi daca le schimb pe amndoua cu twitere-le nu voi avea probleme..se vor "intelege" perfect?
Neohori
15th September 2009, 20:25
CBV
15th September 2009, 20:45
„daca le schimb pe amndoua cu twitere-le nu voi avea probleme...?” - (H@des[IT])
Nu cred! Nimic periculos.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.