marian_valcea
9th September 2009, 22:43
As vrea sa fac un convertor dc-ac si nu am gasit scheme.As vrea sa ma ajutati cu ceva scheme la curenti mici 12-6V DC si sa transform tot in 12-6V dar AC
admac
9th September 2009, 22:53
Nu ai precizat ce fel de "AC" sinusoidal ? 50Hz ? .... Banuiesc ca vrei un oscilator
marian_valcea
10th September 2009, 08:31
Vreau sa aiba 50Hz
mister_rf
10th September 2009, 08:48
Se poate realiza nu este greu, dar eu cred ca tu cauti ceva ce se poate realiza si in alt mod la la o alta frecventa. La ce anume vrei sa-l folosesti?
cspot
10th September 2009, 09:04
Mai este nevoie sa specifici puterea necesara si eventual aplicatia la care va fi utilizat.
marian_valcea
10th September 2009, 18:27
Vreau sa aiva 50w maxim ca la ce vreau eu sa-l folosesc nu imi trebuie putere mare.Daca stiti scheme punetile pe forum
mister_rf
10th September 2009, 20:36
Acum vad ca nu ai dat detalii despre aplicatia respectiva. Oricum trebuie sa stii ca la nivel de amator forma de unda va fi aproape dreptunghiulara si anumite circuite/motoare/etc nu se poat alimenta de la acest tip de tensiune.
Schemele sunt similare cu cele care fac conversia de la 12Vcc la 220Vac, difera doar raportul de transformare.
Parca exista cateva discutii si aici pe forum...
pelikanu
17th September 2009, 10:18
Uite aici o schema relativ simpla: http://www.zimbio.com/member/onechank/arti...er+using+CD4047
In schema aceasta, tensiunea o obtii din raportul spirelor transformatorului. Desigur, daca raportul spirelor va fi 1:1, vei obtine 12V AC la un curent marisor. Singura parte rea este ca nu ai sinusoida ci semnal dreptunghiular, cu foarte multe armonici .. deci vei avea nevoie dupa transformator de un pachet bun numit "filtru"
Have Fun!
bit 61
17th September 2009, 11:25
CITAT (marian_valcea @ 10th September 2009, 19:27)

Vreau sa aiva 50w maxim ca la ce vreau eu sa-l folosesc nu imi trebuie putere mare.Daca stiti scheme punetile pe forum
Daca vrei sa fie "sinusoidal" ,se poate.
Trebuie numai sa specifici la ce folosesti acest device.
admac
17th September 2009, 12:01
Pan' la urma se poate si pur sinusoidal sa fie realizat in regim amatoricesc dar cu un randament mai slab. Adica: oscilator 50Hz sinusoidal plus amplificator (audio) de putere in clasa AB (de exemplu). Depinde cat de mult tii la randament , insa totusi pentru puteri de pana in 50W nu pierzi mare lucru...
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.