Adonis
11th May 2005, 16:41
Salutare,
Tocmai mi-am cumparat o vila intr-o suburbie a Iasului si m-am apucat s-o fac locuibila. Am ajuns si in faza in care vreau sa trag gaz insa ma izbesc de urmatoarea problema:
Drumul de acces catre casa este proprietate privata
daca va puteti inchipui asa ceva, si Distrigazul trage gaz numai pe drum public. A dat de inteles ca ar putea sa traga gaz pe drumul respectiv, chiar daca e privat dar sa obtinem acordul proprietarului drumului.
Situatia drumului este urmatoarea: platforma de beton apartine unui complex turistic din zona, iar pamantul de dedesupt apartine primariei. Eu cand ma duc la sefu complexului sa-i cer aprobare, ma trimite la primarie si primarul (un bolsevic nenorocit, deh e primar PSd si nu trebe sa se dezminta) ma trimite la sefu complexului. Si uite asa arunca matza unul in curtea celuilalt si nu pot sa-mi trag gaz.
La oficul de cadastru drumul apartine complexului turistic.
Ca sa trag gaz mi-ar trebui sa forez pe sub placa de beton insa nici asa nu ma lasa (fara sa mi se ofere o explicatie). Acordul l-am cerut (pt foraj) de la sefu complexului turistic, insa acesta la "sfatul" primarului a zis NU.
Explicati-mi si mie (ma adresez celor care cunosc legea) cum mama dreq trag eu gaz la vila mea???
Astept intrebarile voastre daca aveti nelamuriri.
Multumesc
Kidu
11th May 2005, 17:09
deci e simplu, proprietarul drumului trebuie sa ti dea aprobarea.
Daca vrea, daca nu vrea, te dai cu kuru de pamant.
Adonis
11th May 2005, 17:12
proprietarul drumumui vrea dar primarul "i-a sugerat" sa nu ne dea.
FAKKYU
11th May 2005, 20:40
ai incercat sa "misti din urechi" la vreunul din astia 2 ? ti-ai pus problema macar ?
Adonis
11th May 2005, 20:44
s-a executat si miscarea asta. primaru ar vrea el.. ca mi-a zis sa-i duc un miel de paste, dar "am uitat" si acu ma taxeaza. orucum de la mine nu cred ca ar lua... tre sa caut un intermediar
FAKKYU
11th May 2005, 21:02
de curiozitate: cat ai fi dispus sa decartezi ?
Adonis
11th May 2005, 21:03
criss_pt
11th May 2005, 21:11
De ce nu iei legatura cu PNA sau cu politia dupa care incerci sa-l mituiesti pe primar ca sa se racoreasca putin.
FAKKYU
11th May 2005, 21:13
presupun ca vrea sa rezolve problema - nu sa-l bage la bulau pe ala neaparat ...
Adonis
11th May 2005, 21:20
mi-am ppus problema. am lucrat in presa vreo 4 ani si mai am prieteni. as putea sa ii fac un flagrant dar.. de vreme ce se teme multa lume de el.. e infipt bine...
scapa. si apoi eu o iau in freza
criss_pt
11th May 2005, 22:23
QUOTE(FAKKYU @ May 11 2005, 21:13)
presupun ca vrea sa rezolve problema - nu sa-l bage la bulau pe ala neaparat ...
pai asa nu rezolva problema? sau sa criticam coruptia in romania si la primul hop sa intram cu plasa in fata.
QUOTE(Adonis @ May 11 2005, 21:20)
mi-am ppus problema. am lucrat in presa vreo 4 ani si mai am prieteni. as putea sa ii fac un flagrant dar.. de vreme ce se teme multa lume de el.. e infipt bine...
scapa. si apoi eu o iau in freza
nu te duce la seful de post, incearca la judeteana, bucuresti, am vazut pe http://www.pna.ro/rum/frames.htm au un numar verde, ca nu o avea ala relatii peste tot, iar acum psd-ul e in opozitie. nu te gandi la el e un nemernic, merita sa se racoreasca si faci un bine pt comunitate.
Adonis
12th May 2005, 07:13
pana se sesizeaza PNA-ul, vine iarna din nou si eu tremur in izmene in casa fara incalzire centrala.
Sau imi pun centrala pe lemne si-mi angajez fochist.
QUOTE(criss_pt @ May 11 2005, 22:23)
pai asa nu rezolva problema? sau sa criticam coruptia in romania si la primul hop sa intram cu plasa in fata.
