177km/h autostada o luna fara permis
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5

aalinn

cum e posibil ca la 177km/h pe autotrada sa ramai o luna fara permis ?
nu de alta dar eu setez cruise la 180 si ma gandeam ca primesc doar puncte si nu raman fara permis
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/fra...autostrada.html
spare-me
130+50 ramai fara el 3 luni
130+47 fa si tu calculul...
ce esti asa contrariat ? credeai ca primesti doar puncte daca depasesti cu 50 kmh viteza legala ?

virtualx
daca limita e 130 tu mergi cu 180 ?? pe viata ti l-as lua, permisul biggrin.gif
sebulbus
Suspendarea permisului de conducere e masura complementara celei principale, respectiv amenda contraventionala.

Art. 87. - (1) Incalcarea dispozitiilor prezentei ordonante de urgenta, altele decat cele care Intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni, constituie contraventie si se sanctioneaza cu avertisment ori cu amenda ca sanctiune principala si, dupa caz, cu una dintre sanctiunile contraventionale complementare prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 88. - (1) Sanctiunile contraventionale complementare au ca scop Inlaturarea unei stari de pericol si preIntampinarea savarsirii altor fapte interzise de lege si sunt urmatoarele:

Sima2k
CITAT (virtualx @ 2nd September 2009, 22:40) *
daca limita e 130 tu mergi cu 180 ?? pe viata ti l-as lua, permisul biggrin.gif

si tu esti ala care merge cu maxim 120, nu ?
Un 150-160 pe autostrada e rezonabil ca... D-AIA E AUTOSTRADA.

180 e putin fortat
aalinn
daca mergi cu mai mult de 50km/h fata de limita normala e normal sa iti ia carnetul 3 luni
dar nu stiam ca daca depasesti cu 47km/h ti-l ia o luna .
ciudat e ca tata a fost prin cu 96 in localitate si nu a primit decat vreo 9 pct .
totusi care e limita peste care pot sa merg astfel incat sa nu imi ia carnetul direct (pct nu conteaza) ?
spare-me
niciuna, dupa caz poate sa-ti ia permisul si daca depasesti cu 10 kmh, daca prin asta ai pus in pericol pe vreun alt participant la trafic sau asa considera politistul.

articolul pus de sebulbus e destul de clar...

bossake
Nici eu nu stiam de chestia asta smile.gif. bine ca am aflat acum... si eu credeam ca se suspenda doar pt +50 peste limita legala pe sectorul respectiv de drum.
aalinn
e destul de clar dar iar lasa loc de interpretari si o mica negociere cu nea politistul.
totusi nu inteleg de ce pe autostrada a dat aceasta sanctiune complementara , nu a gresit asa rau , de fapt nu a gresit deloc pentru ca a facut ceva intentionat.
mi se pare prea mare sanctiunea fata de ce a facut.
de obicei cam asta e viteza de mers pe autostrada exceptand 2,3 "speedy" care vor peste 200
sebulbus

E un singur lucru cert, pentru 50+ se suspenda pe loc pe 3 luni, fara dovada. Asadar, pieton cu efect imediat.
crst_g
CITAT (sebulbus @ 2nd September 2009, 23:18) *
E un singur lucru cert, pentru 50+ se suspenda pe loc pe 3 luni, fara dovada. Asadar, pieton cu efect imediat.

esti sigur?! un prieten a fost prins cu 171 in localitate, dar stiu ca 2 saptamani tot a mai mers.
sebulbus
Nu m-am obosit sa verific, dar parca asa stiu ca statea treaba.
aalinn
peste 50km/h e clar ca ramai 3 luni pieton .
dar sub 50km/h mi se pare o nesimtire din lor.dupa ce ca accept sa platesc 500 ron mai raman si pieton ?
rexkroki
CITAT (Sima2k @ 2nd September 2009, 22:49) *
Un 150-160 pe autostrada e rezonabil ca... D-AIA E AUTOSTRADA.

