Deputații din Comisia de Apărare cer comisie de anchetă în cazul "Mircea Băsescu"
Pagini: 1, 2, 3

Basarab

Deputații din Comisia de Apărare vor solicita înființarea unei comisii de anchetă pentru să verifice toate contractele încheiate de MApN în ultimii ani
și firma DesintCo, din care face parte fratele președintelui, Mircea Băsescu, a declarat, pentru NewsIn, deputatul Mihăiță Calimente.

"Vom solicita înființarea comisiei de anchetă, la nivelul Parlamentului, săptămâna viitoare sau când va începe sesiunea parlamentară, adică la 1 septembrie", a precizat Calimente.

Deputatul PNL este de părere că toate firmele care desfășoară activități în domeniul armamentului ar trebui înregistrate la comisiile de specialitate din Parlament. "Sunt mai multe firme care se ocupă cu așa ceva și ar trebui să fie înregistrate la comisiile de apărare din Camera Deputaților sau din Senat, pentru a se ști care sunt aceste firme ce fac asemenea operațiuni", a spus Mihăiță Calimente.

De asemenea, Calimente a afirmat că "ar trebui să fie anchetate și alte lucruri la care nu s-a primit până acum răspuns: achiziția avioanelor multirol, afacerea transportorului amfibiu blindat sau fregatele", a mai declarat deputatul PNL.

Foștii miniștri ai Apărării, Gheorghe Tinca și Teodor Meleșcanu, susțin că este imposibil ca serviciul de informații al Armatei române să nu fi avut cunoștință despre activitatea societății DesintCo, unde este acționar fratele președintelui, Mircea Băsescu, conform Realitatea TV.

Președintele Traian Băsescu se află într-un conflict de interese, pentru că fratele său este jucător în industria de armament, potrivit ziarului Bursa. Jurnaliști de la Bursa au scris că, de două luni, Mircea Băsescu s-a asociat cu șefii industriei de apărare, dar și cu reprezentanții unor mari companii americane din industria de armament și tehnică militar?, unde activeaz? în prezent chiar foști înalți ofițeri NATO și US Army.

Ca președinte al României, Traian Băsescu este și șeful Consiliului Suprem de Apărare a Țării, organism care aprobă, printre altele, și programele de achiziții cu armament și tehnică militară ale Ministerului Apărării Naționale.

De două luni, fratele său, Mircea Băsescu, s-a asociat cu șefii industriei noastre de apărare dar și cu reprezentanții unor mari companii americane din industria de armament și tehnică militară, unde activează în prezent chiar foști înalți ofițeri NATO și US Army.

Ziariștii de la Bursa spun că astfel, o agenție de turism din Ilfov, s-a transformat peste noapte într-o posibilă platformă pentru una dintre cele mai mari afaceri din România: modernizarea Armatei Române.

Aurel Cazacu, în prezent director în Ministerul Economiei, a declarat la Realitatea TV că o va retrage pe fiica sa din afacere.
"Când Oiță a considerat să-mi spună că vrea să introducă și firma fiicei mele în ceva legat de programul Grifon, eu am spus imediat că fata mea iese de acolo, pentru că apărea un conflict de interese", a afirmat Cazacu.

Băsescu regretă și râde de implicarea fratelui în afaceri "dubioase"

Roxana Preda
Vineri, 21 August 2009

Gravele dezvăluiri legate de implicarea fratelui președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, în afaceri cu armanent l-au făcut astăzi pe șeful statului să iasă cu un mesaj public, în care precizează că regretă situația creată și îi cere fratelui său să renunțe imediat la calitatea de acționar al firmei respective.

"De adversari, de dușmani te poți apăra, dar e extrem de greu să te aperi de propriul frate", a comentat el. Râzând, șeful statului a mai spus că ar putea să nu mai candideze dacă fratele său se mai "bagă" în "afaceri dubioase".

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului, care este și șeful armatei române, susține că nu știa de implicarea fratelui său în astfel de afaceri și a aflat din presă, mulțumind mass media pentru aceste dezvăluiri.

"Șeful statului mulțumește mass media pentru semnalarea acestui caz și regretă situația creată", se arată în comunicat.

Dacă în cazul altor situații controversate legate de membrii familiei sale, șeful statului nu a luat atitudine, acum, în premieră, Administrația Prezidențială a dat un comunicat de presă prin care se arată că acesta regretă.

