Citrus Calamondine - Mandarin

danidraghici

Am un Citrus Calamondine de aproximativ o luna. Il ud de 2 ori pe saptamana si ii pun ingrasamant o data la saptamana. Ii tin la fereastra, la soare.
Cu toate aceste in momentul cand face fruct acesta nu ajunge la maturitate. Cade cand inca este mic.

Va rog sa imi spuneti ce pot face ca sa aiba fructe sanatoase.

Multumesc anticipat!
danidraghici
... nu ma poate ajuta nimeni?... sad.gif

magic-gabi
Eu am 2 lamai si de la amandoi de abia daca obtin fructe dar cred ca este normal. Unul il am de cateva luni iar altul de 10 ani tongue.gif . Cel de 10 ani mi-a facut anul asta vreo 60 de flori din care doar 20 s-au facut fruct si au mai ramas in final doar 8 fructe mari care cred ca merg pana la capat biggrin.gif . E adevarat ca al meu are si aracieni si il stropesc intr-una dar tot revin wacko.gif . Al meu cand era mic nici macar nu facea fructe, doar cateva flori confusedsmiley.png . Cred ca totusi ii pui prea mult ingrasamant pentru cat de mic este. Eu am cumparat un ingrasamant si scria ca trebuia sa-l pun minim la 2 saptamani si trebuia diluat foarte mult cu apa dar nu prea il folosesc nono.gif . L-ai mutat din ghiveciul in care l-ai cumparat? Poate are turba si trebuie sa o schimbi cu pamant pentru plante cat mai repede.

Click pentru a vizualiza atașamentul
Click pentru a vizualiza atașamentul
danidraghici
L-am mutat din ghiveci cand l-am cumparat si i-am pus pamant normal de flori cumparat din magazin. Acum ii pun ingrasamant pentru citrice o data la 14 zile, conform instructiunilor de pe eticheta.

Am vazut plante de aceeasi marime cu al meu care aveau 3-4 fructe mature. Nu stiu ce sa zic. Astept deocamdata sa vad daca noul ingrasamant isi va face efectul.

Multumesc pentru raspuns si toate cele bune!
SHADYYY
CITAT (danidraghici @ 22nd August 2009, 12:10) *
Am un Citrus Calamondine de aproximativ o luna. Il ud de 2 ori pe saptamana si ii pun ingrasamant o data la saptamana. Ii tin la fereastra, la soare.
Cu toate aceste in momentul cand face fruct acesta nu ajunge la maturitate. Cade cand inca este mic.

Va rog sa imi spuneti ce pot face ca sa aiba fructe sanatoase.

Multumesc anticipat!

Este adevarat ca mandarinul este o frumusete la casa omului dar trebuie sa-l ingrijesti cu atentie , mai ales in fazele de fructificare. Eu am un Citrus Fortunella care acum are doua generati de rod la care-i administrez atit ingrasamint foliar cit si solid si mai trebuie sa sti ca repartizarea unui fruct se face la circa 10-15 frunze restul vor cade sau mai bine le dam jos. Atentie si la marimea vasului.
gomez99
CITAT (SHADYYY @ 7th September 2009, 14:27) *
trebuie sa sti ca repartizarea unui fruct se face la circa 10-15 frunze restul vor cade sau mai bine le dam jos.

interesanta informatie. oare e valabila la toate citricele?
SHADYYY
CITAT (gomez99 @ 7th September 2009, 15:23) *
interesanta informatie. oare e valabila la toate citricele?

Ai aici http://elisagradinameadevis.wordpress.com/.../01/24/lamaiul/ , un link pentru lamii unde scrie asta .dar aceasi informatie am gasit-o si pentru mandarin si portocal insa nu gasesc site-ul.

danidraghici
Intr-adevar, atunci cand l-am cumparat, mi s-a spus ca trebuie scos in exterior in perioada infloririi pentru a putea fi polenizat. Oare aceasta sa fie cauza pentru care nu rezista fructele?

Eu locuiesc la etajul 5 si ma intreb - oare daca-l scoteam la fereastra ajungeau albinele pana la aceasta inaltime?
SHADYYY
CITAT (SHADYYY @ 7th September 2009, 13:27) *
Este adevarat ca mandarinul este o frumusete la casa omului dar trebuie sa-l ingrijesti cu atentie , mai ales in fazele de fructificare. Eu am un Citrus Fortunella care acum are doua generati de rod la care-i administrez atit ingrasamint foliar cit si solid si mai trebuie sa sti ca repartizarea unui fruct se face la circa 10-15 frunze restul vor cade sau mai bine le dam jos. Atentie si la marimea vasului.

Acum revin dupa 2 luni cu poze ale mandarinului si linga el un avocado din luna august .
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.