LensFlare
30th August 2009, 23:26
Am un site in romana si acum 2 saptamani am facut si o sectiune in engleza. Prima oara sectiunea in engleza era de forma site.com/en/ dupa cateva zile m-am razgandit si am facut un subdomeniu en.site.com. De atunci nu mai sunt indexat nici pe domeniul principal nici pe subdomeniu cu toate ca este adaugat continut aproape zilnic. A mai intampinat cineva aceasta problema. Tin sa precizez ca Google Crawler intra in fiecare zi pe site fara sa apara nici o problema, sitemap-ul este de asemenea descarcat zilnic. Site-ul este pe platforma Wordpress destul de bine optimizata SEO. Continutul nou era indexat in maxim 30 de minute.
gamerap
3rd September 2009, 09:33
incearca sa adaugi in webmaster tool si adresa actuala en.site.com si astepti pana primesti aprobarea
.. poate dura 1 saptamana sau mai mult pana esti indexat.
LensFlare
3rd September 2009, 10:55
CITAT (gamerap @ 3rd September 2009, 10:33)

incearca sa adaugi in webmaster tool si adresa actuala en.site.com si astepti pana primesti aprobarea

.. poate dura 1 saptamana sau mai mult pana esti indexat.
A fost adaugat de cand l-am facut. Problema mare e ca nu mai indexeaza domeniul principal site.com de cand am adaugat acel subdomeniu. Pe mine domeniul principal ma intereseaza sa fie indexat. Cred ca singura solutie e sa sterg subdomeniul si sa vad ce se intampla dupa.
ciuly
3rd September 2009, 12:21
proasta idee. schimbarile majore se fac cu cap, si foarte multa grija (adica analiza, intelegerea procesului si implicatiile lui, samd)
problema ta nu e acel subdomeniu. subdomeniul este un site de sine stator in mai toate motoarele de cautare si se comporta ca atare in mai toate aspectele.
problema ta este ca ti-a disparut "site.com/en/ ". si intrebare e: a disparut (404), sau a fost mutat (301)? daca e primul caz, acolo ti problema si va trebui, in al 12-elea ceas, sa bagi 301. daca e al doilea caz, verifica ca intr-adevarse face redirect HTTP 301 si nu alte soiuri de redirect.
in momentul in care faci schimbari majore in continut, motoarele de cautare vor incerca sa analizeze acele schimbari, sa le intepreteze si sa le prelucreze conform rezultatelor. sigru, fiecare motor reactioneaza diferit in termeni de crawling, indexare, afisarea rezultatelor cautarii, dar important de stiu este ca o schimbare majora in continut (si repet continut si nu layout/skin/samd) va duce invariabil la efecte secundare pe masura, daca schimbarile nu sunt facute cu cap.
LensFlare
4th September 2009, 00:56
CITAT (ciuly @ 3rd September 2009, 13:21)

proasta idee. schimbarile majore se fac cu cap, si foarte multa grija (adica analiza, intelegerea procesului si implicatiile lui, samd)
problema ta nu e acel subdomeniu. subdomeniul este un site de sine stator in mai toate motoarele de cautare si se comporta ca atare in mai toate aspectele.
problema ta este ca ti-a disparut "site.com/en/ ". si intrebare e: a disparut (404), sau a fost mutat (301)? daca e primul caz, acolo ti problema si va trebui, in al 12-elea ceas, sa bagi 301. daca e al doilea caz, verifica ca intr-adevarse face redirect HTTP 301 si nu alte soiuri de redirect.
In momentul cand am renuntat la site.com/en/ am dar remove url (l-am scos din Google) din Webmaster Tools
ciuly
4th September 2009, 11:01
n-a fost o idee prea inteleapta. trebuia sa dai 301 la tot site.com/en/ ca tu ai mutat practic continutul. din pct de v al motorului de indexare, ce ai facut tu pracit echivaleaza cu disparitia juma de site. iar daca siteul era maricel, efectele vor fi pe masura. nu stiu cifre la tine, dar imagineaza-ti ca dispar 1000 de pagini dintr-un site de 2000. sau mai real, imagineaza-ti ca mergi la sueprmarket, unde esti obisnuit s aiti iei de toate si brusc jumate din supermarket a disparut. care mai e increderea ta ina cel supermarket? oare de ce au disparut atatea produse? a fost un control si au gasit atatea probleme? etc/etc.
ce mai poti face acuma este sa
- bagi acel 301
- si sa astepti
din moment ce ai scos url-urile din GWT, la google nu mai faci mare branza. in schimb restu motoarelor de cautare o sa priea noua locatie. evident va trebui sa scoti site/com/en/ din robots.txt ca altfel n-ai facut nimic.