tei

vladone56

Mai oameni cu experienta intr-ale gradinaritului, ajutati-ma!
De unde pot sa-mi cumpar niste lastari de tei care la maturitate sa si infloreasca?
Am plantat acum trei ani niste tei in gradina, m-am uitat in fiecare an la ei ca la niste minuni. Au ajuns la doi metri si ceva. I-am stropit si varuit iar ei, nerecunoscatorii, nu mi-au aratat nici macar un boboc de floare. Asa ca m-am hotarat sa pun toporul pe ei (AIUREA, NU MA LASA SUFLETUL) si sa pun (SI) altii.
Si, de aici, intrebarea: DE UNDE IAU SI CE???
Multam fain pt. raspuns.
***MIHAI***
caută și tu pe lângă pom. așa am văzut la bunica mea că face. lăstarii au rădăcină. nu toți pomii au lăstari ...

greenworld
Teiul incepe sa faca flori de pe la 20 ani. Asa ca daca ai pus un lastar anul asta (lastarul are sa zicem 1 an) cam peste 19 ani vei avea si flori. Poti lua de la o pepiniera silvica la un pret mai mic, de la o firma ce vinde arbori (pretul creste) sau merge in margini de padure (zona colinara) si il scoti toamna cu tot cu radacini, apoi il plantezi in curte.
LycoSs
Salut!

Eu am luat seminte de tei de pe langa un copac mai mare, le-am scos din invelisul lor lemnos si am sa le bag intr-un ghiveci mare in pamant.
Stiu ca trebuiau puse primavara ca majoritatea copacilor si plantelor, dar totusi sper sa iasa ca sa am ce sa plantez in fata blocului...
Am sa va anunt daca au iesit lastari! thumbup.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.