"Președintele Traian Băsescu regretă că un membru al familiei sale este acționar al unei firme cu activități legate de domeniul militar", se arată în comunicat.

Președintele a primit asigurări că firma nu a fost implicată în contracte cu produse militare și i-a solicitat "domnului" Mircea Băsescu să renunțe imediat la calitatea de acționar în respectiva firmă, mai precizează sursa citată.

"Nu mi-e de imagine, mă afectează ca om"

În vreme ce presa primea comunicate și mulțumiri din partea Administrației Prezidențiale, președintele se plimba, din nou, prin teritoriu, vorbind despre sinistrații din județul Botoșani și informatizarea școlilor. Altădată, președintele se grăbea să programeze declarații de presă, în cadrul unor ieșiri publice extrem de mediatizate, pentru a lumina opinia publică în legătură cu abuzurile Guvernului, acuzat că este aservit grupurilor de interese.

Astăzi, în contextul unor informațiilor care arată că șeful statului se află într-un grav conflict de interese, din cauza afacerilor cu armament ale fratelui său, Băsescu a preferat, inițial, să lanseze doar comunicate de presă și să își continue vizitele din teritoriu.

În cele din urmă, președintele a găsit de cuviință să comenteze situația. Râzând, el a spus că ar putea să nu mai candideze, dacă fratele său continuă în același stil. "Eu spun pur și simplu că nu m-am decis încă..( dacă voi candida sau nu, nr) Să știți că dacă frate-miu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez", a declarat el, în timpul vizitei din acestă dimineață în județul Botoșani.

" De adversari, de dușmani te poți apăra, dar e extrem de greu să te aperi de propriul frate. .. Nu mi-e de imagine.. Mă afectează ca om, pur și simplu..", a mai comentat el.

Băsescu a mai susținut că a aflat azi-noapte despre acest caz și că, dacă fratele său l-ar fi informat în timp util ce intenții are, l-ar fi sfătuit să nu se implice în afacerea în cauză. Întrebat dacă își va renega fratele, Băsescu a zâmbit și i-a transmis reporterului: "tu ai face asta?".

A fi fratele președintelui implică și riscuri

Vicepreședintele PNL Varujan Vosganian i-a cerut lui Băsescu să le transmită membrilor familiei sale că a avea un frate sau tată președinte nu presupune doar avantaje, ci și riscuri pe care trebuie să și le asume.

"Rugămintea mea este să tratați cu mai multă seriozitate, să spuneți colaboratorilor dumneavoastră să nu-și mai uite pungile cu ciubucuri prin restaurante, să spuneți miniștrilor dumneavoastră să guverneze țara, și nu campaniile electorale, și să nu se ocupe cu lipitul afișelor, și, firește, să spuneți membrilor dvs de familie să știe că a avea un frate sau un tată președinte, presupune, dincolo de toate avantajele, și anumite riscuri, precarități pe care de dragul acestui popor ar trebui să și le asume", i-a transmis Vosganian lui Băsescu.

Fiecare face ce vrea, când vrea

Fratele președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, s-a asociat cu șefii industriei de apărare într-o firmă de tehnică militară, asociații săi așteptând deschiderea ușii de la Cotroceni pentru mari contracte.

Cu o participație de 30% Mircea Băsescu este, de două luni, cel mai proaspăt acționar al firmei Defence Security and Intelligence Co, alături de generalul ? Ion Eftimie Sandu (5%), fost locțiitor al Departamentului Arme din Ministerul Apărării, de Maria Cazacu (5%), fiica lui Aurel Cazacu, directorul Direcției de Apărare din Ministerul Economiei. Ceilalți doi, cu câte 30% , sunt Romeo Oiță și Grigore Geamănu. Potrivit ziarului ?Bursa?, firma a rezultat dintr-o societate cu profil turistic din Ilfov.

După dezvălurile din presă, Mircea Băsescu a intervenit la Antena 3 pentru precizări despre firma respectivă, firmă care, potrivit unuia dintre acționari are în vedere inclusiv consultanță pentru modernizarea fregatelor, afacere estimată la 500 de milioane de euro.

Chestionat în legătură cu afacerea respectivă și conflictul de interese în care îl plasează pe șeful statului, Mircea Băsescu a avut, din nou, o ieșire agresivă.

