Ce afiseaza/ce erori sunt!

florin_dreamer

Care va fi rezultatul executiei urmatorului program?

#include<iostream.h>
class fractie
{int nrt,nmt;
protected: void afis_fractie();};
void afis_fractie() {cout<<nrt<<"/"<<nmt<<'\n';}
void main(){fractie f1;f1.afis.fractie();}

a)3/7
b)Eroare deoarece................................

il compilez...insa cand ii dau run imi afiseaza ca nu ar fi compilat ...care ar fi problema habarnam.gif
dani.user
f1.afis.fractie(): in primul rand ai pus . in loc de _ , apoi afis_fractie de ce e protected?
void afis_fractie() {cout<<nrt<<"/"<<nmt<<'\n';} nu apartine clasei asa ca nici nu ai implementat functia fractie::afis_fractie()

msmihai
Program scris cu picioarele , fara pic de logica.
Invata bine limbajul si uita-te pe exemple pana sa incepi sa-ti scrii tu propriul cod.
florin_dreamer
CITAT (dani.user @ 8th September 2009, 14:55) *
f1.afis.fractie(): in primul rand ai pus . in loc de _ , apoi afis_fractie de ce e protected?
void afis_fractie() {cout<<nrt<<"/"<<nmt<<'\n';} nu apartine clasei asa ca nici nu ai implementat functia fractie::afis_fractie()

okey deci cam astea ar fi erorile....ms mult !
dani.user
Compilatorul nu ti-a dat nici o eroare? huh.gif
florin_dreamer
CITAT (msmihai @ 8th September 2009, 15:02) *
Program scris cu picioarele , fara pic de logica.
Invata bine limbajul si uita-te pe exemple pana sa incepi sa-ti scrii tu propriul cod.

tocmai de aceea am postat ptr incepatori....sunt in curs de inv ! :"> sorry dak v ati pierdut timpul cu mn
msmihai
suntem aici sa ajutam, nu sa dadacim, fa diferenta intre cele doua. codul ala, cu clasa fractie, il cautam frumos pe google si vedeam care e "arhitectura" corecta. in acelasi timp, invata sa-ti identezi codul, scrie cate o instructiune pe linie, aseaza acoladele frumos, etc.

Ph@ntom
florin_dreamer,cum le-am mai spus si altor incepatori care incearca sa se dea mai mare postand nici coduri in care au implementat ei clase si se plang ca au o gramada de erori,mai intai invata lucrurile de baza ale limbajului C++ si dupaia treci la un nivel superior pe masura ce inveti si cum spunea msmihai invata sa indentezi codul pentru a fi lizibil.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.