Florin64x
28th August 2009, 21:19
ce parere aveti despre acest cablu coaxial > Cablu Well CX-S 10.0

Coaxial-Coaxial, Tata-Mama,
Lungime 10 m
este bun pentru un circuit de apartament de cablu tv utilizat la televiziune digitala , analogica si internet? il folosesc de la intrarea cablului in apartament pana la televizor
mister_rf
28th August 2009, 21:27
O parere proasta...
Pot sa sterg si link-ul catre faimosul magazin?
Florin64x
28th August 2009, 21:28
dezvolta
mister_rf
28th August 2009, 22:18
Cel mai bun argument este un cutter. Se taie cablul si se analizeaza in sectiune. Se observa ca este de 2 lei. Ecranare zero.
Pentru instalatiile fixe se poate folosi cablul cumparat la metru de la magazinele de specialitate, macar acolo ai posibilitatea sa alegi unul cu ecranare corecta.
Florin64x
28th August 2009, 22:21
Cablu coaxial RG6

Culoare alb
Miez CCS
Tresa Al
acesta ar fi bun?
l-am gasit la un magazin de specialitate telecomunicatii
mister_rf
28th August 2009, 22:23
Din fotografie se observa ecranarea dubla si cu folie de aluminiu. Pentru aplicatiile CATV este perfect.
Florin64x
28th August 2009, 22:25
QUOTE (mister_rf @ 28th August 2009, 23:23)

Din fotografie se observa ecranarea dubla si cu folie de aluminiu. Pentru aplicatiile CATV este perfect.
multumesc . o sa mearga excelent cred cu o mufa sertizata cu cauciuc protector
SuperDuper
29th August 2009, 04:13
O sa fie cam greu cu sertizarea (daca nu ai scula potrivita), si este mult mai rigid. Dar este clar mai bun decat celalalt. Personal sunt adeptul RG6 in distributie, dar tronsonul final recomand sa fie cu RG59, cat mai scurt, nu 10m - este mai flexibil si nu forteaza cablajul TV.
Florin64x
29th August 2009, 14:24
are ceva daca miezul e CCS ? fiindca cablul acela este cu Miez CCS
mister_rf
29th August 2009, 14:38
Era ideal sa fie BC=bare copper -cupru pur, dar e mai scump.
Copper clad steel = CCS-fir de otel acoperit cu o depunere de Cupru
Pentru distante mici nu se vad diferente
Bimetallic wire is composed of two metals, such as copper and steel, in a single
composite conductor. Historically, solid copper has been used in many applications but
with the higher cost of copper, people are searching for an alternative material. Bimetallic
wire is a suitable alternative that costs less and guarantees better conductivity.
Copper clad steel (CCS) is produced by metallurgically bonding copper to a steel wire
core. CCS encompasses the benefits from both copper and steel giving the product
strength and corrosion-resistance. The process temperature and pressure ensure a uniformly
bonded and tightly adherent copper coating. The nominal thickness of copper is
18% of the radius of the wire. Bimetallic wire is readily drawn to small diameter sizes.
There are many applications for this product where added strength compared to solid
copper is required, and where the corrosion resistance of copper is also preferred.
Industries that benefit from using bimetallic wire include telecommunications, automotive,
military, utilities and geophysical to name a few. Various applications include ground wires
and mats, tracer wire, telephone or coaxial drop wire, electronic components, radio frequency
shielding, building wire, magnet wire, automotive wiring harnesses and wind turbines.
Copper clad steel can be used in many other applications as an alternative solution
to using solid copper
Florin64x
29th August 2009, 14:38
ok eu cam 12 metri. o sa il folosesc
mister_rf
29th August 2009, 14:42
Electric se comporta similar unui cablu de cupru pur de la 5Mhz in sus. Singura problema este ca va fi mai rigid.
Florin64x
29th August 2009, 14:49
QUOTE (mister_rf @ 29th August 2009, 15:42)

Electric se comporta similar unui cablu de cupru pur de la 5Mhz in sus. Singura problema este ca va fi mai rigid.
deci e lafel de performant pe distanta de 12 metri ca un cablu de cupru cu tresa de cupru si folie de cupru
Florin64x
29th August 2009, 17:00
eu am testat un fir si cred ca nu era bine ecranat.
am bagat firul in tv ... are cam 10-11 m apoi m-am uitat pe frecventele operatorului de cablu ... si am vazut pureci deformati pe anumite canale... cu linii si bruiaje... chiar daca firul la capatul celalat era izolat... sa inteleg ca nu era bine ecranat.. si absorbea ce prindea din aer? fiindca daca scoteam firul din tv toate canalele se vedeau cu pureci normali
Florin64x
30th August 2009, 17:19
deci e adevarat ce spun ... asa se explica acest fenomen?
mister_rf
30th August 2009, 17:47
Ecranarea nu este 100%. Semnalul foarte slab receptionat se datoreaza si modului cum se comporta conductorul extern ca o antena. Deoarece legatura la masa nu este perfecta (intre cablu si selector) o parte infima de semnal trece din ecran catre intrare prin capatul pus in scurtcircuit in loc sa se duca catre masa.
Practic la un semnal corect pe cablul CATV aceste perturbatii nu se observa (intra in functiune RAA si pe ansamblu scade amplificarea).
Florin64x
30th August 2009, 18:10
semnalul e bun ... numai ca , cablul nu e ecranat cum trebuie ... si apar bruiaje chiar daca nu il conectez la celalat capat...
mister_rf
30th August 2009, 18:12
Apar interferente pe semnal sau fara acesta? Cablul este conectat la reteaua CATV?
Florin64x
30th August 2009, 18:14
QUOTE (mister_rf @ 30th August 2009, 19:12)

Apar interferente pe semnal sau fara acesta? Cablul este conectat la reteaua CATV?
conectez cablul decat la tv ... la celalat capat il izolez.. pe tv apar pe anumite canale ... interferente... bruiaje.. ( canalele sunt frecventele unui operator de cablu tv ) sa inteleg ca nu are ecranaj bun?
daca scot cablul din tv... toate canalele sunt lafel cu pureci perfecti fara bruiaje
PS; aceste bruiaje apar si cu cablul conectat la reteaua catv... dar am vrut sa testez sa vad daca e de la mine sau de la retea
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.