"Cum adică nu pot face ce vreau în țara asta? Cine vă credeți dumneavoastră? În țara asta există o Constituție și fiecare poate face ce vrea. Și pentru ceea ce face, răspunde în fața legii. Fiecare face ce vrea, când vrea", a comentat el.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...dubioasequot-/#
tictacseb
pe cine vor pune in comisie? Tot pe ratatul ala de orban? Mai pun de o executie politica in stilul elena udrea?

Tom_Cat
Acum si PNL-ul exagereaza. E drept, intentie a fost , sau nu. Nu se poate dovedii acest lucru, pentru ca din punct de vedere legal, firma doar a fost infiintata, nu a apucat sa desfasoare niciun contract.

Daca tot vor sa ancheteze ceva, nu pe Mircea Basescu trebuie, ci pe generalul acela ca a si demisionat.

In rest vorba multa si demagogie.
stalnet1
CITAT (Tom_Cat @ 23rd August 2009, 10:15) *
Acum si PNL-ul exagereaza. E drept, intentie a fost , sau nu. Nu se poate dovedii acest lucru, pentru ca din punct de vedere legal, firma doar a fost infiintata, nu a apucat sa desfasoare niciun contract.

Daca tot vor sa ancheteze ceva, nu pe Mircea Basescu trebuie, ci pe generalul acela ca a si demisionat.

In rest vorba multa si demagogie.

base primeste ce a meritat !
nu-i mai luati partea de aiurea ! la rindul lui a frecat pe cine a vrut cum a vrut!
Sa nu-mi spui ca erau corupti ca nu tine
gigel de hohențolărn
mă unii sunt de-a dreptu scrintiți la cap. a ieșit omu public și a declarat ce-a declarat. au ieșit ăia din firmele respective. și basta.
în loc s-o înfunde-n beci pe riți și udrea ăștia-ș pierd vremea cu toate căcaturile.
da-n fine, presa latră că nu-i așa, e câinele de pază al căcatului ăsta de țară.
alice_2009
Mircea, Crin, Radu, Sorin, careva pe-acolo?
Azi nu am auzit nici o opinie a vreunui contra-candidat la ce păți Traian Băsescu. De la Crin nici nu aveam pretenție, că doar omul se reface după ce în 7 zile a vorbit de două ori în public și e epuizat săracul de atâta efort. Radu oricum nu e băgat în seamă de mass-media și chiar dacă o fi spus ceva, nu l-a auzit nimeni. Dar Mircea ce scuză are? Îl așteaptă pe Sorin?
(de Cristian Banu | 21 August, 2009)
Click pentru a vizualiza atașamentul Au intors armele laugh.gif
Si daca mai era vreun dubiu despre ce se intampla, "Basescu se delimiteaza…”
Click pentru a vizualiza atașamentul Detalii aici, aici si aici.

Declarația prezidențială în urma căreia nu s-a sesizat nimeni

"Sigur, domnul Vantu, pe ultima suta a guvernarii Tariceanu a reusit sa traga un tun, de vreo 60 de milioane de euro, dar sa speram ca institutiile statului vor recupera aceati bani, o rambursare ilegala de TVA."
(Traian Băsescu, iunie 2009)
Pierde_verile
Dacă adversarul politic greșește te folosești de greșeala lui, dar în respect față de adevăr, nu acuzi mincinos. Dacă cineva este nevoit să cumpere, ceri un preț mare, dar nu jecmănești, ai un respecct pentru valoarea economică reală.

Țiganii nu au respect pentru adevăr și decență față de valoarea reală. Ei caută „să te facă”, cu minciuni, țepe față de privați și tunuri față de stat. Basarab acționează astfel.

Kokoshmare
CITAT (Tom_Cat @ 23rd August 2009, 12:15) *

Unde scrie ca o comisie parlamentara de ancheta poate sa "ancheteze" un cetatean fara nici o demnitate publica pentru o fapta care nu s-a produs ?

Macar de ar citi astea vechiul meu prof V.Stan aka laptop-man.
tomaso
CITAT (Kokoshmare @ 23rd August 2009, 16:35) *
Unde scrie ca o comisie parlamentara de ancheta poate sa "ancheteze" un cetatean fara nici o demnitate publica pentru o fapta care nu s-a produs ?

Macar de ar citi astea vechiul meu prof V.Stan aka laptop-man.

