ledzeppelin
7th September 2009, 02:34
Ok, am sunat la un laborator sa intreb daca fac analize cu CAS adica"gratuite". Discutia a decurs astfel: "sunati peste doua zile". Sun din nou peste doua zile, intreb din nou, si mi se spune ca ma programeaza si ca la fiecare analiza voi plati o diferenta, stabilita de ei si de CAS . M-am gandit la o diferenta mica, pentru ca am mai fost in trecut la altele(putine ce-i drept) si ni se cereau 5-10 lei, pentru diverse si daca nu-ti convine pleaca. De data asta surpriza, nici mai mult nici mai putin decat 40% din valoarea analizelor. Cand spun ca sunt gratuite, imi spune ca-ti dau banii inapoi si poti sa pleci.
Coplata nici nu exista, celelalte laboratoare nu cer bani , nu e clar un abuz?
_Smiley_
7th September 2009, 07:11
te obliga cineva sa te duci sa-ti faci analizele la ei?
"gratuite" sunt analizele de care beneficiezi in urma platii contributiei la CAS. daca laboratorul ala se respecta putin si foloseste substante de calitate, obtinand rezultate mult mai clare, atunci probabil ca laboratorul nu s-a incadrat in plafonul de preturi stabilit de CAS.
ledzeppelin
7th September 2009, 15:00
Nu ma obliga nimeni sa merg la ei. Doar cele trei luni de asteptare, unde nu am gasit loc, plus faptul ca erau singurii din oras care aveau locuri "gratuite". E greu de crezut ca 98 % din laboratoare folosesc substante proaste si doar doua -trei sunt fruntea.
Am platit tot ce mi-au cerut, inclusiv o analiza in avans, una care se face din 3 in 3 zile de trei ori, indiferent de rezultat?!? Cand am cerut si recipientul pentru probe, mi-a spus ca e contracost! Cireasa de pe tort.
Stiu ca multi nu-si bat capul, dau banii si au impresia ca au facut ce trebuie dar daca cunosti mai bine sistemul, nu poti decat sa-ti dai seama ca esti jegmanit pe fata.
gamezcdr
7th September 2009, 15:34
Probabil e ca la medicamente: vii cu reteta gratuita si trebuie sa platesti ptr ca CAS deconteaza un pret de referinta mai mic decat pretul de pe raft.