decibeli maxim admisi?

rapttor

Exista vreo limita legala pt decibelii scosi de o goarna pe camion???
nexus_3
Din cate stiu eu, nu

fezo
Am impresia ca si goarna trebuie sa aiba autorizatie RAR. Daca are, e legal, daca nu ramii fara talon, pina demonstrezi ca ai intrat in legalitate.
Above_Gods
in mod sigur exista o limitare . incearca sa cauti in standarde
copjob2000
CITAT (rapttor @ 13th September 2009, 18:40) *
Exista vreo limita legala pt decibelii scosi de o goarna pe camion???

Nu există o astfel de limită.
În Codul rutier există însă o prevedere potrivit căreia, orice modificare neconformă cu caracteristicile de construcție, se pedepsește cu amendă și reținerea certificatului de înmatriculare!
Dacă ai montată o goarnă puternică (pe camion ar fi tare una de locomotivă coolspeak.gif ) și ești oprit în trafic de către un polițist, el nu are decât posibilitatea să te sancționeze, iar tu, pentru a intra în legalitate, trebuie să te prezinți la o stație RAR, care să certifice starea de fapt!
rapttor
sau nu.....
undeva, codul rutier cica prevede limite legale pt goarne DAR nu se respecta. Singurul mod in care se poate intra in belea este ca prin sunarea goarnei sa produc un incident auto.....in rest , te cam ignora politistii....
oSerX
pana si astia care verifica nu stiu ce zgomote de la camioane sau tobe nu sunt conform normelor... mi'a zis un amic care a terminat ceva in domeniu, cum ca trebuie sa fii departe de orice sursa de zgomot, sa nu bata vantul peste nu stiu ce viteza ..... si alte chestii de care nu se prea tine cont - dar se mizeaza pe necunoasterea soferilor !

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.