Nu scrie niciunde, dar au motiv să se lege de Băsescu.
Nu m-ar mira foarte tare dacă ar fi o înscenare, așa cum și lui Constantinescu au încercat să îi însceneze faza cu tirul de țigări la Cotroceni.
Oricum, două săptămâni, antenele securiștilor ( realitatea included ) au un motiv de pedalat.

Acum există și reversul.
oamenii să spună, hai bre, mințiți și voi mai cu talent ...
fanariotul

S-a infiintat Comisia ?

Hai, ca nu mai am rabdare... biggrin.gif

P.S. Mai cocos, vezi ca si jihadu martirizat pe altarul portocaliu afirma ca a studiat cu V. Stan pe vremea cand il chema allyn si ceva; poate ati fost colegi, cine stie... w00t.gif
Kokoshmare
CITAT (fanariotul @ 25th August 2009, 14:06) *
S-a infiintat Comisia ?

Hai, ca nu mai am rabdare... biggrin.gif

P.S. Mai cocos, vezi ca si jihadu martirizat pe altarul portocaliu afirma ca a studiat cu V. Stan pe vremea cand il chema allyn si ceva; poate ati fost colegi, cine stie... w00t.gif

Spre deosebire de el eu pot sa afirm cu docomente in mana ca am studiat cu Stan la Fac de Istorie 1997-2001 si Centrul de Relatii Euro-Atlantice 2002-2004. Lasand la o parte derapajele lui de la Antena 3 oricine il cunoaste pe prof ramane impresionat de cantitatea de informatii pe care o aduna ca sa-si probeze o afirmatie.
Delano
CITAT (Pierde_verile @ 23rd August 2009, 15:59) *
Țiganii nu au respect pentru adevăr și decență față de valoarea reală. Ei caută „să te facă”, cu minciuni, țepe față de privați și tunuri față de stat.

La tunurile date de pedelei te referi ? La solidaritatea lor tiganeasca?

CITAT (tomaso @ 23rd August 2009, 16:42) *
Nu scrie niciunde, dar au motiv să se lege de Băsescu.
Nu m-ar mira foarte tare dacă ar fi o înscenare, așa cum și lui Constantinescu au încercat să îi însceneze faza cu tirul de țigări la Cotroceni.
Oricum, două săptămâni, antenele securiștilor ( realitatea included ) au un motiv de pedalat.

Acum există și reversul.
oamenii să spună, hai bre, mințiți și voi mai cu talent ...

Asa e tomy, cand e vorba de Baselu', e o inscenare, un motiv minor. Cand e vorba de altii, e ceva grav, deja demonstrat laugh.gif
tictacseb
poate afla astia ce naiba s-a intamplat cu aia 2000 de miliarde de euro (furati de basescu)de care vorbeau cei de la antene la tv si motanul pe forum.. laugh.gif
denverash
ce sa faca si ei, doar vin alegerile, toti se dau eroi acum
Cutzu
CITAT (gigel de hohențolărn @ 23rd August 2009, 12:52) *
mă unii sunt de-a dreptu scrintiți la cap. a ieșit omu public și a declarat ce-a declarat. au ieșit ăia din firmele respective. și basta.
în loc s-o înfunde-n beci pe riți și udrea ăștia-ș pierd vremea cu toate căcaturile.
da-n fine, presa latră că nu-i așa, e câinele de pază al căcatului ăsta de țară.

pana acum trebuiau clarificate cazurile ridzi si udrea, adica la puscarie amandoua, sau excluderea din parlament, daca au imunitate, plus excluderea elenei basescu din PE, in campania de promovare s-au dus banii

eeu vreau sa cada tot, sa intre romania in blocaj financiar, sa urle lumea de foame, sa vad eu in gura carui parlamentar se mai uita, ca nici unul nu e curat
ai drq se cerceteaza intre ei si nici unu` nu face puscarie
poate ne exclud astia si din UE, sa ne linistim
si asa n-am avut prea multe de castigat, dooar s-au inghesuit starurile muzicii sa concerteze la noi in tara

(THX)GogolometroEAW
20 august 2009
La Tribunalul București este programată audierea inculpaților în dosarul “Rompetrol”. Printre aceștia se numără și Dinu Patriciu. Audierea nu a putut avea loc întrucât (ca să vezi, potriveala dracu’) unul din inculpați nu s-a prezentat fiind “puțin plecat din țară”. În consecință magistrații au decis amânarea audierii lui Dinu Patriciu până în data de 16 septembrie 2009. La acea dată omul de afaceri va fi audiat chiar dacă vor mai lipsi inculpați sau apărătorii acestora (stratagemă des utilizată de avocați pentru tergiversarea proceselor pînă în apropierea termenelor de prescriere).

