ag-master
25th August 2009, 16:33
Salut, am o intrebare tembela: la un radio cd auto, daca in FM e foarte ok, iar cand comut pe AM (in Bucuresti) pe medii sau pe lungi, si nu prind nimic, decat fluieraturi, e defect tunerul? Sorry daca am postat gresit!
Zvartoshu
25th August 2009, 17:03
antena de fm si cea de am au ceva legat gresit , ori o masa cu caroseria ,d eoarece la AM trebuie si antena externa si cea de pe caroserie sa fie in perfecta stare .
Revizuieste postul unde ai scris TEMBELA pana nu intru eu in el.
Shieu
25th August 2009, 17:05
Par a fi bruiaje si eu pateam asta cand tineam radioul langa calculator.
ag-master
25th August 2009, 18:15
CITAT (Zvartoshu @ 25th August 2009, 17:03)

Revizuieste postul unde ai scris TEMBELA pana nu intru eu in el.
L-as revizui, doar ca nu vad vreun buton "edit"...
Referitor la subiect, acel cdplayer auto e al cuiva de la care vreau sa-l cumpar, e vorba de un Kenwood, si l-as lua tocmai pe considerentul ca fata de al meu, are lungi si medii, care ma mai ajuta cand sunt plecat la pescuit pe diferite coclauri, faza e ca l-a comutat pe AM si n-am reusit sa prindem vreun post, de-aia intreb, daca pe FM merge brici, e posibil sa fie ceva dus pe partea de AM? Si, by the way, ne-am uitat pe spatele aparatului, are o singura mufa de antena, nu vreuna separat pentru AM.
Zvartoshu
25th August 2009, 20:47
corect , schema AM si FM sunt pe aceeasi mufa , undava e ceva ce nu e repsectat , ori prea mica antena de fm ori ceva legat de masa cu caroseria de la radio . se stie ca unele radiouri au masa intre caroseria aparatului intrerupta ca sa faca legatura cu cheia si contactul auto , unele au pe power antena dar la + eh uneva la masa aia tre sa fie cava legat de groundul de AM .. pana nu vad legaturile interne nu imi dau seama
ag-master
25th August 2009, 20:50
Mda... am omis acest aspect, al impamantarii (masa). Cand ne-am uitat pe spatele aparatului, avea intr-adevar o iesire "ground" parca, la care nu era legat nimic. Oare a asa important in AM ca aparatul sa aibe masa/impamantarea? Ar putea fi asta cauza?
Zvartoshu
26th August 2009, 02:04
masa si antena externa la AM , am o droaie de aparate de radio auto si numai blaupunkt 6124 are chichitza ta aia , eh la mine daca nu fac scurt intre masa de la caroserie + ground + mufa nu pleaca M LW in putere maxima de receptie .
ag-master
26th August 2009, 07:28
Merci frumos, am sa incerc cu impamantare - apropo, pe ce vrecventa sa dau pe medii pentru proba?
Shieu
26th August 2009, 09:43
Da pe 855 KHZ sau pe 603 Khz
ag-master
26th August 2009, 10:00
Merci frumos amandorura! Toate bune!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.