CITAT (DayDreamer @ 25th August 2009, 15:59)

Si cine e chimistul-sef? Care e sursa primordiala? tu observi sau iti dai cu parerea pe baza unor observatii anterioare, dar nu identifici sursa. Evident ca si noi credem in tabelul lui Mendeleev, insa ne mai punem si intrebari: care este sursa primordiala a xenonului? Dar a heliului? Si degeaba incerci sa gasesti unele radacini, radacina primordiala nu o vei gasi in stiinta actuala, in ceea ce deja se cunoaste, deoarece tinde spre infinit, poate sunt piste care duc spre un adevar, insa niciuna nu poate contesta existenta unui Creator, nici macar teoria big-bang-ului, nimic. infinitul trebuie sa aiba un inceput(cauza-efect intotdeauna), deci e clar ca finalmente se ajunge la certitudinea actului de creatie. Si daca exista un creator...de ce sa nu se fi relevat, inclusiv prin unele carti puse la dispozitia creaturilor, subtil, fara sa le influenteze liberul arbitru, fiindca altfel...poate s-ar plictisi? Cert e ca a putut si asa a si facut. Si la fel cum exista istoria automobilelor sau a ceaiurilor, asa exista si istoria Lui Dumnezeu, parte din ea o ai si tu acasa, dar o ignori din egoism, narcisism, iubire de sine(nu e atac la persoana, ci la perceptia f des intalnita). Si da, daca ne nasteam pe o insula, puteam simti existenta unui creator, dpdvd al crestinismului, un om care s-a nascut pe o insula si a murit fara sa auda de Iisus poate dobandi mantuirea, mai greu e cu noi, cei care am auzit deja. Aceeasi poveste si cu adeptii altor religii, insa cand o sa ajungi la stadiul in care vei studia elementele comune din religii, felul in care civilizatia s-a cladit umar la umar cu ele, mai vorbim. Deocamdata, ramai cu bine, impreuna cu abordarea ta puerila. Doamne ajuta.
Prietene , eu nu contest existenta unui inceput , unor forte supreme care au generat existenta noastra , nu nu, ci doar atrag atentia ca toata aceasta poveste puerila, copilareasca si jignitoare la adresa perceptiei umane nu imi poate starni nici un fel de convingere de a crede in ea. Ce nu intelegi este ca eu nu contest ..eu nu cred.
Referitor la scrierea Bibliei, aceasta s-a facut incepand cu 120 dupa Hristos. Explicatiile le ai in raspunsul dat de mine(redactarile Bibliei de-a lungul timpului raportate la evolutia perceptiei oamenilor)