20 august 2009
O publicație oarecum obscură și aparent “neînregimentată” (stranie asemănare cu cazul Gazeta Sporturilor – Monica Iacob Ridzi) declanșează petarda implicării familiei Băsescu în afaceri cu armament.

Să fie 16 septembrie 2009 un termen limită până la care Băsescu trebuie eliminat prin orice mijloace?
rakul
patroane..basarabe u chiar traiesti in lumea ta imaginara...nu mai posta asemenea topicuri
fanariotul
CITAT (rakul @ 26th August 2009, 13:39) *
patroane..basarabe u chiar traiesti in lumea ta imaginara...nu mai posta asemenea topicuri

Plimba ursul Clonache !
Basarab
Cornel Purcărea, fost șef Romagro:

CITAT
Mircea Băsescu a descărcat containerele cu armament, dar nu știa ce se afla în ele

"Firma lui Mircea Băsescu a asigurat descărcarea containerelor cu armament și muniție, dar el nu știa ce se afla în acele containerele, pentru că eu nu am avut legături cu Mircea Băsescu. Nu îl cunosc ca persoană", a afirmat Cornel Purcărea

Purcărea a vorbit și despre legăturile pe care le-a avut cu Uzina Mecanică Băbeni și nu a negat faptul că acum câțiva ani s-au găsit în incinta uzinei urme de TNT.

http://www.realitatea.net/cornel-purcarea-...ele_597517.html

CITAT
Sorin Frunzăverde: Am fost coleg de facultate cu domnul Geamănu și este finul meu

Întrebat dacă Geamănu a derulat afaceri asemănătoare cu cea de acum în perioada când deținea potofoliul Apărării, Frunzăverde a spus: "Nu am știut de firma pe care voia să o înființeze. Niciodată domnul Geamănu nu mi-a cerut nimic în acest sens și nu am purtat vreo discuție în acest sens".

Sorin Frunzăverde a afirmat că știa că Nicolae Geamănu desfășura activități în domeniul importului de utilaje pentru protecția mediului.

"Nu cred că înzestrarea unei armate, la nivelul Ministerului Apărării se face prin firme intermediare. Ministerul Apărării discută direct cu marile firme furnizoare de echipament militar. E vorba de politica de stat. În legătură cu constituirea firmei despre care ați vorbit, cred că nu e vorba de implicarea niciunui serviciu de informații. Cred că e vroba de niște persoane care au vrut să se asocieze pentru a organiza expoziții în domeniul militar", a declarat Sorin Frunzăverde, care a adăugat că atunci când astfel de persoane se asociază, președintele ar trebui să fie informat de servicii.

Sorin Frunzăverde a mai precizat în cadrul aceleiași intervenții că nu a fost prezent la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei de acest an, de la Constanța.

CITAT
Mircea Băsescu: Nu l-am informat pe fratele meu despre intenția de a intra în firma DesintCo

Mircea Băsescu a mărturisit că a dorit să participe la relizarea unei expoziții de tehnică militară în Portul Constanța cu ocazia Zilei Marinei.

Mircea Băsescu a repins categoric ideea că ar fi intenționat să facă trafic de armament prin intrarea în această firmă. "Dacă unii s-au gândit că voi face trafic de armament, asta e ca poveste cu drobul de sare. Ca să faci import sau export de armament este nevoie de foarte multe aprobări", a spus Mircea Băsescu, care a explicat că s-a retras din firmă la cererea președintelui în urma scandalului din presă.

"Când el a aflat de afacere, nici măcar nu am avut timp să îi explic despre ce este vorba. Fratele meu ține cont și de părerea presei", a povestit fratele președintelui, Mircea Băsescu.