CITAT (aalinn @ 2nd September 2009, 23:12) *
de obicei cam asta e viteza de mers pe autostrada exceptand 2,3 "speedy" care vor peste 200

Cand e vorba de calitatea si numarul de km al autostrazilor din vest ne uitam toti cu admiratie la ce au ei dar cand e vorba de viteza cu care se circula pe ele nu ne mai convine.

Oare vitezele astea sunt impuse doar asa pentru a face in ciuda soferilor si a colecta bani din amenzi?
vladut_v
Nu iti ia nimeni carnetul pentru depasirea vitezei cu pana la 50 de km/h exclusiv, numai ca la o depasire intre 40 si 50 km/h pragul de sanctiune este maxim, atat in bani cat si in puncte. Carnetul se suspenda pentru peste 50 km/h inclusiv. De toleranta de pana la 10 km/h se poate vorbi numai pentru intervalul de depasire a vitezei intre 0 si 10 km/h. Peste aceasta valoare, toleranta pe care o invoca toti, este eliminata. Totusi, in jurul valorii de depasire a vitezei, de 50 km/h, marja de eroare a aparatului de masura poate fi undeva la 2-3 km/h, element care poate anula sau nu, o sanctiune de retinere a permisului, in instanta, in functie de parametrii aparatului in momentul expertizarii ceruta de respectiva instanta.
mircea21
CITAT (vladut_v @ 3rd September 2009, 00:06) *
Nu iti ia nimeni carnetul pentru depasirea vitezei cu pana la 50 de km/h exclusiv... Carnetul se suspenda pentru peste 50 km/h inclusiv.

Dacă în discuție intră doar viteza (neînsoțită de o altă abatere), atunci legal, așa este.
test_driver
Daca era un pericol serios mersul cu 180 km/h atunci si nemtii ar fi pus acolo o limita, insa parerea mea e ca pe autostrada ar trebuii sa te lase se mergi cu cat te simti confortabil. 130 este relativ foarte mult sau foarte putin, depinde ce conduci. In Oltcitul lui bunica-miu 80 km/h este o viteza deja exagerata, si masina are ITP-ul la zi pe bune fara spagi sau pile. Pe cand in masina mea abia la 180 ma face sa tin mai serios de volan, si nu datorita senzatiei, ci ma gandesc eu ca totusi sunt 180 km/h. La 130 km/h un impact cu un autovehicol este aproape sigur fatal. De fapt diferenta intre 130 si 300 km/h dupa parerea mea este aceeasi ca intre 1 miliard de Euro si 10 miliarde de euro. Adica daca e vorba de viteza oricum mori la impact, daca e vorba de bani, esti cam la fel de bogat.
spare-me
QUOTE (test_driver @ 3rd September 2009, 01:04) *
Daca era un pericol serios mersul cu 180 km/h atunci si nemtii ar fi pus acolo o limita, insa parerea mea e ca pe autostrada ar trebuii sa te lase se mergi cu cat te simti confortabil. 130 este relativ foarte mult sau foarte putin, depinde ce conduci. In Oltcitul lui bunica-miu 80 km/h este o viteza deja exagerata, si masina are ITP-ul la zi pe bune fara spagi sau pile. Pe cand in masina mea abia la 180 ma face sa tin mai serios de volan, si nu datorita senzatiei, ci ma gandesc eu ca totusi sunt 180 km/h. La 130 km/h un impact cu un autovehicol este aproape sigur fatal. De fapt diferenta intre 130 si 300 km/h dupa parerea mea este aceeasi ca intre 1 miliard de Euro si 10 miliarde de euro. Adica daca e vorba de viteza oricum mori la impact, daca e vorba de bani, esti cam la fel de bogat.

cand citesc posturile tale, inclusiv alea legate de asiguratul pe trecere, etc...mi se pare absolut fenomenal ca tu ai permis.
dilema e...c-asa e cand ai timp liber, te mananca, de cat timp, cati km, ca daca e sa ma iau dupa ce spui nu ti-as pune nici bicicleta in mana pe drumurile publice...sigur, asta e parerea mea si tu o sa o pui direct undeva...
dar ceva clar e in neregula cu tine la volan.

in schimb pare paradoxala semnatura ta. tu pari fix exponentul celor de care ti-e sila in romania.
car-man
CITAT (test_driver @ 3rd September 2009, 01:04) *

sunt curios ce s-ar intampla daca bunicul tau ar fi cu Oltcitul in depasire pe autostrada si din spatele lui ar veni unu' cu 300Km/h...

