Problema cu asigurarea

alxemanuel

Am primit o masina de la un prieten sa ma folosesc de ea cateva luni , el o are de la un unchi care este decedat , in certificatul de inmatriculare este trecut unchiul sau ( decedatu).
Am fost sa fac asigurarea ca expirase si nimeni nu vrea sa o faca , toti imi cer CNP-ul proprietarului masinii si fara nu se poate .
Care ar fi cea mai simpla solutie? Mentionez ca sotia decedatului traieste
SirLaurentiu
Pai in mod normal, sotia decedatului, ar trebui sa apara acum in actele masinii, se ia in considerare ca a ramas mostenire chiar daca decedatul nu a facut testament, deoarece este prima ruda care are acces la bunurile acestuia.
Deci, dupa ce treceti masina pe numele sotiei decedatului, ea poate s`o vanda mai departe, sau sa faca acte, sau sa se prezinte cu ea la rar, etc etc.
Practic, acum esti un pic in imposibilitatea de a folosi masina, pana nu se face aceasta succesiune.

bolovan
Mergi cu CNP-ul decedatului si se rezolva.
Nu-i obligatoriu sa treci masina pe numele mostenitoriilor...ca sa poti sa-i faci asigurare.
Singurul ce nu se poate fara succesiune: vinzare, inchiriere, donatie etc.
alxemanuel
multumesc , intradevar dupa ce am dat cateva telefoane am rezolvat , astazi ma duc sa o fac , se poate biggrin.gif
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.