Acesta a ținut să precizeze că, în trecut, și-a plătit datoriile față de statul român imediat la cererea fratelui său. Cât despre contractul cu Energy Holding, Mircea Băsescu a spus că acesta este încă în desfășurare și că firma la care este acționar cumpără curent electric de la cei pe care Traian Băsescu i-a numit "băieții deștepți din energie".
prosicontra
nu inteleg cum poate fi acuzat mircea partescu ca ar fi avut legatura cu traficul de arme daca a descarcat containerele cu arme

situatia a fost astfel:

purcarea a adus containerele cu munitie in tara
cand au ajuns in port si a vazut cat de multe erau s-a luat de cap si a zis "cu ce dracu le descarcam?" (el se gandise ca pune niste hamali sa le descarce)
e si normal sa transporti atatea containere cu munitie si sa nu iti pregatesti in detaliu tot ce tine de transport, descarcare,... . Toti cei care transporta munitie cred ca procedeaza la fel si cand se trezesc ca au ajuns containerele cauta disperati pe cineva sa le descarce
s-a dus prin port si a intrebat daca nu exista vreun bashit care are niste utilaje sa descarce containerele
un cersetor care era prin zona i-a zis ca este o firma care poate sa il ajute si i-a zis unde ii gaseste
purcarea l-a sunat pe mircica partescu si i-a zis ca are niste containere de descarcat si sa nu isi faca griji pentru ca nu contin armamet si munitie
partzescu l-a pus sa jure pe familie ca nu sunt arme in containere
cand a auzit partzescu ca nu sunt arme in containere si-a trimis utilajele sa le descarce

asa a picat partzescu intr-o afacere cu armament ca mona musca in lapte

cine stie cate containere cu arme a mai descarcat partzescu in port!? evident, fara sa stie ce descarca
edrin
v ati timpit cu TONTIII!!!!!!!!! CE ESTE ILEGAL IN A DESCARCA ARME?????????????????????????????

a descarca ceva ca operatiune nu implica a fi proprietar pe ceea ce ai descarcat , mai ales ca proprietarul era statul roman.
Basarab
CITAT
Băsescu despre afacerea fratelui: "manipulare politico-mediatică"

CE FACE DNA, SRI- fratele face afaceri cam dubiose si ei nu se seziseaza? Nu era voie ca rudele de gradul intai sa profite de familia celui care detine puterea- CA LA JUSTITIE!

Marinela Rață
Joi, 27 August 2009

Între frați, după o palmă, vine întotdeauna o mângâiere. Așa ar putea fi descrisă atitudinea președintelui Traian Băsescu referitor la scandalul mediatic în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu.

După ce acum câteva zile și-a mustrat fratele pentru afacerile pe care le face, astăzi, Traian Băsescu revine public cu un comunicat de presă în care acuză în acest scandal "manipularea politico-mediatică". Reacția oficială a președintelui este însă lipsită de forță și nu oferă nici un fel de explicații.

Președintele Traian Băsescu pare sufocat de presiunea publică și mediatică, la care este supus în aceste zile. Dacă de obicei, după dezvăluirile presei și atacurile adversarilor, convoca o conferință de presă, de aproape o săptămână, președintele reacționează doar prin comunicate de presă seci.

Așa s-a întâmplat și astăzi, când Președinția a trimis presei o scurtă infomare, de doar patru fraze, un răspuns palid la vâlva creată în jurul afacerilor fratelui președintelui, Mircea Băsescu, și a declarațiilor adversarilor săi politici. Reacția președintelui de astăzi nu aduce practic în discuție propria persoană, ci ridică, strategic, problema credibilității instituțiilor statului. "Președintele României, Traian Băsescu, constată că, în ultimele zile, unii politicieni și persoane asociate acestora desfășoară o campanie de discreditare sistematică a unor instituții ale statului", se arată în comunicatul de presă al Președinției.

Reacție la Antonescu și Geoană

Președintele reacționează astfel la declarațiile din ultimele zile ale liderului PNL, Crin Antonescu, dar și cele ale lui Mircea Geoană. Antonescu îi cerea lui Traian Băsescu "să dispună toate măsurile necesare, să facă toate demersurile necesare, prin intermediul instituțiilor statului pe care le coordonează pentru a da un răspuns clar și urgent tuturor acuzațiilor care i se aduc în materialul publicat de Sorin Roșca Stănescu".

