BMW 320D 2002 vs Golf 5 1.9 TDI 2005

Chelos89

Ma refer la general. Ce parere aveti?? Costuri de intretinere?? Eventuale reparatii??? Argumente pro si contra (dc golf dc bmw) Probleme ale lor si rezolvari....Astept pareri.

P.S Eu unul as alege BMW biggrin.gif Deoarece am fost lamurit ca este o masina foarte buna din mai multe motive dar ma cam da inapoi din cauza costului ridicat de intretinere si reparatie, cel putin asa au zis gurile rele. Oare este diferit de Golf in punctul asta de vedere??
borreddog
nu cred ca se pune problema diferentei de cost la intretinere..amandoua nu-s noi si nu-s dacii. service decent gasesti pentru fiecare, fara a merge la dealer.

sansele de a avea probleme cresc cu vechimea/uzura masinii, in cazul tau BMW-ul. un BMW din 2002 nu are voie sa aiba sub 100k km. eu unul nu as crede nici daca are sub 150k. depinde de tine.

Golful pare la prima vedere alegerea inteleapta, insa nu stii niciodata. si acolo pot fi km destui.

test_driver
DIferentele la intretinere nu sunt deloc diferite, au cam aceleasi preturi, iar reviziile costa la 320d la fel ca la Golf V 1.6 FSI, la diesel ar trebuii sa fie mai scumpe. Mai este si diferenta mare de putere 1.9TDI are 105 CP, iar 320d are 150 CP. Eu daca ar fi sa aleg Golful as lua 2.0 TDI, dar oricum as alege BMW-ul, am avut unul, foarte multumit pana la 250 000km cand s-a stricat din vina mea, oricum, l-am reparat si l-am vandut bun cu 260 000km. O masina din 2002 eu zic ca nu ar trebuii sa aibe sub 200K Km doar cu mici exceptii, iar cele aduse din Germania aproape fara exceptii. Personal BMW-ul imi place mult mai mult decat Golful, insa si Golful este o alegere inteleapta, masina mai noua, probabil cu mai putine probleme, si o masina excelenta si Golful. Ce nu-mi place mie la el e tractiunea fata si portbagajul prea mic. In rest totul este ergonomic, scaunele sport sunt superbe, poate chiar mai bune decat cele de pe E46, si foarte ergonomica. La Golf o sa ai si dublu climatronic, pe cand la BMW e simplu (asta e un minus de fite nu ca ar conta prea mult), iar locul in spate e mai mult in BMW, cu putin dar e mai mult.
golanski
Ca fiabilitate golful nu mai convinge demult...de la modelul 3 ! Sunt cam varza...costurile sunt chiar mai ridicate la golf...eu merg pe mana bmw-ului deoarece, bine intretinut duce peste 300 mii km fara probleme de motor sau cutie si doar ceva bielete sau pivoti din cauza drumurilor minunate de la noi !
p.s. sa nu mai vorbim de design...bmw-ul este super !
Chelos89
CITAT (golanski @ 19th August 2009, 12:10) *
Ca fiabilitate golful nu mai convinge demult...de la modelul 3 ! Sunt cam varza...costurile sunt chiar mai ridicate la golf...eu merg pe mana bmw-ului deoarece, bine intretinut duce peste 300 mii km fara probleme de motor sau cutie si doar ceva bielete sau pivoti din cauza drumurilor minunate de la noi !
p.s. sa nu mai vorbim de design...bmw-ul este super !

La banii care dispun eu cred ca gasesc unul cu 200 000 km cam asa......aproximativ oare se merita?
kr0k0dilu
CITAT (Chelos89 @ 19th August 2009, 13:19) *
La banii care dispun eu cred ca gasesc unul cu 200 000 km cam asa......aproximativ oare se merita?

Mai concret, de cati bani dispui?
golanski
Banii conteaza foarte mult ! Apropos, roaga si tu un moderator sa mute topicul tau la "sfaturi cumparare auto"...ca sa intram in legalitate cu discutia ! naughty.gif

stifflerr
stiti cum e si chestia cu masinile cu vechime de vreo 4-5 ani..atunci incep sa pice piesele mai tare, si atunci trebuiesc bagati mai multi bani..in rest e bine.
ce pot sa zic de costul pieselor la BMW..intradevar nu-s ieftine..mi-a picat mie turbina si noua e vreo 6000RON..dar am reparat-o cu 1000Ron. In rest nu am avut probleme cu ea.
Pe un alt forum am auzit niste "oameni" ca le-ar fi rusine cu BMW...goooood..am mai auzit una
Chelos89
Am vro 7000E .

PS Nu am stiut si am facut topic aici, am gresit. Rog un moderator sa il mute daca se poate!!! Multumesc!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.