Recomandari soft-uri
Pagini: 1, 2

spooker

Salutare.

De ceva vreme am inceput sa folosesc linux in loc de windows si vroiam sa va cer parerea la anumite chestii care nu prea m-am lamurit. De exemplu vreau o recomandare pentru un player pt fisiere audio... nu amarok sau ce mai vine default instalat pe anumite distributii...ceva mai user friendly, mai apropiat cu un winamp de windows sa zicem...
In aceiasi situatie sunt si cu player video...ce anume sa folosesc sa fie bun? adica sa imi ia o subtitrare, sa aiba ceva optiuni de configurare...gen bs player de windows.
Apoi un viewer de poze gen irfanview.

Este nevoie sa instalez un antivirus si/sau firewall pe linux? daca da, ce imi recomandati?

Asa am tot gasit softuri echivalente cu cele uzuale folosite in windows dar sunt multe si nu stiu care ar fi mai bune si de aceea va cer parerea ce folositi voi...

Totodata postez si un site care ofera mai multe programe pt linux cu echivalentele lor in windows... e destul de folositor pt incepatori ca mine: http://vanea.net/index.php?post/2009/05/26...alente-in-Linux

Si inca ceva... un widget de genul yahoo weather de windows...ce imi recomandati?

Multumesc anticipat!
d4m4g3
Pe langa cele spuse de spooker mai sus cer si eu un soft pentru Power Management, daca exista! Optiunile pe care le are Ubuntu sunt absolut inutile, prea putine pentru un laptop, asa ca as avea nevoie de o aplicatie capabila sa scada frecventa procesorului in trepte, sa puna laptopul in sleep/standby/etc dupa X minute, sa schimbe turatia ventilatorului, si tot ceea ce este necesar. Altfel nu vad cum poate fi folosit pe laptop... huh.gif

maistoru
pentru video poti incerca vlc care incarca si subtitrari. de antivirus nu ai nevoie. un firewall e recomandat.
AGT
CITAT (spooker @ 18th August 2009, 21:53) *
o recomandare pentru un player pt fisiere audio... nu amarok sau ce mai vine default instalat pe anumite distributii...ceva mai user friendly, mai apropiat cu un winamp de windows sa zicem...

audacious cred ca seamana cel mai mult cu winamp, mie totusi amarok imi place mai mult...

In aceiasi situatie sunt si cu player video...ce anume sa folosesc sa fie bun? adica sa imi ia o subtitrare, sa aiba ceva optiuni de configurare...gen bs player de windows.

SMPlayer

Este nevoie sa instalez un antivirus si/sau firewall pe linux? daca da, ce imi recomandati?

nu-ti trebuie

soarce
Pentru ascultat poti incerca xmms, din cate am inteles este un proiect care nu se va continua insa se mai gasesc pachete ca sa-l instalezi. Vezi
http://wiki.xmms2.xmms.se/wiki/Main_Page
http://www.xmms.org/

Pentru video as recomanda VLC si dupa aceea mplayer (asta nu vine cu interfata grafica).

Desi s-au facut progrese Power managementul in Linux este inca o problema din cauza diversitatii hardware-ului (cu cat e mai nou cu atat mai bine). Va trebui sa instalezi si eventual sa recompilezi kernelul, vezi http://www.lesswatts.org/projects/acpi/
Fratello_2007
mplayer are interfata se numeste gmplayer.
Daca il compilezi din surse se va instala si interfata.
Pt. Video recomand:
-xine
-mplayer(gmplayer)
-vlc
spooker
Va salut din nou.

2 chestii ma streseaza rau de tot pe linux, in rest pot sa spun ca nu as mai revenii la windows deloc.
Si anume:

1. in firefox un site care are flash-uri mi se incarca foarte greu...in plus la unele flashuri aproape ca imi blocheaza sistemul, procul e in 100%...are cineva o solutie pt aceasta problema?? mentionez ca am ubuntu 9.04, firefox 3.0.14, ultimul aparut cred, adobe flash player plugin 10.0.32.18, la fel cred ca e ultimul...

2. nu gasesc de nicio culoare un image viewer de doamne ajuta.... m-am saturat de eye of gnome sau cum ii zice...daca vreau sa vad un calup de 100 de fotografii cred ca imi trebuie o ora si niste nervi de otel... se incarca in 15 secunde o poza de 8 megapixeli...

Multumesc anticipat!

