Laptop Multimedia

Rockrider

Salutare! Ce vreau eu mai exact este un laptop multimedia capabil sa ruleze mai mereu cateva aplicatii mai uzuale pe windows 7 cum ar fi:
-Mozilla Firefox
-RocketDock
-Yahoo Messenger (Nu chiar intotdeauna)
Pe langa astea care vor rula mai mereu as vrea sa poata duce si un Film, un joc gen GTA SA/IV fara sa se blocheze
Pe scurt vreau un laptop decent pe care sa il pot cara dupa mine peste tot intr-un buget de 3000-3300 de lei (Plusez pana la 3500 daca chiar merita investitia)

Pana acum nu am gasit decat laptopul acesta insa acel "Intel Pentium Dual Core" si placa video nu stiu mai nimic despre ele. Adica, pot gasi ceva mai bun in pretul asta? Laptopul respectiv nu ajunge nici in 3000 de lei deci cred ca se poate gasi ceva mai bun.
Marca sa fie de preferat DELL/HP/TOSHIBA. insa nu e batuta in cuie decizia. As vrea sa il cumpar in urmatoarea saptamana, asa ca va rog sa ma ajutati cu sfaturi cat mai multe si cat mai bune va rog.

PS: Care e diferenta intre "intel core 2 duo" si "Intel pentium dual core"?

Multumesc anticipat pt orice raspuns!
rares815
Un Dell Latitude. Procesor bun, e Latitude, seria business a Dell-ului. Astea sunt +-uri. - (minusuri) are placa video integrata si nu spune modelul. Un Lenovo. + la fel ca la Dell. Din cate vad desi are placa video integrata (4500 MHD), are si un slot PCI Express unde poti pune o placa video de care doresti. Dar probabil nu vrei sa mai bagi bani in el. Oricum sare bugetul. Un HP. Procesorul nu difera de celelalte procesoare mentionate mai sus, decat doar prin frecventa. Are o placa video destul de buna HD4330, insa nu stiu daca iti va rula GTA IV fara probleme, dar un SA poate duce si cu detalii mai mari. Alte sugestii ar mai fi: MSI. Nu este pe stoc, insa are procesor si placa video bune. Un Asus. Are procesor bun si placa video la fel. Personal am un Asus si nu mi-as mai cumpara un altul. Un alt Dell. Are procesor extrem de bun in banii astia, placa video difera de cea de la asus dar prin latimea de banda la Asus fiind 128, iar la acest Dell, 64. Un minus foarte mare e rezolutia. Prea mare pentru ecranul de 15,4 inch. Dar daca nu te incomodeaza e ok, dar sa nu te aspteti sa iti ruleze jocurile la rezolutia nativa. Placa video nu face fata. Un alt HP. Singurul minus e ca e renew, si e de 17 inch. In rest are configuratie buna. Acum, dintre toate eu iti recomand primul HP sau daca nu te supara faptul ca e renew, al 2lea este perfect.

Later edit: modelul video card-ului al Latitude-ului este 4500MHD. E integrata insa nu stiu cum se descurca in jocuri.

Rockrider
Multumesc @rares815 pt modelele alese. Exact cum ai spus si tu am intrat initial in cumpana pt cele 3 HP-uri (Primul din postul meu, ProBook-ul si Pavilionul)
Dupa ce mam hotarat ca nu are rost sa il iau asa mare (17") si sa fie Renew (Nu prea ma incanta ideea) am ramas la ultimele 2. Fiecare are plusurile si minusurile lui. Ma incanta ProBook-ul pt faptul ca are Core 2 Duo, dar celalalt are difuzoare Altec Lansing si 4GB de RAM. ProBook-ul are desigur Express card si Cache-ul procesorului mai mare, HDD-ul este de 320 fata de Compaq cu 250 dar care are HDD-ul ala extern de 1 TB. Sunt nedumerit!

Placile video daca nu ma insel sunt cam identice, doar ca una e Nvdia si una ATI...sau ma insel?
rares815
Ia probook-ul recomandat de mine. Are procesor si placa video mai buna, ceea ce conteaza. Pe astea 2 nu le schimbi asa usor. RAM-ului il mai faci un upgrade, si hardul la fel.