SPF
Ar primi blituri si claxoane si probabil un pumn in gura la prima benzinarie.

In unele tari civilizate pentru depasirea cu 50 de km a limitei de viteza faci si o noapte de arest in beciul politiei sa te reculegi; sa iti revii. Oricum ramai vreun an fara permis si urmatoarea polita de asigurare te va costa jumatate din valoarea masinii.
filipxxx
In UK de exemplu sunt autostrazi mult mai bune 3-4 benzi pe sens si limita de viteza e mai jos iar la limitarile de viteza din cauza drumului in lucru de obicei se instaleaza camere ca sa fie siguri oamenii ca se respecta. La noi insa mergi cat te tine masina... cu conteaza ca te trezesti in fata cu unul cu papuc pe care nu-l tine masina, iar la 2 benzi pe sens impactul e nimicitor ca n-ai pe unde sa eviti.

Revenind on topic, e de-a dreptul dubios sa-ti ia permisul daca depasesti cu 47km/h mai ales pe A2 unde nu-s aceleasi pericole ca intr-o localitate unde depasesti cu 47km/h. Cred ca merita sa se faca o contestatie macar pentru amorul artei. Probabil Gaborul era la veiozareala si l-a vazut venind tare, insa ala a reusit sa franeze pana la 177.
car-man
amuzant in UK este ca-i vezi pe aia cu Jaguar-uri, Rolss-uri si alte fite mergand cu fix 60mph ca asa zice indicatorul! GPS-ul imi indica radare fixe din 10 in 10 km...
doar rusii faceau "excepie"! biggrin.gif
geof
Pe langa formularile generale despre sanctiunile complementare puse de sebulbus in mesajul 4, codul rutier specifica explicit aceste sanctiuni si situatiile in care se aplica; singura contraventie de depasire a vitezei sanctionata si cu suspendarea permisului este depasirea cu peste 50km/h a vitezei permise.
In cazul in care informatia din presa este corecta (desi eu am dubii in privinta asta) este posibil ca pe portiunea unde respectivul a fost sanctionat sa fi existat o limitare de viteza (inferioara limitei normale pe autostrada), altfel aceasta sanctiune este ilegala si poate fi contestata.
kr0k0dilu
Tare mirat mai sunt sa aflu ca cei mai multi dintre cei ce au scris pe acest topic respecta cu strictete viteza de 130km/h pe autostrada, si mai ales 90km/h in afara localitatilor. Asta, cel putin pe "hartie". Desigur, am luat in considerare si faptul ca n-ar suferi de vreo ipocrizie cronica.
Departe de mine gandul de a instiga la nerespectarea legilor, fiindca sunt deja convins ca scopul lor este unul bine intentionat, desi cam prea generalizat. Adica maximizeaza restrictiile, pentru a viza, si a oferi siguranta, pana si pentru cel mai prost sofer posibil. Totusi, sunt destule portiuni de drum in afara localitatilor pe care o viteza de 120km/h - fata de 90km/h - nu prezinta nici un potential risc pentru un sofer experimentat, altul decat cel de a intalni un radar de politist frustrat.
Cipsu
CITAT (bossake @ 2nd September 2009, 23:05) *
Nici eu nu stiam de chestia asta smile.gif. bine ca am aflat acum... si eu credeam ca se suspenda doar pt +50 peste limita legala pe sectorul respectiv de drum.

Asa stiu si eu, ce dracu?!?
Pana in +50 "beneficiezi" doar de puncte.....
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.