Fa cunostinta cu realitatea mea sau a altor mii de romani care se izbesc de astfel de probleme: m-am zbatut la greu pt problema asta. L afel cred ca fac si altii care trebuie sa sara peste zidul birocratic, corupt si bolsevic.
Primarul este PSD-ist. E logic sa se poarte asa ca sa nu dezminta rasa asta de imbecili comunisti.
Faza beton: satul e plin de gropi in asfalt, are o gramada de oameni care cer ajutor social.. si primarul si-a luat Dacia Logan Laureate.
Cine dracu i-a dat aprobare pt asfel de investitie ca sa-si taraie curu de bolsevic pana la primarie si inapoi.
Radu161
12th May 2005, 08:30
Totuși, ar trebui să dai un telefon la PNA. Merită încercat.
Ăntrebare: Dacă primarul e un imbecil și jumate, de ce naiba a fost reales?
morpheusdj
12th May 2005, 08:52
Ceva probleme cu gazul am si eu, insa nu de aceasta natura si ma ajunge pe la vreo 10 mil.
Un sfat de la mine......du-te si tu cu o sticla de ceva bun la seful complexului, eventual o sutica de euroi si eu cred ca veti cadea la pace. Nu pare a fi nici el un mahar care sa-si aprinda tigara cu suta de euro si nici un om foarte solid pe pozitia lui.
Probabil primarul s-a inteles cu el ca sa le cada la amandoi ceva. Ei, tu te duci frumos si-i faci lui o oferta si eu cred ca va pleca urechea la doleantele tale.
Eventual, daca stii ca omului ii place sa bea.....fa-i o invitatie undeva in oras, cinsteste-l bine.....sa se faca muci...zii ca vrei sa fiti vecini buni si alte rahatisuri dinastea. Dupa ce se chercheleste bine baga-i hartia sub nas....eventual baga si o fetita care sa se unduiasca pe langa ele si l-ai rezolvat.
Tu ai nevoie de semnatura si atata tot. Cu PNA si alte tampenii iti faci de lcuru, este martor in dosar....plus ca-ti faci o gramada de dusmani prin comuna aia si nu e un lucru chiar avantajospentru tine si familia ta. La tara stii tu ca nu e ca la oras, aia nu stiu de gluma.
Mai degraba asa, pe cale ,,amiabila,,.
Deocamdata traim in Romania si problemele de acest fel se rezolva a la Romania.
criss_pt
12th May 2005, 12:17
Eu sunt convins ca daca ai apela la PNA si primarul ar avea probleme, s-ar rezolva totul foarte repede, teama pe care o ai tu de a nu rezolva lucrurile o sa apara si la cei care in momentul de fata au controlul. Si nu cred ca o sa-ti faci dusmani pt ca sunt convins ca primarul nu imparte spaga cu nimeni, poate din contra o sa castigi admiratie.
Iar chestia ca sunt in Romania nu prea vad ce logica are, putea sa fie in loc de Romania orice alt ceva asta nu inseamna ca trebuie sa pleci capul si sa gandesti ca altii fac asa. Nu poti decide ce fac alti dar poti decide ce faci tu.
E trist ca primesti sfaturi de genul celor de mai sus.
morpheusdj
12th May 2005, 15:00
Eram dimineata prea somnoros cand am scris mai sus......s-a strecurat undeva o greseala gramaticala, un este in loc de esti...cand am vorbit de dosarul la PNA.
Ca sa organizezi un flagrant, pe langa faptul ca tre sa te zbati putin ca sa obtii echipa respectiva....pe langa faptul ca s-ar putea sa apara interventii de la nivele de mai sus...eventual pe linie de partid, trebuie sa participi la dosar, esti martor, alta aventura...prin tribunale etc.
Criss, primarul nu va avea probleme.....va fi acuzat sau nu....nu exista probleme in cazuri de genul asta. Oricum, deocamdata el nu si-a manifestat direct dorinta de a primi bani.
De aia i-am si sugerat sa rezolve pe cale ,,amiabila,, cu patronul complexului. Eventual poate exista un traseu alternativ.......rezolvi cumva si cu cei de la firma de gaze.
Pe langa asta criss......tre sa te gandesti ca primarul ala are totusi niste sustinatori...niste relatii ceva pe undeva. Nici nu stii cum te poti trezi cu bete-n roate. De exemplu......patronul complexului...vazand cum a ,,rezolvat,, problema se poate hotara sa nu-i mai dea acceptul pentru gaze. Atunci ce face?
