dorin_2k
7th May 2005, 10:13
Se da un tabel excel cu datele ce trebuiesc tiparite pe diplome (nume, orenume, scoala, anul, sesiunea, media,...etc). Cum se poate face sa se tipareasca aceste diplome, incarcand toate aceste date.
Ar fi o metoda sa scanez o diploma, sa o import in excel, sa pozitionez celulele in care trebuie sa se completeze si apoi sa tot incarc datele de la fiecare elev.
Dar nu pot sa fac imaginea sa fie semitransparenta sa vad si celulele din spate. Se poate? sau ma chinui degeaba?
aurafas
7th May 2005, 10:51
Creezi un model de diploma in Word, folosind Instrumente->Imbinare corespondenta. Introduci in document campurile din Excel (capetele de coloana: nume, prenume, adresa, whatever), iar la Sursa de date din Word alegi preluare date->deschidere sursa de date si acolo dai link spre fisierul din excel.
Nu e complicat, eu n-am fost prea explicita, dar daca te pricepi la Word, te descurci.
Daca vrei, iti trimit pe PM o diploma, ca sa te lamuresti ce campi am batut
mihailg
20th May 2005, 08:58
Exista un pachet de programe (FocusPrint) cu ajutorul caruia se pot completa/tipari toate tipurile de documente in conformitate cu ultimul regulament Nr342/22.IV.2005.
Pachetul este compus din 3 programe:
1. FocusPrint - matricola program de evidenta a elevilor intr-o unitate de învatamant precum si a disciplinelor de invatamant si a calificativelor elevilor pentru fiecare disciplina in parte pe semestre. Programul permite si tiparirea foilor matricole si a adeverintelor.
2. FocusPrint - scolarPlus se adreseaza unitatilor de invatamant liceale avand drept scop printarea urmatoarelor acte:
a. Certificate de promovare a testelor nationale
b. Certificat de absolvire a scolii de arte si meserii
c. Certificat de absolvire a anului de completare
d. Certificat de absolvire a ciclului inferior al liceului.
e. Certificat de absolvire a liceului.
f. Diploma de bacalaureat.
g. Diploma de merit.
reusind cu ajutorul matritelor o perfecta pozitionare a campurilor constituente acestora.
3. FocusPrint - profesionala se adreseaza unitatilor de invatamânt având drept scop printarea urmatoarelor acte:
a. Certificat de calificare profesionala Nivel 1.
b. Certificat de calificare profesionala Nivel 2.
c. Certificat de calificare profesionala Nivel 3.
d. Certificat de competente profesionale.
e. Adeverinte de competente profesionale.
f. Atestat de competente profesionale.
g. Certificat de absolvire a scolii.
reusind cu ajutorul matritelor o perfecta pozitionare a câmpurilor constituente acestora.
Programul permite importul/exportul din/in fisiere Excel, astfel se evita greselile la introducerea datelor in aplicatie.
StormRider
20th May 2005, 17:44
interesant...dar 129e licenta??????
...this is rip off...
.ral:cr
21st May 2005, 20:40
creezi un fisier php care ia datele dintr-o baza de date si-ti creeaza multe diplome.
sau manual, excel in nici un caz nu poti folosi, iei un program vectorial ca illustrator, corel, ..., eu iti recomand freehand.
eddingro
31st May 2005, 14:54
Dar "sabloane" pentru imprimat diplome - in diverse programe, word, excel, etc, stiti de unde se pot lua?
-
the beast
24th May 2007, 14:48
Am facut eu un astfel de program:
http://www.plintersoft.ro/software/diplist2005/index.php
E folosita de multe licee din tara din 2005 incoace si merge foarte bine. Nu contine un modul de import din excel momentan, dar daca imi trimiti pe mail fisierul excel (vali@plintersoft.ro) pot sa fac eu importul manual si sa-ti trimit baza de date.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.