aztec11us
2nd September 2009, 20:43
Salut la toti
cunoastem toti softul acela de XP ce schimba skinul la windows nitel
insa din pacate, remarc ca Style XP nu mai merge pe xp sp3
sper ca ati vazut filmele Resident Evil, cu Umbrella Corporation
daca da, atunci ati vazut si ce meniuri super-slick, super-cool aveau
(ma refer la logo-ul Umbrella pe fiecare fereastra micut intr-un colt cu o mica animatie super, elegant, ferestre cu margini verde electronic, iar fundalul ca un fel de lcd... etc)
in fine, imi e greu sa descriu, dar intelegeti ideea (cei ce ati vazut filmele)
genul de look super tehnologic avansat, si nu doar barele rosii in loc de albastru etc.
exista vreun mod, vreun soft, sa faci vreun sistem de operare (chit ca e XP, Vista, Mac Os, etc etc) sa arate atat de super cool ?
aici ma refer la INTREG look-ul, si nu doar la o amarata de fereastra colorata sau desktop background
inclusiv cu sunetele acelea super cand minimizai/ maximizai/ deschideai video, daca tineti minte din film
multumesc
eiffel
3rd September 2009, 09:51
In principiu la XP se pot face mult mai multe. La Vista nu prea se mai poate face mare lucru.
Problema este ca necesita foarte mult de munca - softuri exista, dar cineva trebuie sa faca toate acele teme, iconuri, sunete...
Ce vezi tu prin filme in principiu nu sunt sisteme de operare - doar poze, unele animate gen flash si cam atat.
Style Xp nu mai suporta SP3 ptr ca nu s-a mai lucrat la el de ani buni. Dar exista Uxtheme patcher si mai nou exista si alta posibilitate - folosirea unui program care creeaza un serviciu ce permite rularea temelor nesemnate, facut de Rafael.
Ptr inlocuirea resurselor - iconuri, imagini, cursoare etc din executabile si dll-uri sau chiar schimbarea dimensiunilor ferestrelor si a pozitionarii butoanelor se foloseste de obicei Resource Hacker, manual sau folosind scripturi ( vezi Xpize ).
Iar sunetele se pot inlocui extrem de usor, pur si simplu sa ai fisierele audio si le selectezi din sounds.
Valerys
3rd September 2009, 09:58
Pentru XP exista Flyakite OSX care schimba foarte multe din resurse, fara a afecta definitiv fisierele respective (am incercat sa-l dezinstales si a mers exact ca inainte). Mi-am amintit de acesta fiindca se zicea de sunete de minimize/maximize si le mai am si acum pe creier (piuitul
)
Pe Linux se pot face o groaza de chestii, poti face un superWindows, superMac, superOZN, orice. Se schimba complet look-ul, efectele, animatiile, sunetele etc.
eiffel
3rd September 2009, 10:26
Flyakite modifica Xp in Mac. Si atat. Plus ca nu a mai fost actualizat din 2006 - posibile probleme cu SP3.
Valerys
3rd September 2009, 10:39
CITAT (eiffel @ 3rd September 2009, 11:26)

Flyakite modifica Xp in Mac. Si atat. Plus ca nu a mai fost actualizat din 2006 - posibile probleme cu SP3.
Da, stiam ca modifica in Mac, dar schimbarea este radicala, asa cum dorea cel de mai sus
Merge perfect pe SP3 cu Uxtheme patcher, singura problema este ca nu mai schimba skinul la Internet Explorer daca e versiune mai noua de 6, si WMP daca este mai nou de 9. Are pana si un skin pentru WinRar inclus, plus multe altele.
aztec11us
4th September 2009, 20:56
CITAT (Valerys @ 3rd September 2009, 11:39)

Da, stiam ca modifica in Mac, dar schimbarea este radicala, asa cum dorea cel de mai sus
Merge perfect pe SP3 cu Uxtheme patcher, singura problema este ca nu mai schimba skinul la Internet Explorer daca e versiune mai noua de 6, si WMP daca este mai nou de 9. Are pana si un skin pentru WinRar inclus, plus multe altele.
multumesc la toti pentru raspunsuri
Valerys ....
daca descarc acel soft ce imi face xp ca mac ul (Flyakite OSX), e usor de instalat si de dezinstalat ?
adica necesita operatiuni mai speciale, afara de cele pt o instalare normala ?
adica trebuie sa fac manevre deosebit (gen editare manuala registri, rebooturi speciale etc?) ?
si cu alte cuvinte, trebuie practic sa pun Flyakite OSX + Uxtheme patcher, corect ?
iar scoaterea lui e usoara ? gen doar dau uninstall (un reboot daca trebuie) si gata ?
si sa inchei.... eu am gasit ceva site-uri cu acele softuri...voi stiti un site cu tutorialul complet pt ele ?
nu am diploma in calcualtoare, mai ales in modificari radicale, dar imi place sa incerc ceva diferit
P.S. poate o sa intrebati .... de ce nu iti iei un mac direct ?
raspunsul e usor ... http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1...d-bump-material
pe scurt, acel site Inquirer dovedeste material, concret, cu analize microscopice, cum o mare parte din laptopurile MacBook Pro au probleme cu placa aia mai puternica (Nvidia 9600) din cauza caldurii, sudurile, pe baza de Plumb, de desfac partial
fizic, chiar daca desfaci laptopul, e invizibil cu ochiul liber, dar se vede pe ecran prin tot felul de erori stupide, gen linii, ecran fata imagine etc
sa nu mai mentionez ca si aici in Ro, am intrebat si garantia e cam ...shady at best ....adica cam indoielnica
adica nu as dori sa dau zeci de milioane (ceea nu ar fi o problema efectiva) pe un aparat si sa stau cu inima stransa, ca imi cedeaza, intelegeti ? 
scuze de scrisul mult
calculatorul meu e Pentium Quad Core 6600, 2 GB DDR, placa grafica ATI Radeon 2850 (stiu ca are 512 DDR 3 si o viteza gen 800 mhz la procesor)
tot ce e nou (inclusiv jocuri intense grafic alde Oblivion, Quake, Riddick etc merg perfect fara sacadari la maxim si pot face usor alt+tab la windows si inapoi)
in timp ce softul arata ca mac, ....se mananca multe resurse ?
va incetini clar ?
sau practic sa misca la fel ca si cand arata xp ?
aztec11us
6th September 2009, 17:46
gata !
mi-am pus acel skin de OS X !
arata wicked !
)
unicul ,,bai'' ...... cand fac drag-and-drop la iconita de Safari pe acel mic dock, nu lanseaza safari de pe acel dock !
ORICE alta aplicatie se lanseaza!
oare de ce ?
Valerys
7th September 2009, 10:04
Scuze ca n-am raspuns, am fost plecat.
Mie mi s-a parut chiar cu acea tema Windows-ul se misca mai rapid, iar desktop-ul este mai ergonomic si ai mai mult spatiu.
Eu nu am folosit dock-ul pentru ca nu imi place.
Tema in sine nu foloseste resurse in plus, dar aplicatiile care au venit cu ea (si care le puteai debifa la instalare), daca le-ai ales pe toate, or sa ia cam 15mb ram.
ear1976
21st September 2009, 23:08
Tune Up Utilities 2009 schimba theme, bootscreen, logon screen etc...merge cu SP3 (2008 stiu ca merge cu SP2, nu am testat cu SP3)
Cursor FX schimba pointerii de mouse (free numai pt. pointeri, pentru efecte si altele vrea parale)
Sunete - se cauta wav-uri pe net...sau se copie de prin jocuri...etc