Eu inteleg modul tau de a gandi criss, nu mai esti in tara asta de 2 lei.......afara e cu totul si cu totul altceva. Eu am fost un om corect multa vreme.......dar cand m-am lovit de birocratie si alte chestii de genul asta am cam lasat eu onoarea si corectitudinea pentru altii.
Esti de multe ori in situatia de a rezolva sau nu o problema. Exemple concrete......eu am fost pus in situatia de a avea sau nu curent electric. Acum sunt pus in situatia de a avea sau nu gaze. Si am nevoie de gaz si de curent electric....sun indispensabile. Pentru curentul electric am asteptat 9 luni de zile......asta pe langa faptul ca am dat o caruta de bani pentru instalatie etc.....plus spagutele de rigoare ca sa fie totul ok. Si nici cu spagile alea nu s-au miscat. Si tot ce trebuiau sa faca este sa vina sa monteze un contor...operatiune ca a durat 10 min.
Asa ca aventura......dupa o saptamana de umblat dintr-o parte in alta........unde fiecare functioar ma trimitea la altu.....m-am dus in sediu cu o falca in cer si una in pamant.....am facut o mare panarama si pana la urma a aparut dosarul care chipurile se pierduse.
Ideea este ca.....urmand procedurile legale de la noi........te ia dracu pana rezolvi problema. Ori dai spaga......ori te fac ei sa dai spaga. Aici e toata faza. Si cum mereu ai nevoie de servicii prompte etc.......ce naiba ai sa faci??? Chemi PNA.....care PNA este si el corupt din temelii?
Chemi presa....si? Iarasi nu se face nimic. Iar daca se ajunge la o condamnare......vine un Ilici pe sfarsit de mandat si ii gratiaza.....revocand apoi ilegal gratierea...de ochii lumii...stiind ca va fi declarata ilegala de instanta. Sau scapa pe un viciu de procedura sau pe alte mici portite legale......portite create cu acest scop. Presa face scandal pe moment.....dupa aia...liniste si pace ca si-au primit si ei drepturile.
La noi pana si legile sunt corupte.....si creatre cu aceste scopuri. Asa ca n-ai ce sa faci....incerci sa razbesti cum poti.
Adonis
12th May 2005, 17:43
Salutare tuturor,
Multumesc pentru sfaturi. CHiar nu ma asteptam..
Ideea ca primarul a fost reales cu cantec. Satenii spun ca contracandidatul de la PD era preferat de muulta lume, insa o fost reales asta.
Ideea e ca sefu complexului vrea sa schimbe drumul cu niste pamant in alta parte, si depinde de primar. ca urmare nu vrea sa-l supere. Deci daca primarul ii zice sa ma asasieze, s-ar putea sa o faca (e un exemplu).
Deci repet: primarul singur a zis ca ma lasa sa forez daca e deacord seful complexului, sefu complexului singur a zis ca da daca vrea primarul. Dupa ce s-o intalnit cei doi rezultatul o fo negativ. Cum dracu???
e clar ca primarul care e mai inchis la creier si mai optuz ne-o bagat strambe.
Sa vedeti cum o fost prima intalnire: m-am dus cu un cadou la el , deh ca suntm vecini noi, ca asa se practica la oamenii civilizati, mai ales e primar si poate am nevoie de el, si era sa-mi dea cu sticla de wiskey in cap, ca o crezut ca -s cu camera ascunsa.
Deci e asa de prost... o ramas cu conceptii de-acu 20 de ani. pe vremea lui ceasca o fost activist. tot pe la primarie.
Is suparat tare... nu stiu daca se va rezolva.
Am dat 70 milioane pe centrala si tevaraie si calorifere. oarca vad ca am dat deceaba.
morpheusdj
12th May 2005, 21:30
Problema pe care ar trebui sa ti-o pui tu este urmatoarea........de la cine ai nevoie de arobarea aia nenorcita.
Teoretic vorbind......drumul propriu zis....placa de beton, eventuale accesorii de pe el apartin cmplexului turistic......terenul pe care este construit drumul, inclusiv subteranul, apartine primariei. Deci.....daca terenul respectiv apartine primariei, iar tu ai nevoie de spatiul subteran....cu primarul din pacate trebuie sa te intelegi.
Acum, tinand cont ca primarul a dat acordul de instalare a gazului in sat....poate beneficiezi si tu de acel acord. Daca nu, du-te la un avocat, care-ti va spune exact calea legala pentru obtinere a unei autorizatii de genul asta.
