QUOTE (mano42 @ 30th August 2009, 14:00)

Daca ar fi asa de important formatarea lor, fiecare producator de telefoane mobile ar include in certifcatul de garantie, si manulalul de utilizare cu litere mari, ingrosate metoda de formatare a bateriilor, ceea ce nu se intimpla, de regula se specifica, ca inainte de utilizarea telefonului, incarcati bateria. PUNCT.
Exact. Nici un producator nu specifica asa ceva in manualul telefonului.
Tot ce se spune in manual e ca bateria isi va imbunatati durata de viata dupa cateva cicluri incarcare\descarcare si doar dupa 3-4 cicluri complete va da randamentul maxim. Nu am formatat niciodata bateriile Li-Ion, chiar daca domnii de la magazin imi spuneau ca trebuie sa il tin cate 12\24 h la incarcat.
Le-am pus in telefon si le-am incarcat normal, atunci cand telefonul m-a atentionat ca s-au descarcat. Dupa cateva incarcari si-au dat drumul
.
De asemenea, am evitat intotdeauna sa incarc telefonul fara motiv. Incercati sa amanati cat mai mult momentul incarcarii.
Cel mai bine e sa incarci cand iti indica el ca e momentul. Cu cat sunt mai multe cicluri de incarcare\descarcare, cu atat acumulatorul isi pierde din fiabilitate.