Later edit: S-ar putea sa difere la frecvente dar nu foarte mult. Recomand in continuare probook-ul meu din cauza procesorului P7370 care il face praf pe T4200.
Rockrider
Si de DELL-ul asta ce spui? Placa video e mai mare dar memoria ei e mai mica...Procesorul cum e?

LE: Si asta?
rares815
Da. Recomand Dell-ul 1555. P8600 procesor pe 45 nm, 3 mb cache, 2,4 GHz si placa video HD4570. O sa ti se potriveasca de minune. Nu vei regreta ca il cumperi.
Rockrider
In cazul asta cred ca DELL e alesul, astept insa alte sugestii daca cineva mai are vreun model de aratat.
La 3 ani garantie, cred ca asta e alesul!

Rockrider
O intrebare putin Offtopic: Magazinul CEL este de incredere? Pentru ca strict aceasta configuratie nu am gasito decat pe Emag la 3500 de lei, aici e 3200
rares815
Sa-ti zic sincer, nu stiu cine mai ofera 3 ani garantie in afara de Dell. Poate Toshiba dar iti da 2 ani garantie si dupaia cumperi extensia de garantie.
bogdanozaurus

CITAT (Rockrider @ 29th August 2009, 12:35) *
O intrebare putin Offtopic: Magazinul CEL este de incredere? Pentru ca strict aceasta configuratie nu am gasito decat pe Emag la 3500 de lei, aici e 3200

am prieteni care au cumparat de acolo si a fost ok. dar..:nu au apelat la garantie. vezi ca preturi bune (si servicii ok) au si bettershop.ro. sfat: comanda on-line dar mergi la showroom ptr a lua laptopul....
Rockrider
De mers la showroom voi merge sigur sa il ridic. Problema este ca am dat si peste un HP Pavilion DV6 cu 3GB de ram si in rest cam aceias configuratie la 3600 de lei. Atata tot ca HP-ul arata super...nici dell-ul nu lasa de dorit dar parca ma atrage mai mult ala. 2 ani garantie insa.....si pretul mai mare.....ramane sa ma mai gandesc dar cred ca tot dell-ul e alesul

LE: Miam revenit, tot dell-ul e pe primul loc. De cumparat cred ca il voi cumpara de la CEL iar de garantie sper sa nu am nici eu nevoie sa apelez. Laptopul meu de acuma e tot un DELL, Latitude 100L Series iar desktopul de pe care scriu acum tot DELL si nu am avut probleme cu ele niciodata
rares815
Ne arati si configuratia HP-ului care l-ai gasit biggrin.gif ?
Rockrider
Daca as gasio, tias aratao numai ca lam vazut intrun magazin Flanco din Cora...asa ca nu am de unde so arat.
Insa daca gasiti vreun DV6 care sa merite nu ezitati sa ma anuntati...ajung si in 3500-3600 (MAXIM ca deja strang cureaua) daca MERITA
Saptamana viitoare trebuie sa-l cumpar...
Rockrider
Maine ma duc sa mai studiez si pe la Media Galaxy, Domo, Flanco si alti retaileri sa vad ce laptopuri mai au, deocamdata am gasit astea 2:
http://www.emag.ro/compare?cat=91&m0=9...4&p1=120254
Dell-ul castiga detasat la procesor (si prin faptul ca intel mie mai familiar dar si tehnic) iar la jocuri HP-ul. Design-ul dell-ului e totusi mai normal (nu-mi place albastrul ala cu alb nici sa ma omori)
Acum intrebarea e ce se va resimti mai tare ca diferenta? Placa video sau Procesorul?
TimeWriter
Diferența de performanță între cele două plăci video e destul de mare (~30%), dar Dell-ul are procesor mai performant, are 3 ani garanție, sunet analog 5.1, e mai ușor...
Rockrider
Stiti cumva daca DELL-ul asta poate fi comandat si pe culoarea asta de aici la noi?: http://www.youtube.com/watch?v=TyDACob0c9M
Cu negrul acela mat parca iti da o senzatie de plastic ieftin (mam jucat cu el la un flanco)...asa arata si mai bine.
Daca as putea lua un DV6 pe negru cu dotarile dell-ului si pretul de 3500-3600 as fi cel mai fericit...insa nu am gasit pana acum