In cel mai probabil caz......tu trebuie sa depui o cerere cu un anumit continut, iar primaria trebuie sa o solutioneze. Adika o aproba sau o reespinge. Ambele solutii se comunica in scris probabil. Daca solutia este negativa, adika cererea ta este respinsa, ei sunt obligati sa iti ofere niste motive pertinente. Odata ce ai primit in scris raspunsul negativ, te duci din nou la avocat, vei deschide un proces civil in care chemi in judecata primaria comunei respective si ceri aprobarea cererii tale initiale, eventuale daune provocate tie ( de exemplu, poti spune ca ai platit materialele de constructii care datorita intarzierii si-au pierdut proprietatile optime de instalare ) si evident cheltuieli de judecata.
Ai sanse de 90% sa castigi procesul si chiar un ban in plus deoarece primaria iti va respinge cererea inventand niste motive pe care, evident, tu le poti demonta intr-o actiune civila. Avocatul nu te coista nimik, cel care pierde este obligat sa suporte cheltuielile de judecata, adika costurile tale. Avocatul te va costa doar initial, pana la castigarea procesului cand iti vei primi banii inapoi + eventualele daune.
Avantajele acestei solutii.....te vei simti bine in pielea ta.......vei avea satisfactia ca ai procedat legal....iar daca daunele aprobate tie de catre instanta sunt substantiale primarual isi va vinde Loganul
.
Dezavantaje.....la cum se misca justitia in Romania ai toate sansele sa mai prinzi o iarna cu lemne 
P.S. Ce ti-am sugerat mai sus este pur teoretic bazat pe cunostintele mele de student la drept in anul I. Un avocat iti va spune exact ce si cum. Multa bafta.
cspot
12th May 2005, 21:51
Sau cumperi o butelie din aceea mare pentru gaz lichefiat si le dai cu tifla la toti primarii de pe raza judetului .
Radu161
12th May 2005, 22:24
Dacă nici una din soluții nu merge, te duci și-l execuți, ca pe orice porc comunist. 
P.S.: Repet, ca ultimă soluție!!!
morpheusdj
13th May 2005, 09:40
Eventual iti arborezi pe casa un steag nazist cu zwastika sau chiar iti decorezi un perete in felul asta. Poti sa scrii si moarte comunistilor
.
Poate se intimideaza.
Radu161
13th May 2005, 11:04
Nici chiar așa. Nu suntem nemți.
Trebuie să apelăm la ceva mai românesc, cum ar fi legionarii.
Se iau 2 bucăți steaguri cu însemne legionare și se postează pe casă. De asemenea se mai ia una bucata pancartă inscripționată cu slogane gen "Moarte comunismului", "PSD=PCR" sau "Jos PSD".
Ăn caz disperat, se ia una bucata brigadă legionari îndoctrinați la maxim și
.
Cam nerealist, dar merge ca vis frumos.
Adonis
5th October 2005, 23:58
Pana la urma mi-am pus butelie GPL in spatele casei. Un vecin mai infipt a tras gaz pe langa drum si dupa ce mi se termian butelia am sa ma intep si eu in teava dansului.
Pana la urma s-o rezolvat... vecinul nu s-o mai cramponat si o sapat santul.
Haidi pa!
Multzam celor care au venit cu sfaturi. Apreciez.
PS: Daca va luati casa verificati cat d egreu se trag utilitatile!! Invatati din greselile altora. Bafta!
tommasino
8th October 2005, 19:43
da un pm
de meserie sunt schimbator de opinii
cine stie poate iasa ceva
johnnybegoode
3rd January 2006, 22:27
QUOTE(Adonis @ Oct 5 2005, 23:58)

Pana la urma mi-am pus butelie GPL in spatele casei. Un vecin mai infipt a tras gaz pe langa drum si dupa ce mi se termian butelia am sa ma intep si eu in teava dansului.
Pana la urma s-o rezolvat... vecinul nu s-o mai cramponat si o sapat santul.
Haidi pa!
Multzam celor care au venit cu sfaturi. Apreciez.
PS: Daca va luati casa verificati cat d egreu se trag utilitatile!! Invatati din greselile altora. Bafta!
Asa este cu utilitatile..zilele viitoare am sa postez aventurile pe care le-am avut sa trag o teava de gaz de peste drum...A durat doar 10 luni...Hai pa...
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.