florin_dreamer
8th September 2009, 14:52
Care va fi rezultatul executiei urmatorului program?
#include<iostream.h>
class fractie
{int nrt,nmt;
protected: void afis_fractie();};
void afis_fractie() {cout<<nrt<<"/"<<nmt<<'\n';}
void main(){fractie f1;f1.afis.fractie();}
a)3/7
b)Eroare deoarece................................
il compilez...insa cand ii dau run imi afiseaza ca nu ar fi compilat ...care ar fi problema
dani.user
8th September 2009, 14:55
f1.afis.fractie(): in primul rand ai pus . in loc de _ , apoi afis_fractie de ce e protected?
void afis_fractie() {cout<<nrt<<"/"<<nmt<<'\n';} nu apartine clasei asa ca nici nu ai implementat functia fractie::afis_fractie()
msmihai
8th September 2009, 15:02
Program scris cu picioarele , fara pic de logica.
Invata bine limbajul si uita-te pe exemple pana sa incepi sa-ti scrii tu propriul cod.
florin_dreamer
8th September 2009, 15:02
CITAT (dani.user @ 8th September 2009, 14:55)

f1.afis.fractie(): in primul rand ai pus . in loc de _ , apoi afis_fractie de ce e protected?
void afis_fractie() {cout<<nrt<<"/"<<nmt<<'\n';} nu apartine clasei asa ca nici nu ai implementat functia fractie::afis_fractie()
okey deci cam astea ar fi erorile....ms mult !
dani.user
8th September 2009, 15:03
Compilatorul nu ti-a dat nici o eroare?
florin_dreamer
8th September 2009, 15:03
CITAT (msmihai @ 8th September 2009, 15:02)

Program scris cu picioarele , fara pic de logica.
Invata bine limbajul si uita-te pe exemple pana sa incepi sa-ti scrii tu propriul cod.
tocmai de aceea am postat ptr incepatori....sunt in curs de inv ! :"> sorry dak v ati pierdut timpul cu mn
msmihai
8th September 2009, 16:47
suntem aici sa ajutam, nu sa dadacim, fa diferenta intre cele doua. codul ala, cu clasa fractie, il cautam frumos pe google si vedeam care e "arhitectura" corecta. in acelasi timp, invata sa-ti identezi codul, scrie cate o instructiune pe linie, aseaza acoladele frumos, etc.
Ph@ntom
9th September 2009, 19:27
florin_dreamer,cum le-am mai spus si altor incepatori care incearca sa se dea mai mare postand nici coduri in care au implementat ei clase si se plang ca au o gramada de erori,mai intai invata lucrurile de baza ale limbajului C++ si dupaia treci la un nivel superior pe masura ce inveti si cum spunea msmihai invata sa indentezi codul pentru a fi lizibil.