Cred ca pana la urma o sa raman la dell...
Rockrider
Intr-un final ma hotarasem pe acel dell si intrasem pe emag sa il comand (CEL au spus ca nu au pe stoc) cand deodata ma suna un bun prieten care vine din germania si a gasit HP-ul asta + o Geanta cadou la 3000 de lei din care o sa-i mai cumpar o extensie de RAM de 2/4 GB (Ma puteti sfatui de unde si ce firma?) si asta e ultima decizie. L-a si cumparat si vine cu el maine sau poimaine cel tarziu in tara
Rockrider
De miercurea trecuta il am si tastez de pe el acum. Prima impresie? Materialele folosite sunt de o calitate exceptionala, butoanele touch se comporta perfect iar tastatura este super ergonomica si are si tastatura numerica printre altele. Bateria in FULL LOAD ma tine 2 ore si pe "Recomandat de HP" aproape 3. Telecomanda HP se comporta ok numai ca senzorul infrared e undeva in fata si nu poate fi manevrat din dreapta spre exemplu (Ca la TV, trebuie tinuta in dreptul senzorului). Daca erau baieti destepti o faceau bluetooth dar na...
Difuzoarele sunt absolut superbe! Se aud chiar tare pt un laptop si au bassul bine definit.
Windows Vista este...extrem de idiot! Nu stiu celelalte versiuni da acest Home Basic se actualizeaza in fiecare zi si ma tot freaca cu restarturile de la updateuri. Saptamana asta o sa pun windows 7 cum miam dorit de la inceput biggrin.gif
Per total ii dau nota 9,5/10 si asta din cauza SO-lui si ca are doar 3GB de RAM...astea se vor rezolva in timp.

Vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa ma decid!
Cu Respect,
Rockrider
rares815
Sa te folosesti de el la maxim, doar ca as fi ales Dell-ul chiar daca era putin mai scump.
julia_kitty
QUOTE (Rockrider @ 22nd September 2009, 07:52) *
De miercurea trecuta il am si tastez de pe el acum. Prima impresie? Materialele folosite sunt de o calitate exceptionala, butoanele touch se comporta perfect iar tastatura este super ergonomica si are si tastatura numerica printre altele. Bateria in FULL LOAD ma tine 2 ore si pe "Recomandat de HP" aproape 3. Telecomanda HP se comporta ok numai ca senzorul infrared e undeva in fata si nu poate fi manevrat din dreapta spre exemplu (Ca la TV, trebuie tinuta in dreptul senzorului). Daca erau baieti destepti o faceau bluetooth dar na...
Difuzoarele sunt absolut superbe! Se aud chiar tare pt un laptop si au bassul bine definit.
Windows Vista este...extrem de idiot! Nu stiu celelalte versiuni da acest Home Basic se actualizeaza in fiecare zi si ma tot freaca cu restarturile de la updateuri. Saptamana asta o sa pun windows 7 cum miam dorit de la inceput biggrin.gif
Per total ii dau nota 9,5/10 si asta din cauza SO-lui si ca are doar 3GB de RAM...astea se vor rezolva in timp.

Vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au ajutat sa ma decid!
Cu Respect,
Rockrider

Vista Basic e cea mai slabă versiune de Vista. Eu am Home Premium (e preinstalat) și nu am probleme cu el. Deși vroiam Ultimate, când am cumpărat laptopul meu nu exista versiunea Ultimate pe laptopurile Toshiba Satellite. Treci pe 7 sau puneți o altă versiune de Vista. Vei constata diferențele. Acum.. în legătură cu laptopul HP Pavillion DV6, are un design superb dar eu personal sunt cam dezamăgită de performanță. Sper să nu fie și cazul tău. Să-l folosești cu plăcere și să te bucuri la maxim de el.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.