Problema Olympus E-410

saipri

Salutare mari maiestri d-SLR, am un Olympus E-410 nou nout, si schimbad obiectivele pe afara am intampinat o problema, mi-au intrat niste scame, dar nu sunt pe obiectiv nici pe oglinda( am curatat-o cu solutie speciala si cu microfibra cu mare mare atentie) ci am observat ca sunt pe oglinda de sus, desupra, cum asi putea sa scap de ele? pot sufla cumva aer fara probleme? nu apar in poza dar sunt f f inervante le vadm mereu numai la ele ma pot uita. am chit de curatare, racheta aer, pensula cu particule de carbon, dar nu stiu cat de sensibila e oglinda aceeea,am atasat o imagine ca sa va dati seama de care oglinda vb-esc, este cea deasupra nu cea din fata CCD-ului.

Astept sugestii ideii, multumesc anticipat
jinxy_c
Eu sunt de parere ca daca sufli scamele vor zbura in alta parte, dupa legile lui Murphy intr-un loc si mai inconvenabil smile.gif Mi-au ajuns si mie 2 scame mici acolo unde spui tu si le-am luat cu ajutorul betisoarelor de la kit-ul de curatare. Fara sa fi fost inmuiate in ceva inainte. Doar am fost atent sa fie un betisor care nu ar fi putut sa lase si mai multe scame. In orice caz, trebuie sa fii foarte fin in miscari cand te bagi in "gaurile" DSLR-ului laugh.gif

Leo2006
Probabil te referi la faptul ca particulele de praf se afla intre geamul mat si cel de focus.Din pacate nici cu compresorul nu se pot scoate de acolo.Eu m-am aventurat sa ajung acolo ca sa indepartez niste particule dar nu am reusit sa scap de toate dar e mai bine, nu mai imi sta scama chiar pe focusul central.Ai nevoie de o penseta cu capetele cauciucate si curaj nebun. Trebuie sa dai jos geamul mat declipsand cadrul metalic care il tine.Geamul mat se apuca cu grija de urechiusa laterala si se scoate.Acuma ai acces la ecranul de focus pe care il poti sufla cu pompita.O sa imprastii praful peste tot in aparat asa ca va trebui sa sufli totul pe rand inclusiv senzorul dupa remontare.La mine experimentul l-am facut pe un Nikon dar nu cred ca sunt diferente prea mari intre aparate la sistemul de vizare .
saipri
daca am garantie crede-ti ca l-asi putea trimite in service sa il curete ei? sau asta nu ar face parte din garantie? oare l-ar face bine?sau de mantuiala?
jinxy_c
Nu m-am gandit ca ai scamele dupa geamul mat. Personal nu mi-as baga mainile,l-as duce mai bine la un service. Sau l-as lasa asa atata timp cat nu te deranjeaza sa vezi acele scame prin viewfinder.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.