La rândul său, președintele PSD, Mircea Geoană, a catalogat acuzațiile apărute în presă drept "extrem de grave, la cel mai înalt nivel". Geoană a apreciat că primele care ar trebui să ia măsuri sunt "instituțiile de forță ale statului". Mai mult, Geoană a ținut să precizeze că, în cazul posibilelor afaceri cu armament, Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu poate interveni, din cauza unui "ușor conflict de interese". Reacția la declarația lui Geoană a venit astăzi prin comunicatul de presă: "Președintele Traian Băsescu îi asigură pe români că instituțiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care țin de siguranța națională".

Băsescu, din nou victimă

Președintele susține că tot scandalul legat de fratele său, despre care întreaga presă a scris că ar fi implicat într-o afacere cu armament, este doar o manipulare mediatică, în spatele căreia s-ar ascunde de fapt politicieni. "Președintele României a fost informat de instituțiile statului cu privire la speculațiile fără legătură cu realitatea lansate în aceste zile.
CITAT
Președintele României va explica la momentul oportun ce se află în spatele manipulării politico-mediatice care vizează discreditarea statului
", se specifică în comunicatul de presă al Președinției. Explicațiile vor veni, cel mai probabil, în apropiata campanie electorală.
tictacseb
am auzit de la surse de incredere din randul patriotilor de la pnl si antene ca cica suma furata de basescu de luni pana joi, a ajuns la 2300 de miliarde de euro. Basarabe, delano, fanariotul, dragose, puteti confirma? Ca pare-mi-se ca marinarul imputit i-a cumparat pe aia de la pnl si de la antene, ca nu mai sufla nimic de miile de miliarde furate de matroz notangel.gif
fanariotul
CITAT (prosicontra @ 27th August 2009, 01:27) *
nu inteleg cum poate fi acuzat mircea partescu ca ar fi avut legatura cu traficul de arme daca a descarcat containerele cu arme

situatia a fost astfel:

purcarea a adus containerele cu munitie in tara
cand au ajuns in port si a vazut cat de multe erau s-a luat de cap si a zis "cu ce dracu le descarcam?" (el se gandise ca pune niste hamali sa le descarce)
e si normal sa transporti atatea containere cu munitie si sa nu iti pregatesti in detaliu tot ce tine de transport, descarcare,... . Toti cei care transporta munitie cred ca procedeaza la fel si cand se trezesc ca au ajuns containerele cauta disperati pe cineva sa le descarce
s-a dus prin port si a intrebat daca nu exista vreun bashit care are niste utilaje sa descarce containerele
un cersetor care era prin zona i-a zis ca este o firma care poate sa il ajute si i-a zis unde ii gaseste
purcarea l-a sunat pe mircica partescu si i-a zis ca are niste containere de descarcat si sa nu isi faca griji pentru ca nu contin armamet si munitie
partzescu l-a pus sa jure pe familie ca nu sunt arme in containere
cand a auzit partzescu ca nu sunt arme in containere si-a trimis utilajele sa le descarce

asa a picat partzescu intr-o afacere cu armament ca mona musca in lapte

cine stie cate containere cu arme a mai descarcat partzescu in port!? evident, fara sa stie ce descarca

Eu cred ca gresesti aici. Mircea Partzescuuu n-a fost sunat la telefon.

El are o taraba in port acolo, unde isi pierde timpul, soarbe un suc si joaca table, asteptand sa vina clientii.

Si cand vine clientu', asudat tot din cauza faptului ca nu "e" macarale destule in port, Mircea Partzescuuu, acest geniu al capitalismului romanesc, care a crescut in 5 ani cat Udrea de cand s-a maritat, profita de faptul ca are taraba VIP, cu vedere la mare, cu umbrelute si luminata noaptea & stuff, si le ofera serviciile sale.

Acelea de deschizator de usi (la containere, evident. sa nu va ganditi la altceva) si de manipulant. Nu stiu codul CAEN, dar asa se numesc ele in limbaj popular.

Lui Mircea Patrzescuuu i se spune si 30%, asa e cunoscut in port. Insa doar pe la colturi si in secret. Ca altfel vine fratele lui Mircea Partescuuu si-i ameninta cu dezvaluiri pe HotZnews pe masonii care imprastie asemenea zvonuri nefondate si profund rautacioase.

Mircea Partzescuuu este mai cunoscut drept Creierul, iar Traian drept Muschiu'. Pentru ca asta-i diviziunea muncii, stie toata lumea chestia asta, e de notorietate...
Basarab
SRI nu face nicio ancheta? PROTEJEAZA STAPANUL - care le mareste bugetul?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.