Cyrrus
Link.
adill
Cauta pe http://www.download.com dar la sectia de linux.
soarce

CITAT (spooker @ 15th September 2009, 23:23) *
1. in firefox un site care are flash-uri mi se incarca foarte greu...in plus la unele flashuri aproape ca imi blocheaza sistemul, procul e in 100%...are cineva o solutie pt aceasta problema?? mentionez ca am ubuntu 9.04, firefox 3.0.14, ultimul aparut cred, adobe flash player plugin 10.0.32.18, la fel cred ca e ultimul...

La fel pateam si eu cu Seamonkey/Slackware 12.0 desi am incercat diferite plugin-uri din veriunea 10.0.x.x. In schimb, pe un calculator aveam Seamonkey/Slackware 11.0 cu un plugin mai vechi si (versiunea 9.0.x) din cate imi amintesc nu incarca procesorul. Cred ca problema o constituie plugin-ul, incearca niste versiuni mai vechi.
Fratello_2007
Pt. poze incearca gthumb.
spooker
Intr-adevar gThumb e destul de ok. Chiar la asta am ramas. Multam de pont!

Cu flashurile insa nu am rezolvat nimic... nu gasesc de nicio culoare un flash player vers 9 plugin firefox pt linux... pe site la adobe nu gasesti decat ultima versiune...in rest nu iti da nimic...are cineva o idee pe unde as putea gasi?
soarce
CITAT (spooker @ 16th September 2009, 22:25) *
Cu flashurile insa nu am rezolvat nimic... nu gasesc de nicio culoare un flash player vers 9 plugin firefox pt linux... pe site la adobe nu gasesti decat ultima versiune...in rest nu iti da nimic...are cineva o idee pe unde as putea gasi?

Cauta in repository la vreo distributie mai veche, gen Slackware 11 biggrin.gif

Cred ca mai am cd-urile pastrate pe undeva, o sa ma uit dupa ele.
Fratello_2007
Ce distributie linux ai?
spooker
ubuntu 9.04
fram
Uite aici si versiunile mai vechi: http://kb2.adobe.com/cps/142/tn_14266.html
Oricum faza cu cpu 100% e un bug cunoscut si se manifesta si pe windoze(cei de la adobe spun ca de fapt e raportat gresit si procesorul e in idle)
spooker
Mersi pt link. Am pus acum vers 9.xx flash player plugin dar face la fel... Si tot uitandu-ma in procese care ruleaza am observat ca de fapt nu firefoxu imi manaca procesorul la greu... ci procesul xorg... asta e responsabil cu driverele video din cate stiu eu, nu? Adica problema nu e la flash player ci la afisarea flashurilor...adica de la drivere video ceva...sau ce sa fie? ati mai intalnit?
gxg88
Despre ce site-uri cu continut flash vorbesti?
spooker
nu e un site anume....tot ce este cu flash merge destul de greu...imi incetineste calculatorul foarte mult. De exemplu youtube...sunt filmulete (nu toate) care se misca sacadat...imi rupe procu... altele merg bine...
Fratello_2007
Ce hardware ai?
spooker
Amd Athlon XP 2100+ 1.73 Ghz, 1.5 gb ram ddr1 400, ati 9600 xt 256 mb ddr1 128 biti.
Fratello_2007
Daca ti cont de driverele ATI pt placa ta video care sunt destul de slab calitativ si de procesorul tau atunci ajungi la concluzia ca multe filme in format flash de calitatea superioara o sa iti mearga mai greu.
Daca vrei performanta schimba placa video.

Posteaza ce zice glxgears in consola.
Cate FPS-uri ai?
spooker
11142 frames in 5.0 seconds = 2228.231 FPS
chilly willy
problema nu e placa video , ultima versiune a flashplayerului e de rahat.Baietii aia de la adobe parca vor sa se impuste in picior sa demonstreze ca e mai bun silverlightu ca flashplayerul 10 e greoi si pe windoz nu doar pe linux.
Fratello_2007
Oricum eu pe rapciuga de placa video Gforce 5200 scot 2700 FS-uri.
Placa lui e mai buna si scoate mai putin.
Driverele de la Ati sunt de cacao mai ales pt vechituri.
Mie imi merge Ok flashul. Nu am avut niciodata probleme cu el.
Oricum la ce configuratie are el vrea sa ruleze fluid filme HDD de pe youtube?
Nu o sa ii mearga nici pe windows. Banuiesc ca le-a rula in fullscreen.
Cum spuneam pe linux placa aia video are undeva la 75% performanta fata de windows. E normal sa sacadeze.
Daca mie cu 2700 De fps-uri in sacadeaza de tine ce pot sa zic?
Nu ai ce sa ii faci.
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.